نماینده فائو در ایران:
فائو مشتاق به همکاری نزدیک با ایران است
استر کوئیش لوریش گفت: وزارت جهاد کشاورزی ایران و نهادهای دولتی فعال در حوزه کشاورزی میتوانند با بکارگیری تصاویر ماهوارهای چند منظوره اطلاعات لحظه به لحظه را دریافت کرده و از آن در پایش مزارع استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمان فائو در قالب پروژه ارتقای سامانه پایش محصولات کشاورزی با استفاده از تصاویر ماهوارهای با حضور عباس کشاورز، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، استر کوئیش لوریش نماینده فائو در ایران خبرنگاران اصحاب رسانه در سالن شهید نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این همایش استر کوئیش لوریش نماینده فائو در ایران اظهار کرد: به عنوان نماینده موقت سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران خرسندم تا به نمایندگی از این نهاد بین المللی با شما در ارتباط و همکاری باشم. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد همکاری نزدیکی با دولت جمهوری اسلامی ایران دارد تا در زمینه ظرفیتسازی سیاست گذاری و تدوین استراتژیها، تولید محصولات، بهداشت دام، مدیریت شیلات و جنگلها و همچنین برنامههای اضطراری و احیای کمکهای فنی پیشنهادات خود را ارائه دهد.
وی افزود: در همین راستا پایش و تحلیل نظامهای تولید ویژه کشاورزی یکی از اولویتهای دولت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. پروژه حاضر با حمایت مالی بخش همکاریهای فنی فائو و همچنین راهنمایی موثر وزارت جهاد کشاروزی ایران تدوین شده و اجرا میشود تا با دولت ایران بالاخص وزارت جهاد کشاورزی در حوزه پایش و تحلیل تولیدات کشاورزی همکاری کنند. هدف نهایی این پروژه حمایت از تدوین تکنیکها، سیاستها و شرایط مناسب سرمایهگذاری برای دستیابی به توسعه پایدار در کشاورزی است.
نماینده فائو در ایران در خصوص اهداف پروژه خاطرنشان کرد: هدف اصلی پروژه استقرار نمونه اولیه یک سیستم پایش کشاورزی در سه استان دارای اولویت است تا کیفیت اطلاعات و گزارشهای کشاورزی را با استفاده از فناوری جغرافیایی بهبود دهند.
وی افزود: پروژه حاضر روشهای پایدار برای جمع آوری دادههای میدانی را شناسایی خواهد کرد تا با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط دفاتر استانی، آمارهای اصلاح شده هماهنگ و منسجم تولید شوند.
کوئیش لوریش عنوان کرد: در همین راستا جدیدترین فناوریهای دسترسی لحظه به لحظه به دادههای ماهوارهای مانند ماهواره سنتینل 2 برای تهیه اطلاعات مزارع ارزیابی کیفیت دادههای تولید محصول و نیز شناسایی فرآیندهای فصلی محصولات در سطح ملی به کار گرفته خواهند شد. این پروژه همچنین از تصاویر ماهوارهای برای بررسی و پایش مجموعهای از محصولات در استانهای منتخب بهره خواهد برد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی ایران و نهادهای دولتی فعال در حوزه کشاورزی میتوانند با بکارگیری تصاویر ماهوارهای چند منظوره اطلاعات لحظه به لحظه را دریافت کرده و از آن در پایش مزارع استفاده کنند. تصویب استراتژیهای جدید برای بهبود تولیدات کشاورزی و پایش آن مستلزم تهیه سریع آمار دقیق و جامعه در حوزه کشاورزی است. اصلاح روشهای پایش تولید و بهرهوری کشاورزی فرصت های گوناگونی برای معیشت جوامع روستایی فراهم میکرد.
نماینده فائو در ایران تصریح کرد: علاوه بر این اصلاح روشهای پایش کشاورزی به ایجاد یک نظام بازار کشاورزی منتهی خواهد شد که به نوبه خود بر شفافیت بازار غذا افزوده و هماهنگی در سیاستهای مقابله با بیثباتی در بازارهای کشور را ارتقا خواهد بخشید این پروژه تدوین رویکردهای نوآورانه در پایش کشاورزی را در اولویت قرار داده و بر اساس جدیدترین روشهای تخمین، میزان مساحت و بازدهی زمین از طریق ارزیابی روشهای نوین پایش و نیز سنجش از راه دور متمرکز است.
کوئیش لوریش در پایان گفت: این پروژه از ایجاد یک ظرفیت ملی در مجموعهای از سازمانهای گوناگون در سطوح مختلف دولت حمایت خواهد کرد تا کارکنان دولت را قادر سازد روششناسی ایجاد شده تحت این پروژه را به صورت کارآمدی مورد استفاده قرار داده و به سطح ملی بست دهند. دستاوردها و آموختههای این پروژه گسترش داده خواهند شد و استراتژیهای تهیه شده نیز برای تداوم پایداری در بلندمدت مفید خواهند بود. همچنین این پروژه مقدمهای برای یک پروژه بزرگتر با حمایت مالی دولت خواهد بود که در جریان آن رویکردهای این پروژه برای تخمین مساحت و بازدهی زمین در سطح ملی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. فائو مشتاق است برای نیل به اهداف این پروژه همکاری نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.