عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با ایلنا:
مردم تاخیر در اجرایی شدن قراردادهای جدید نفتی را بر نمیتابند/ دستیابی به اهداف سیاسی از مسیر دیپلماسی نفتی
حسینی گفت: ما فرصت یک ساله قبل از انتخاب ترامپ را به خاطر کارشکنی های دلواپسان از دست دادیم اما امروز که شرکت های بین المللی نگران همکاری با ایران نیستند مصلحت وزارت نفت و منافع ملی ایجاب می کند که هر چه زودتر قراردادها منعقد شود.
حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با تاکید بر لزوم اجرایی شدن هر چه سریع تر قراردادهای جدید نفتی اظهار داشت: قطعا یکی از سیاست های نظام در قالب اقتصاد مقاومتی ظرفیت سازی در حوزه نفت و گاز است ما برای اینکه بتوانیم در سازمان های بین المللی، اوپک و بازار جهانی نفت حرفی برای گفتن داشته باشیم باید در این بخش ظرفیت سازی کنیم و با توجه به اینکه شرایط کشور به نحوی نیست که بتوانیم از منابع داخلی استفاده کنیم باید از ظرفیت های شرکت های بین المللی بهره ببریم همانگونه که بسیاری از اقتصادهای بزرگ دنیا نیز به همین روش عمل می کنند.
وی افزود: ما در قراردادهای جدید نفتی پیش بینی کردیم که بتوانیم از توان فنی، تکنولوژی و دانش شرکت های بین المللی استفاده کنیم و هم سرمایه آنها را بکار بگیریم و آنها در قراردادهای بلند مدت در میادین نفت و گاز ما حضور داشته باشند و قطعا این دیپلماسی اقتصادی به دیپلماسی سیاسی و ارتباطات بین الملل کشور کمک می کند.
حسینی تصریح کرد: در طول جنگ، عراق که اغلب نقاط حساس کشور را بمباران می کرد هیچوقت پالایشگاه بندرعباس که توسط ایتالیایی ها در حال ساخت بود، حمله ای صورت نگرفت. بنا بر این اصولا حضور شرکت های بین المللی در هر کشوری کمک می کند که روابط اقتصادی گسترش پیدا کند و از تحریم و جنگ نیز جلوگیری می کند.
وی تاکید کرد: قرارداد با شرکت های بزرگ نفتی دنیا استراتژی درستی است ضمن اینکه ما نه تنها با شرکت های بین المللی بلکه با کشورهای همسایه هم باید روابط اقتصادی مان باید باشد که به همدیگر احساس نیاز کنیم واگر هم بخواهیم به خاطر منافع اقتصادی نتوانیم روابط را به چالش بکشانیم.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید از همه ابزارهای اقتصادی در جهت اهداف سیاسی استفاده کنیم، بیان کرد: ما هم بعد از برجام توانستیم با حضور در بازارهای بین المللی و گسترش همکاری تجاری با کشورها در جهت حل مشکلات تحریم ها گام برداریم و کم کم زنجیره تحریم سست شود تا اقتصاد کشور نفس بکشد اکنون نیز باید از این فرصت به درستی بهره برداری کنیم.
وی ادامه داد: ما فرصت یک ساله قبل از انتخاب ترامپ را به خاطر کارشکنی های دلواپسان برای اجرایی شدن قراردادهای جدید نفتی از دست دادیم اما امروز که تحریم ها لغو شده و شرکت های بین المللی نگران همکاری با ایران نیستند مصلحت وزارت نفت و منافع ملی ایجاب می کند که دوباره مذاکرات انجام شده و هر چه زودتر قراردادها منعقد شود.
حسینی تاکید کرد: مردم در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تعامل با دنیا، افزایش تولید و گسترش همکاری با دنیا را انتخاب کردند بنا بر این انعقاد قرارداد با شرکت های بزرگ نفتی تکلیف است و دولت باید آن را به عنوان وظایف اصلی خود بداند و عمل به قولی را که به مردم داده به تاخیر نیندازد.
وی خاطرنشان کرد: منافع انعقاد قرارداد با شرکت های بین المللی علاوه بر حذف دلال ها ما را صاحب دانش فنی می کند که بسیار ارزشمند است. ما 10 فاز پارس جنوبی را با کمک شرکت های بزرگ بین المللی توسعه دادیم و از تجربه ای که در همکاری با این کشور ها بدست آوردیم توانستیم بقیه فازها را خودمان توسعه دهیم، در پتروشیمی نیز از تجربه ای که با شرکتهای بزرگ بین المللی کسب کردیم توانستیم همه طرح های نیمه تمام را به پایان برسانیم در حالی که قبلا این تجربه را نداشتیم اکنون نیز باید به دانشی دست یابیم که در صدور خدمات فنی و مهندسی، اجرای پروژه های آینده و افزایش ظرفیت فنی و مهندسی کشور بهره ببریم.