نخستین قرارداد فروش گاز برای تولید LNG امضا شد
نخستین قرارداد فروش گاز طبیعی جهت تولید گاز مایعشده (LNG) صادراتی امضا شد.
به گزارش ایلنا از شرکت ملی نفت، نخستین قرارداد فروش گاز طبیعی جهت تولید گاز مایعشده (LNG) صادراتی، بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت IFLNG (تحت مالکیت شرکت پالایش گاز خارک و شرکت نروژی Hemla) امضا شد.
این شرکت با استفاده از شناور Carribean FLNG که متعلق به شرکت بلژیکی Exmar بوده و تحت قرارداد اجاره در اختیار شرکت IFLNG به عنوان نماینده انحصاری شرکت Exmar قرار می گیرد، توانایی تولید ۵۰۰ هزار تن LNG در سال را دارد.
در این راستا شرکت ملی نفت ایران و شرکت IFLNG طی سه ماه اقدامات لازم جهت نافذ شدن این قرارداد ۲۰ ساله فروش گاز طبیعی را انجام داده و با اجرایی شدن آن، پیش بینی می شود شناور Caribbean FLNG از اواسط سال ۱۳۹۷ در بندر خدماتی پارس مستقر شده و پس از طی مراحل راه اندازی، آمادگی دریافت روزانه حدود ۲.۳ میلیون متر مکعب در روز گاز طبیعی از پالایشگاه هفتم گازی پارس جنوبی را داشته باشد.
شناور Caribbean FLNG که مراحل تست آن در کشور چین پایان یافته است، دومین شناور ساخته شده در جهان با قابلیت تولید گاز مایع شده در دریاست. همچنین بر اساس گزارش موسسههای معتبر بین المللی پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۰ ساخت سه شناور FLNG دیگر نیز پایان یابد.
بر اساس این گزارش، در تاریخ پنجم مهرماه ۱۳۹۶ بیژن زنگنه، وزیر نفت، نرخ گاز طبیعی برای فروش به واحدهای کوچک مقیاس تولید گاز مایعشده (LNG) و نیز واحدهای فشردهسازی گاز طبیعی با هدف صادرات را ابلاغ کرده است. امضای این قرارداد مبتنی بر آن ابلاغیه و در راستای توسعه سبد صادراتی انرژی کشور بوده و سریعترین گام موثر برای حضور ایران در بازار جهانی LNG است.
مشخصات شناورهای تولید LNG ساخته شده و در حال ساخت دنیا به شرح ذیل است: