تهرانفر مطرح کرد:
مرجع نظارت بر بانکها گم شده/ تدوین اهداف و قواعد کلی برای نظارت بانک مرکزی
قائممقام مدیرعامل بانکصادرات گفت: برای نظارت بر بانکها باید اهداف و قواعد کلی تدوین شود.
به گزارش ایلنا، حمید تهرانفر در میزگرد تخصصی اصلاح صورتهای مالی بانکها با بیان این مطالب به اختلاف نظر تغییر صورتهای مالی از نقدی به تعهدی اشاره کرد و افزود: آن زمان هم به نظرات توجه نشد. تنها چند برگ کاغذ بدون مهر و نشان به بانک ها ابلاغ شد و درنهایت وضعیت موجود بوجود آمد.
وی تصریح کرد: اگر از دید بینالمللی به مقوله IFRS نگاه کنیم میبینیم بهدلیل عدم رعایت آن اینطور برداشت میشود که ایران اصلا هیچ استانداردی را رعایت نمیکند ولی ما بحثمان چه زمانی که در بانکمرکزی مسوولیت داشتم و چه الان این است که موضوع بر سر استانداردهاست نه اینکه ما هیچ قانون و استانداردی در داخل نداریم.
تهرانفر گفت: در صورت بررسی از سوی خارجیها مشاهده میشود در اصل بانکداری تفاوت چندانی با بانکهای دنیا نداریم ولی چون به مباحث مورد اتفاق بانکهای جهان ورود نمیکنند این اختلاف بزرگ رخ می دهد.
قائم مقام مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بالاخره استانداردهای IFRS را نمیتوانسیتم از اول صددرصد اجرا کنیم بلکه باید با استانداردهای داخلی تطبیق انجام میشد که الان این کار صورت گرفته است. هم اکنون مبنای خوبی برای اصلاح ایرادات در آینده و دستیابی به گزارشهای شفاف از بانکها وجود دارد.
تهرانفر در ادامه با بیان اینکه جریانی در جهان وجود دارد که همه از آن پیروی کردهاند و ماهم باید آن را انجام دهیم، گفت: مقاومت برابر تغییرات در برخی مواقع بهعنوان مانع عمل میکند. هیچکس تردید ندارد این استانداردها برای بانکها حیاتی است.
وی افزود: هر چقدر از IFRS بترسیم و فرار کنیم مثل جریان فضای مجازی میشود. در تلویزیون و رسانهها اکثر مردم از فضای مجازی بد میگویند ولی همه استفاده می کنند اینکه بگوییم بد است و استفاده نکنیم به مراتب بدتر از ورود و اصلاح ایرادات است.
مرجع نظارت بر بانکها گم شد
معاون سابق نظارتی بانک مرکزی ادامه داد: اصول این استانداردها خوب طراحی شده و مبنای آن نیز در بانکها خوب استارت زده شده است. بانکها هم خیلی برای اجرای این استانداردها مشکل ندارند بلکه بیشتر اختلاف نظر در مراجع است که هر مرجعی یک نظری دهد.
وی ابراز امیدواری کرد روزی برسد برای همیشه این اختلافنظرها تمام و مشخص شود بانکمرکزی مسئول این امور است. هر جا مخاطب بانکها باشد قطعاً مسئول بانکمرکزی است و منطق هم این را میگوید.
تهرانفر گفت: مرجع نظارت بر بانکها گم شده است. باید مشخص شود بانکمرکزی مرجع است یا سازمان بازرسی کل کشور یا وزارت دارایی.
وی با اشاره به اجرای استانداردهای IFRS در سال اول گفت: بانکها سال اول صورتهای مالی را به دو روش جدید و قدیم اعلام کردند و این موضوع تمرینی شد برای حل ایرادات.
تهرانفر با تاکید بر اینکه این استاندارد شفافیت در نظام بانکی را بسیار بالا میبرد و ما را به جریان حرفهای بانکداری هدایت میکند، تصریح کرد: هنوز خیلی از مسایل مشارکت مدنی و فروش اقساطی را بعد از گذشت چند سال اصلاح میکنیم طبیعی است این استانداردها هم در آینده کم و زیاد میشود ولی اصل را باید بپذیرم و اجرا کنیم.