معاون سازمان امور مالیاتی مطرح کرد:
شناسایی ۳۰۰۰ شرکت کاغذی با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده/ درآمد ۴۵هزار میلیاردی دولت از محل این مالیات
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امورمالیاتی کشور با بیان این که با اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده ۳۰۰۰ شرکت کاغذی شناسایی شد، گفت: دولت سال گذشته از محل اخذ این نوع مالیات ۴۵ هزار میلیارد تومان درآمد داشته که ۳۸ هزار میلیارد تومان آن با اظهارنامه مؤدیان مالیاتی بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد مسیحی، معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی در یک برنامه تلویزیونی، اظهارداشت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده به عنوان ماشین پول سازی کشورها به حساب میآید.
وی در ادامه شفاف سازی مالیاتی را از توفیقات مالیات بر ارزش افزوده دانست و گفت: در همین راستا با اجرای این قانون سه هزار شرکت صوری و کاغذی شناسایی شد. به عبارتی این شرکتها همان شرکتهای بودند که از اواخر دهه شصت شکل گرفته و در حال تخریب اقتصاد کشور بودند.
این مقام مسئول با بیان این که 90 درصد مالیات بر ارزش افزوده بر اساس خوداظهاری، تمکین یا توافق با مؤدیان مالیاتی اخذ می شود، خاطر نشانکرد: دولت سال گذشته از محل اخذ این نوع مالیات 45 هزار میلیارد تومان درآمد داشته که 38 هزار میلیارد تومان آن با اظهارنامه مؤدیان مالیاتی بود.
مسیحی با اشاره به تاثیرات قانون مالیات بر ارزش افزوده بر سیستم اقتصادی و مالیاتی کشور گفت: تا قبل از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، نرخ مالیات 54 درصد بود که با اجرای این قانون آن را اصلاح کردیم.
بنا به گفته معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امورمالیاتی کشور مالیات بر ارزش افزوده هم اکنون در 160 کشور دنیا در حال اجراست که تجربههای گوناگونی از اجرای این طرح در این کشورها به دست آمده است.
مسیحی با بیان این نکته که فلسفه اخذ مالیات ناخوشایند است، گفت: برای مثال در کشوری مثل دانمارک به علت اخذ مالیات بر ارزش افزوده کار به اعتراضات خیابانی کشید؛ به واقع باید گفت که اخذ مالیات برای دولتها انتخاب بین بد و بدتر است. یعنی اگر گزینه بهتری برای کسب درآمد وجود داشته باشد، دولتها سراغ این راهکار تامین درآمد نمیرفتند.
وی با مخالفت بر وضع مالیات بر حلقه آخر یا همان مصرف کننده نهایی اذعان کرد: وضع مالیات بر ارزش افزوده بر مصرف کننده نهایی اقدام صحیحی نیست؛چراکه ممکن است مصرف کننده نهایی ما حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشته باشد و این امر اخذ مالیات را دچار اشکال میکند.
مسیحی در پایان طرح صندوقهای مکانیزه فروش را طرحی مناسب برای شناسایی کالاهای قاچاق دانست و عنوان کرد: متولی این صندوق ها در دهه هشتاد و همچنین در قانون برنامه پنجم توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.