خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران:

کاهش هشت درصدی گازهای گم شده نسبت به دولت دهم/ انتقال 119 میلیارد و 276 میلیون متر مکعب گاز تا ابتدای مهر ماه در کل کشور

کاهش هشت درصدی گازهای گم شده نسبت به دولت دهم/ انتقال 119 میلیارد و 276 میلیون متر مکعب گاز تا ابتدای مهر ماه در کل کشور
کد خبر : ۵۷۱۴۵۶

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران: ماموریت ما انتقال پایدار گاز است. همچنین یکی از رویکردهای ما استفاده از تکنولوژی و مدیریت کربن در مقابل تلفات گاز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در نشست خبری عصر امروز با بیان اینکه این شرکت از نظر  حجم تاسیسات در رتبه اول آسیا و رتبه چهارم دنیا قرار دارد، اظهار داشت: در روز 23 آذر 746 میلیون متر مکعب گاز شبکه منتقل شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 52 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

وی با اشاره به چشم انداز شرکت تصریح کرد: ماموریت ما انتقال پایدار گاز است. همچنین یکی از رویکردهای ما استفاده از تکنولوژی و مدیریت کربن در مقابل تلفات گاز است.

وی با اشاره به چشم انداز افق 1404 بیان کرد: بر این اساس خطوط انتقال فشار قوی که در حال حاضر 36 هزار کیلومتر است 20 درصد افزایش خواهد یافت و به  45 هزار کیلومتر می‌رسد. همچنین ایستگاه‌های تقویت فشار از 79 ایستگاه به 130 ایستگاه خواهد رسید و میزان انتقال گاز از 240 میلیارد متر مکعب به 400 میلیارد متر مکعب تا هشت سال آینده خواهد رسید.

توکلی بهره‌مندی از مکانیزم هوشمند برای پایش خط لوله را از دیگر موارد این برنامه‌ها ذکر کرد و افزود: ما بر اساس پارامتر کلی سلامت خط لوله تزریق را انجام داده و شبکه را پایدار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از مسئولیت‌های مهم ما رعایت حریم خطوط است، گفت: اگر افرادی بدون رعایت ایمنی اقدام به ساخت و ساز کنند هم مجاورین و هم خطوط لوله تحت تاثیر قرار می‌گیرند بنابراین آگاهسازی مجاورین این کریدور شریان انرژی از جمله برنامه‌های ماست که بر این اساس جلساتی را با وزارتخانه‌ها و اداراتی که زیرساخت‌های اصلی کشور را اجرا می‌کنند داشته‌ایم.

وی همچنین به تعداد تجهیزات مفید در ایستگاه‌های تقویت فشار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 282 توربو کمپروسور نصب است که از این تعداد 162 توربو کمپروسور در مدار سرویس قرار دارد و از 79 ایستگاه نیز 52 ایستگاه در سرویس است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: قدرت مانور و تخصص ما استفاده از واحدهای یدک در زمان پیک است چرا که ما به دنبال پایداری شبکه هستیم. هر چند به کارگیری یک واحد یدک ریسک را بالا می‌برد اما برای ما مهم است که شبکه خالی از گاز نباشد.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید در میزان مصرف صرفه‌‌جویی کنند که ما بتوانیم مازاد را به صادرات اختصاص دهیم.

وی یادآور شد: صرفه‌جویی بیشتر صادرات و ارزآوری بیشتر را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

وی همچنین به بحث تعمیرات و استفاده از دانش جهت پیگرانی هوشمند اشاره و تصریح کرد: ما در زمینه پیگرانی هوشمند در سایز 30 اینج توانسته‌ایم بومی سازی داشته باشیم.

وی به توان شرکت انتقال گاز در تعمیرات بدون تخلیه گاز اشاره کرد و گفت:‌ در روش‌های سنتی گاز خط لوله در زمان تعمیر برش داده می‌شد و گاز تخلیه می‌شد که محیط زیست را الوده می‌کرد اما ما توانسته‌ایم این تعمیرات را با روش کامپوزیت انجام دهیم که با این روش 130 میلیارد تومان صرفه‌جویی کرده‌ایم.

توکلی با اشاره به توان واکنش اضطراری و سریع در شرایط بحران اشاره و اظهار داشت: در این رابطه دیدیم که در زلزله کرمانشاه خطوط لوله تاسیسات تقویت فشار گاز هیچ آسیبی ندیدند ما خطوط را قدم به قدم نشت یابی و بررسی کردیم و دریافتیم که حتی  یک مورد نیز اتفاق رخ نداده است و این امر موید این است که خطوط لوله فشار قوی در شرایط مناسبی نصب شده‌اند و دائما پایش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ما هیچ گونه حادثه منجر به فوت نداشته‌ایم، بیان کرد: خطوط ما بر اساس استانداردهای بین الملل و در وضعیت ایمنی بالای خوبی هستند.

وی با اشاره به اینکه ما توانسته‌ایم در زمینه ساخت توربین ملی به عنوان تجهیز های‌ یک توریبن 25 مگاواتی را به بهره‌برداری برسانیم، گفت:  شرکت انتقال گاز برای اولین بار در ساخت و طراحی و نصب و راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار فراشبند موفق بوده و توانسته‌ایم کمتر از یک و نیم سال سه واحد 25 مگاواتی را به بهره‌برداری برسانیم که باعث افزایش انتقال 40 میلیون متر مکعب گاز شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر خطوط لوله سراسری شرکت گاز از قدیمی‌ترین آن که مربوط به سال 49 است تا جدیدترین که خط دامغان کیاسر و خط ششم سراسری است همگی در حال بهره‌برداری و ایمن هستند.

وی در ادامه اظهار داشت: با راه‌اندازی خط شش سراسری در غرب کشور گاز پالایشگاه‌های عسلویه و بیدبلند به سمت شمال غرب کشور انتقال می‌یابد و همچنین صادرات از نفت شهر و شلمچه در دستور کار است که بخش‌هایی در سال گذشته به بهره‌برداری رسید و بخش‌هایی نیز امسال انجام می‌شود.

وی ادامه داد:‌ از دیگر برنامه‌های ما رابط خط 5 و 6 سراسری بود که با توجه به اینکه خط پنجم 500 کیلومتر برای انتقال گاز ترش پیش بینی شده بود بنابراین شرکت گاز تصمیم گرفت قدرت مانور انتقال گاز شیرین د اشته باشد بنابراین ارتباط بین دو خط (5و6) ایجاد شد و دو خط باهم لوپ شدند.

وی بااشاره به اینکه برنامه‌ریزی تعمیرات اساسی توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌شود گفت: در حال حاضر 282 توربو کمپروسور داریم که در بعضی مواقع نزدیک 190 توربو کمپروسور باهم یک جا کار می‌کنند.

توکلی در ادامه به بحث تامین گاز نیروگاه‌ها اشاره و اظهار داشت: در چند سال گذشته طبق سیاست‌های وزارت الزام بود که نیروگاه‌ها در زمان پیک مصرف تابستان از گاز بهره‌مند شوند. بنابراین ما برای رسیدن به هدف توانستیم که زمان تعمیرات خود را از 45 روز به 22 روز برسانیم. کما اینکه پیش بینی شده 15 تا 17 درصد از آلودگی سوخت نیروگاه‌ها کاهش یابد.

وی همچنین به بحث خطوط لوله و مخابرات اشاره کرد و گفت: اکنون این شبکه به نحو مطلوب باهم ارتباط دارند و در کل شرکت‌های گاز استانی و پالایشگاه‌ها از خدمات مخابراتی قابل اطمینان استفاده می‌شود.

وی با اشاره به افزایش 7.5 درصدی انتقال گاز در 23 آذر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: سال گذشته در این مدت ما 694 میلیون متر مکعب انتقال گاز داشتیم که این رقم امسال به 746 میلیون متر مکعب می‌رسد.

وی همچنین انتقال تجمعی گاز را تا ابتدای مهرماه 119 میلیارد و 276 میلیون مترمکعب ذکر کرد.

وی در بخش تعمیرات اساسی تعمیر توربین مان را از اقدامات خوب شرکت عنوان کرد و گفت: این تعمیرات برای اولین بار توسط داخلی‌ها انجام شده است.

وی همچنین به بحث گازهای گم شده اشاره کرد و گفت: میزان این گازها  از 10 درصد در زمان دولت دهم به زیر 2 درصد رسیده است.

وی درباره ظرفیت خطوط صادراتی نیز گفت: ظرفیت پیش بینی شده در خط ترکیه 35 تا 40 میلیون مترمکعب و شلمچه و نفت‌شهر نیز 25 میلیون متر مکعب است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز