خسرو فخیم هاشمی:
در صنعت شیشه، عرضه بیشتر از تقاضاست/ ظروف شیشهای هیچگونه آثار مخرب زیست محیطی ندارد
فخیم هاشمی گفت: در صنعت شیشه (جار و بطری) در حال حاضر عرضه بیشتر از تقاضاست. به همین سبب شاهد بروز مشکلاتی در بازار رقابتی در این صنف هستیم.
گروه اقتصادی ایلنا با هدف شنیدن مسائل و مشکلات موجود در صنعت شیشه در کشور و تلاش در جهت رسانهای کردن این مسائل، میزگردی در همین راستا برگزار کرد.
خسرو فخیم هاشمی مدیرعامل شرکت شیشه همدان و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی شیشه در این میزگرد گفت: در صنعت شیشه (جار و بطری) در حال حاضر عرضه بیشتر از تقاضاست. به همین سبب شاهد بروز مشکلاتی در بازار رقابتی در این صنف هستیم. زمانی که کورهای را روشن میکنیم به هیچ عنوان نمیتوان تعطیل کرد. بنا به استانداردها عمر کوره تقریبا 10-8 سال میباشد و در این فاصله به هیچ عنوان متوقف نمیشود. به طور مداوم گاز، آب و برق و ... نیز همزمان در حال استفاده هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدات به اشباع رسیده؟ به کدام کشورها صادرات دارید؟ ، گفت: در حال حاضر تنها حدود 20 درصد از تولیدات خود را به کشورهای عراق ، افغانستان و آسیای میانه صادر می کنیم. با استفاده از تکنولوژی روز و دستگاههای مدرن میتوانیم صادرات قابل توجهی به سایر کشورها داشته باشیم که منجر به ارزآوری چشمگیری به کشور خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ما مشکلات خود را چندین سال است که بیان میکنیم ولی متاسفانه بخش عمده ای از آنها هنوز توسط مسئولین ذیربط مرتفع نگردیده است.
فخیم هاشمی در ادامه گفتگو به این سوال که در مجموعه کارخانجات شما کارگر فصلی هم وجود دارد؟ پاسخ داد: تخصصی بودن شرایط کاری در صنعت شیشه باعث شده نیروهایی تربیت کنیم که صفر تا صد کار را آموزش میبینند و با این حساب کارگر فصلی نداریم.
وی در پایان افزود: برای بقا و استمرار کارخانه باید دنبال تکنولوژی مدرن و به روز باشیم که هستیم. مضافاً اینکه بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی ها در ظروف شیشه ای، عامل سلامت و تندرستی است و هیچگونه آثار مخرب زیست محیطی ندارد، و تمام اینها مستلزم حمایت جدی از سوی دولت است.