رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد:
۷ هزار خیریه غیرشفاف در کشور وجود دارد
پور ابراهیمی گفت: در اقتصاد ایران 7 هزار خیریه وجود دارد که هیچ کدام از آنها صورتهای مالی خود را منتشر نکردند و از بسیاری از مجموعههای وابسته به نهادهای غیردولتی اطلاعات شفافی وجود ندارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس صبح امروز در همایش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، یکی از مشکلات اساسی کشور را ساختار اقتصاد دولتی عنوان کرد و گفت: از گذشته نگاه حاکمیتی در این ساختار موجب شده تا مجموعه تصمیمگیریها دولتی باشد اما این موضوع طی سالهای گذشته بررسی شد و ما به دنبال راهکاری در این زمینه بودیم.
وی گفت: در کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به بررسیهایی که صورت گرفت مشخص شد عدم وجود اطلاعات یکی از مشکلات اساسی ما است.
وی گفت: در اقتصاد ایران 7 هزار خیریه وجود دارد که هیچ کدام از آنها صورتهای مالی خود را منتشر نکردند و از بسیاری از مجموعههای وابسته به نهادهای غیردولتی اطلاعات شفافی وجود ندارند. پس گام اول افشای اطلاعات است و بحث استانداردها پس از آن و در اولویت بعدی قرار دارد.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: ما الزام کردیم تا در اصلاح سیاستهای اصل 44 قانونی را برای این موضوع در نظر گیرند و هر بنگاه اقتصادی مکلف است اطلاعات مالی خود را افشا کند. در غیر این صورت هیچ کدام از خدمات بانکی به آنها ارائه نخواهد شد. برای حرکت به سمت اقتصاد توسعه یافته گام اول شفافسازی است.
وی گفت: درسال 2016 از میان 175 کشور رتبه شفافیت ما 132 بود که با این رتبه دارای جایگاه مناسبی نیستیم.
وی افزود: افشای اطلاعات حقیقیها و حقوقیها در اولویت بوده و سپس باید به بحث استانداردها و تدوین آن در اقتصاد اهمیت داد. بایدمدیران و مسئولین کلیه اطلاعات اقتصادی لازم را به صورت شفاف در اختیار دستگاههای نظارتی قرار دهند.