خبرگزاری کار ایران

کاردر در بیست‌ودومین نمایشگاه نفت:

منتقدان برجام اگر بتوانند کشور را با 450 هزار بشکه نفت اداره کنند جایزه نوبل می‌گیرند

منتقدان برجام اگر بتوانند کشور را با 450 هزار بشکه نفت اداره کنند جایزه نوبل می‌گیرند
کد خبر : ۴۸۶۳۹۷

مدیرعامل شرکت‌ملی نفت‌ایران دراسخ به ایلنا با اشاره به اینکه می‌خواهیم کار به صورت حرفه‌ای و دقیق اجرا شود و اقتصاد تحت تاثیر سیاست قرار نگیرد، تاکید کرد که منتقدان برجام اگر توانستند کشور را با فروش 450 هزار بشکه نفت اداره کنند جایزه نوبل می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی کاردر  در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه صنعت نفت در نشست‌خبری با اشاره به اینکه استقبال از نمایشگاه امسال به دلیل اجرایی‌شدن برجام نسبت به سال قبل بیشتر بوده، اظهارداشت: سال 95 به‌طور همزمان توانستیم شش فاز پارس‌جنوبی را به اتمام و افتتاح کنیم و موفق شدیم در تولید گاز در میدان مشترک پارس‌جنوبی با قطر برابر شویم و تلاش داریم فازهای باقی‌مانده را نیز نیمه‌دوم سال 96 و اوایل سال 97 به اتمام برسانیم.

وی با اشاره به اینکه با تکمیل فازهای باقی‌مانده پارس‌جنوبی دور اول فعالیت ما به زودی تمام می‌شود، اظهارداشت: با توجه به اینکه پس از تکمیل فازهای پارس‌جنوبی این مدت دچار افت تولید شده بودیم باید وارد فاز دوم شویم یعنی باید 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داشته باشیم تا بتوانیم برای کل 24 فاز فعالیت جدیدی را آغاز کنیم.

مدیرعامل شرکت‌ملی نفت‌ایران با اشاره به قراردادهایی که سال گذشته با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منعقد شده، تصریح کرد: این اقدام که از طریق پیوند بین دانشگاه و صنعت‌نفت انجام شد می‌تواند با جذب سرمایه‌گذاری راه را برای ما هموارتر کند.

کاردر با اشاره به استفاده از میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تصریح کرد: امیدواریم تا پایان سال 96 یا ابتدای سال 97 فازهای دوم و سوم پالایشگاه به نتیجه برسد. ما نیز به تامین 160 هزار بشکه میعانات گازی برای تامین خوراک پالایشگاه متعهد هستیم.

مدیرعامل شرکت‌ملی نفت‌ایران با اشاره به اولویت‌های بعدی شرکت‌نفت برای اجرایی شدن پروژه‌های EORوIOR گفت: در این‌خصوص تفاهم‌نامه‌هایی در قالب MOU امضا شده که تاکنون 7 مورد آن به نتیجه رسیده و پیش‌طرح‌های فنی نیز ارایه شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این قراردادها برای انتقال دانش فنی بسیار مناسب هستند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در اغلب این پیش‌طرح‌ها دیدگاه‌های متفاوتی از سوی شرکت های معتبر جهانی ارایه شده که ایده‌های خوبی نیز پیش روی ما قرار می دهد.

معاون وزیر نفت متذکر شد: تاکنون ما با شرکت‌هایی از جمله لوک‌‌اویل، توتال، اینپکس ژاپن، CNPC چین، زارو پژنفت(روسیه) و پرتامینا(اندونزی) تفاهم‌نامه MOU امضا کرده ایم.

وی با اشاره به لزوم نوسازی تجهیزات صنعت‌نفت گفت: در بخش نوسازی از مسیر پکیچ‌های EPCF وارد خواهیم شد که در حوزه فراورشی است و شرکت‌های IPC کار علاقه زیادی برای حضور در این حوزه دارند و در این‌خصوص مجوزهای قانونی در بودجه به ما داده شده است.

کاردر در ادامه در پاسخ سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر برنامه شرکت ملی نفت برای توسعه میدان گازی فرزاد B اظهارداشت: ما دنبال استفاده از مشاوران هستیم و پکیج‌های مختلف تحت عنوانEPCF در بازار داریم تا بتوانیم با توجه به اینکه میدان مشترک است بهره برداری را سرعت دهیم لذا مدل را EPCF تغییر جهت دادیم.

وی افزود: البته همچنان آماده‌ایم هر شرکتی که در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی به ما پیشنهاد بدهند آن را بپذیریم. البته راه حل ما برای استفاده از گاز این میدان به صورت LNG است.

کاردر همچنین در پاسخ به دومین سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر نتیجه مذاکره با توتال برای ورود به توسعه فاز 11 پارس‌جنوبی گفت: در حال مذاکره هستیم و مراحل آخر را طی می‌کنیم تا کار نهایی شود . البته خود ما هم علاقه نداشتیم هم در دوره انتخابات کار انجام شود زیرا می‌خواهیم کار به صورت حرفه‌ای و دقیق اجرا شود و اقتصاد تحت تاثیر سیاست قرار نگیرد. امیدوارم هفته جاری ریزه‌کاری‌های مربوط به قرارداد توسعه این فاز با شرکت توتال نهایی شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت در ادامه درباره مطالبات این شرکت از دیگر کشورها اظهار داشت: این مطالبات در حال وصول است، البته بخشی از آن با مشکل مواجه شده که البته مشکل مربوط به بانک نیست.

وی درباره میزان پول بلوکه شدن ایران در کشور چین نیز گفت: حدود 20 میلیارد دلار از پول ایران در چین مانده که امیدواریم به ایران بازگردد؛ البته این پول وام بوده است. در هند نیز پولی که قبل از برجام بوده برنگشته اما هرچه بعد از برجام نفت به این کشور فروخته‌ایم در فاصله 60 تا 90 روز توانسته‌ایم وصول کنیم.

معاون وزیر نفت همچنین با اشاره به خرید نفت ایران توسط هند افزود: بعد  از میدان فرزاد B، هند اعلام کرد خرید نفت از ایران را 20 درصد کاهش می‌دهد که تا حدی از آن تحقق یافت و ایران نسبت به گفته‌های خود در مقابل هند عمل کرد.

کاردر درباره تاثیر برجام و لغو تحریم‌ها در صنعت نفت گفت: ما 75 میلیون بشکه میعانات‌گازی روی آب داشتیم که تا 12 دلار قیمت تمام شده‌ی نگهداشتن این میعانات بود که اکنون به‌طور کامل برطرف شده است. علاوه بر اینکه اکنون هزینه تولید صفر شده است. ما آن زمان مجبور بودیم تجهیزات را دو بار بخریم چراکه تجهیزات در دیگر کشورها گیر می‌کردند و برخی نیز کیفیت مطلوب را نداشتند.

وی با اشاره به اینکه قبل از برجام قسمت عمده پول نفت آن‌سوی آب‌ها گیر کرده بود، خاطرنشان کرد: آن زمان قیمت تمام شده پروژه‌ها بیش از دو و نیم برابر شاخص‌های بین‌المللی بود. صادرات‌نفت به‌صورت در حال کاهش بود و اگر برجام نبود حتی یک‌سال قبل از رسیدن به نقطه تصمیم‌گیری(ژانویه 2016) به 450 هزار بشکه به تولید 450 بشکه در روز می‌رسیم یعنی فروش نفت برابر غذا و دارو بود و باید کشور را با فروش 450 هزار بشکه نفت اداره می‌کردیم.

معاون وزیر نفت خطاب به منتقدان برجام تاکید کرد: تمام کسانی که می‌گویند به نفت وابسته نیستیم اگر می‌توانند مدل جدیدی روی میز بگذارند تا ما هم سوادمان بالا برود و بدانیم آیا می‌توانیم با 450 هزار بشکه کشور را اداره کنیم یا خیر در صورت پاسخگویی جایزه نوبل خواهند گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز