خبرگزاری کار ایران

ستار محمودی مطرح کرد:

مسائل فرهنگی، اطلاع‌رسانی و آموزشی مقدم بر کارهای سازه‌ای و فیزیکی است/ حضور موثر NGO در مدیریت مصرف آب

مسائل فرهنگی، اطلاع‌رسانی و آموزشی مقدم بر کارهای سازه‌ای و فیزیکی است/ حضور موثر NGO در مدیریت مصرف آب
کد خبر : ۵۷۲۹۱۸

قائم‌مقام وزیر نیرو در اختتامیه نخستین همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب گفت: مسائل فرهنگی، اطلاع رسانی و آموزش مقدم بر کارهای سازه ای و فیزیکی است.

به‌گزارش ایلنا، ستار محمودی امروز در آیین اختتامیه نخستین همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور با بیان اینکه در مدیریت مصرف، مسائل فرهنگی، اطلاع‌رسانی و آموزش مقدم بر کارهای سازه ای و فیزیکی است، اظهار داشت: بی تفاوتی یا دیر اقدام کردن مسئولان در ترمیم خطوط لوله شکسته شده در حوادث و هدررفت آب سبب تاثیر منفی در مردم خواهد شد.

وی تصریح کرد: مدیران و کارشناسان بایستی احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند تا مردم نیز به اجرای فرهنگ صرفه جویی در خانه، خانواده و جامعه تشویق شوند.

محمودی حضور سازمان های مردم نهاد NGO ، انجمن آب و فاضلاب، دانشگاهیان، صنعتگران و کارفرمایان را از ویژگی های این همایش ذکر کرد و افزود: وقتی از مدیریت مصرف سخن به میان می آید، بایستی بدانیم که مدیریت مصرف مقوله ای است که ابعاد سازه ای، غیر سازه ای، رفتاری و اجتماعی در آن دخیل هستند و فرهنگ کار در آن نقش بالایی دارد.

وی با بیان این مطلب که در گذشته در خانوارهای ایرانی مصارف در همه زمینه های خوراکی، پوشاکی و غیره قابل کنترل بود ولی امروزه فرهنگ مصرف گرایی در حال ترویج در خانوار است، افزود: برنامه های تبلیغی رادیو و تلویزیون نیز در زمینه مصرف بوده و اقتصاد جهانی نیز معتقد است افزایش تولید سبب افزایش مصرف و افزایش اشتغال خواهد شد.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه تبلیغات در کشور ما نیز روی نسل جدید که دارای آگاهی بیشتری است تاثیر گذارتر است، افزود: از سال ۱۳۴۰ که نفت نقش خود را در بازار کشور گشود، اقتصاد وارد خانوار ایرانی شد و تبلیغات جهانی و کشوری سبب شد تا کشور ما نیز به سمت مصرف گرایی گام بردارد به طوریکه در مصرف از بسیاری از کشورهای در حال توسعه سبقت گرفتیم و از سویی چون پایه اقتصاد بر نفت قرار داشت،‌ چاه های دستی و قنوات جای خود را به چاه های عمیق داد.

وی با اشاره به اینکه در بحث مدیریت مصرف آب، نگاه ما قاعدتا به سوی مصرف کننده است در حالیکه مصرف کننده و مشترک یکی از شاخص‌های مختلف است، افزود: طراحی، نحوه اجرا، تامین و نگهداری، مصالح بهره برداری،‌آموزش بهره برداران و مدیران و فناوری، همگی در مدیریت مصرف تاثیر گذار هستند.

ستار محمودی با اشاره به اینکه اجرای دستورات ما توسط مشترک، مشکل مدیریت مصرف در کشور را حل نخواهد کرد، افزود: استفاده از ابزار و تجهیزاتی که فاقد نشتی باشد، تصفیه‌خانه‌های استاندارد، ساختار سازمانی، بهره‌برداری مناسب، و نیروهای آموزش دیده در کنار هم می توانند در مدیریت مصرف گام موثری بردارند.

وی کمبود سرمایه را در شرکت‌های آب و فاضلاب یکی از مشکلات جدی دانست و ادامه داد: بایستی حضور سرمایه‌گذاران در طرح‌های آب و فاضلاب تقویت شود و به آنان میدان دهیم تا از محل صرفه‌جویی، ضمن کاهش مشکلات آب و فاضلاب، مباحث اقتصادی خود را نیز تقویت کنند.

نخستین همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب از دیروز به مدت دو روز در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور برگزار شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز