غلامی:
استفاده از دانش آموختگان کشاورزی در پروژههای تحقیقاتی/ آمادگی وزارت علوم برای ورود به مقوله بحران آب
وزیر علوم گفت: ما در بحث کم آبی و خشک سالی میتوانیم کمک بسیاری به بخش کشاورزی کنیم، تحقیقات ما میتواند از تولید محصولات تا انتقال آب را شامل شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه کشاورزی با حضور منصور غلامی وزیر علوم و آموزش عالی، اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و حسن رکنی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه 29 آذر در سالن فجر سازمان تحقیقات برگزار شد.
در این مراسم منصور غلامی وزیر علوم و آموزش عالی اظهار کرد: شرایط زمانی که ما در بحث تولیدات کشاورزی، امنیت غذایی و مباحث علمی و فناوری داریم، ضرورت حضور محققین صاحب علم و فن را در حوزه تحقیقات کشاورزی بسیار راهبردی و مهم کرده است که این مسئله در کشور ما سابقه طولانی دارد.
وی افزود: با ورود تعدادی از محققین جوان در کنار پیشکسوتان امیدواری بالایی به بخش کشاورزی و تولیدات آن داریم. ما 6 هزار هیئت علمی داریم که جمعیت تحقیقی قابل توجهی محسوب میشود. با برنامه ریزیهای که صورت گرفته است، میتوانیم این ظرفیتها را به سمت تحقیقات در کشاورزی راهنمایی کنیم.
غلامی تصریح کرد: باید تلاش کنیم 2 مجموعه دانشگاههای کشاورزی و سازمان تحقیقات را بیش از پیش در کنار هم قرار دهیم تا در یک راستا به سرعت و عمق بخشیدن در تحقیقات و به دست آوردن فناوریهایی که قابل تجاری سازی خواهند بود، کمک کنند.
وی در رابطه با اشتغال زایی در کشاورزی خاطر نشان کرد: علاوه بر امنیت غذایی بخش توسعه در کشاورزی و اشتغال هم مطرح است، ما در یک دورهای به اشتغال و کاهش مهاجرت توجه نداشتیم اما در حال حاضر که ارزش بخش کشاورزی شناخته شده است میتوانیم با آموزش و ترویج فناوریهای نوین از مهاجرت جلوگیری کنیم و برای روستاییان با ایجاد اشتغال درآمدزایی کنیم.
وزیر علوم افزود: تحصیل کردههای رشتههای دیگر در حال کار کشاورزی و ورود به این شغل هستند که پیشرفتهای خوبی نیز داشتهاند. من فکر میکنم باید نگاهی کارشناسانه به طرحها و برنامههای این بخش شود تا بتوانیم از دانش آموختگان کشاورزی در کارها استفاده کنیم.
غلامی در خصوص همافزاییها و همکاریهای بین بخشی عنوان کرد: تلاش ما باید در جهت افزایش هم افزاییها و همکاریها باشد. ما در بحث کم آبی و خشک سالی میتوانیم کمک بسیاری به بخش کشاورزی کنیم، تحقیقات ما میتواند از تولید محصولات تا انتقال آب را شامل شود. ما در بحث حفظ ذخایر ژنتیکی مجموعه بسیار بزرگی داریم که میتوان از این ظرفیت برای بهبود شرایط کشاورزی استفاده کرد.
وی افزود: استفاده از دانش آموختگان موسسات تحقیقاتی میتواند به تجربیات آنها کمک کند. ما میتوانیم بخش خصوصی را هم درگیر مسائل کشاورزی کنیم. همچنین در بحث صنعت در تلاش هستیم تا حضور دانشجویان را در بخشهای صنعتی بیش از پیش فعال کنیم.
وزیر علوم در پایان گفت: امیدواریم با نگاههای راهبردی بتوانیم در مسئله امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی گامهای موثرتری در کشور برداریم.
در پایان این مراسم از سامانه افزایش اثربخشی و 9 دست آورد تحقیقاتی سازمان تحقیقات رونمایی شد.