خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

ترفندهای فروشندگان موبایل برای فروش نرم‌افزار و لوازم جانبی/ هزینه‌های گزاف با زمان کارکرد نامشخص

ترفندهای فروشندگان موبایل برای فروش نرم‌افزار و لوازم جانبی/ هزینه‌های گزاف با زمان کارکرد نامشخص
کد خبر : ۴۵۶۳۶۵

اتحادیه صنفی دستگاه‌های مخابراتی مسئول رسیدگی به شکایات بازار گوشی موبایل و دستگاه‌های سیم کارت‌خور است.

با طی کردن مسافت زیاد به شلوغ‌ترین نقطه تهران می روید تا محصول مورد نظر را با قیمتی مناسب تهیه کنید. بعد از خرید اما شادی شما چندان دوام نمی آورد؛ چون زمانی که از مغازه بیرون می آیید بسیار بیشتر از قیمت واقعی گوشی خریداری شده پرداخت کرده‌اید. این قراری نانوشته بین بسیاری از فروشندگان موبایل بازار علاالدین است؛ چرا که آنها بیشترین سود را مربوط به فروش  محصولات جانبی می‌دانند تا گوشی تلفن همراه. کسبه بازار موبایل، فروشنده ماهر را کسی می‌دانند که اگر مثلا قیمت یک گوشی تلفن همراه، یک میلیون و 500 هزار تومان باشد، خریدار بعد از خرید، حداقل 2 میلیون تومان کارت بکشد و از مغازه خارج شود.

محافظ صفحه و ضد خش ها

قیمت محافظ صفحه گوشی‌ها فرق چندانی با هم ندارد به غیر از مدل هایی که اورجینال است و به زحمت می‌توان آن را در بازار پیدا کرد. قیمت این محصولات از 10 هزار تومان تا 400 هزار تومان متغیر است و بسیاری از مصرف کنندگان بر این باورند که تفاوت چندانی بین محافظ صفحه 10 هزار تومانی با 30 یا 40 هزار تومانی وجود ندارد. برخی دستگاه‌های موبایل هستند که ضد ضربه‌اند و ممکن است خریدار این موضوع را نداند به همین دلیل زمانی که مشتری به یک واحد مراجعه می‌کند، فروشنده به خریدار می‌گوید ما دو نوع برچسب داریم. یک برچسب که عادی است و قیمتی حدود 10 هزار تومان دارد اما برچسب دیگر، برچسبی است که از مواد ضد ضربه استفاده شده است و به همین ترتیب در بسیاری موارد به خصوص اگر خریدار از آگاهی برخوردار نباشد حتی برای چنین برچسب‌هایی تا 400  هزار تومان هم پول گرفته شده است.

قاب گوشی 

تنوع این محصول در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است تا جایی می توانید طرح مورد نظر خود را سفارش دهید تا بر روی قاب ها هک شود. قیمت این محصولات از 20 هزار تومان تا 200 هزار تومان است و در این بین برخی قاب‌های سفارشی نیز تا 300 هزار تومان خرید و فروش می شوند.

نرم‌افزارها و برنامه‌های گوشی 

در این حوزه، بازار داغ است چراکه در بسیاری از موارد فروشندگان با سواستفاده از نا آگاهی خریدار مبلغ هنگفتی را از او طلب می کنند و در نهایت خریدار با این توجیه فروشنده که اگر برنامه‌ها روی گوشی نصب نشود امکان استفاده از برخی امکانات گوشی هوشمند را ندارد، قانع می شود.

هزینه ‌نصب این نرم‌افزار‌ها از 100 هزار تومان تا 200 هزار تومان است و البته این نرم افزارها شامل درجه یک، دو و سه می شوند که اصولا هیچ تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.

شارژر وایرلس موبایل

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش سرعت زندگی و گذراندن ساعات زیادی بیرون از محیط خانه، استفاده از این نوع شارژر ،شتاب بیشتری گرفته است. شارژرهایی که قیمت آن از 50 هزار تومان تا 300 یا 400 هزار تومان است.

کابل شارژر

نرخ این محصول وابسته به مدل گوشی است؛ اما قیمت آن از 15 هزار تومان شروع می شود و بیشترین نرخ آن مربوط به گوشی های آیفون است که گاه تا 100 هزار تومان نیز خرید و فروش می شود.

بازار لوازم جانبی موبایل در کشور، نابسامان و در برخی نقاط غیر قابل کنترل شده است. بعد از خرید، هیچ تضمینی برای اینکه محصول خریداری شده حداقل چند ماه سالم کار کنند وجود ندارد. گفتنی است که اتحادیه صنفی دستگاه‌های مخابراتی مسئول رسیدگی به شکایت بازار گوشی موبایل و دستگاه‌های سیم کارت‌خور است. شکایات و پرونده‌های مطرح و بررسی شده در این اتحادیه نشان می دهد مشکل فروش گوشی‌های بدون گارانتی، گوشی های ضدآبی که با مشکل آب خوردگی مرجوع می ‌شوند، لوازم جانبی تقلبی، گران فروشی لوازم جانبی و فروش گوشی‌‌های رفرش شده به جای نو از جمله رایج ترین شکایات در بازار تلفن همراه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز