خبرگزاری کار ایران

ناوگان کشتیرانی ایران بین 20 کشور برتر جهان

ناوگان کشتیرانی ایران بین 20 کشور برتر جهان
کد خبر : ۴۰۸۵۵۵

وضعیت تردد کشتی های ایرانی در آبراه های بین المللی با لغو تحریم های ظالمانه در میزگرد تخصصی «ناوگان دریایی در دوران پساتحریم» با حضور دست اندرکاران حوزه دریایی و کشتیرانی، بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا و به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی( مانا)،   ، آمارها نشان می دهد سالیانه بیش از 7 میلیارد تن کالا از طریق حمل و نقل دریایی در بنادر جهان جابجا می شود که یک سوم آن به کالاهای نفتی و مابقی به کالاهای غیرنفتی اختصاص دارد.

کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیش از 150 فروند شناورهای بزرگ تجاری فله بر و کانتینربر و کشتی های بزرگ اقیانوس پیما در رده 21 جهان و شرکت ملی نفتکش ایران با کسب رتبه نخست هم اکنون در حمل و نقل دریایی جهان نقش مهمی ایفا می کنند.

در میزگرد تخصصی« ناوگان دریایی در پسا تحریم» که در محل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم ها، فعالیت اقتصادی در حوزه کشتیرانی در کشور بار دیگر احیا شد و به تدریح شاهد رونق این بخش در اقتصاد ملی هستیم.

محمد راستاد افزود: در حالی که جمهوری اسلامی ایران ناوگان دریایی بزرگی در اختیار دارد، اما در زمان تحریم های ظالمانه این ناوگان با محدویت های زیادی مواجه شد.

وی تاکید کرد: ایران در حوزه کشتیرانی ظرفیت های زیادی دارد و شرکت کشتیرانی با لغو تحریم های ظالمانه باید بار دیگر با حضور در بازارهای جهانی، سهم خود را در این بازار افزایش دهد.

راستاد گفت: اگر تحریم ها را به صورت یک بسته تصور کنیم، این مساله محدودیت هایی را برای تمام بخش های اقتصاد کشور به وجود آورده بود و تحریم صنعت کشتیرانی نیز جز لاینفک این محدودیت ها بود.

به گفته وی، پیش از تحریم، ایران ناوگان شادابی داشت و توانمندی های قابل قبولی را قبل از تحریم ها در حوزه کشتیرانی داشتیم و با قدرت در عرصه بین المللی فعال بودیم، اما تحریم های گسترده سبب محدویت های زیادی برای ما در این عرصه شد.

راستاد یادآورشد: در زمان تحریم ها تردد ناوگان دریای ایران در آبراه های جهان بسیار سخت شد و تمام شرکت های کشتیرانی بزرگ که از شرایط تحریم ها تابعیت کردند تردد خود را به بنادر ایران تقریبا قطع کردند.

معاون سازمان بنادر گفت: پیش از لغو تحریم ها، تمام کانتینرهای تجار ایرانی برای حمل به ایران به بنادر جنوب خلیج فارس منتقل و از آنجا با کشتی های کوچک به بنادر ایران حمل می شد ، در حالی که هم اکنون شرکت های بزرگ کشتیرانی در جهان کالاها و کانتینرهای تجار ایرانی را به طور مستقیم به بنادر ایران و بندرشهید رجایی حمل می کنند.

راستاد گفت: ناوگان کشتیرانی ما جزو 20 کشور برتر محسوب می شود، اما به طور عملی تحریم ها شرایط را برای رقبا به خصوص رقبای منطقه ای ما فراهم کرد تا نهایت استفاده را از محدودیت های اعمال شده ببرند.

کاپیتان امیرسامان ترابی زاده معاون فنی بازرگانی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این میزگرد گفت: با اعمال تحریم ها شاهد محدودیت های زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به حوزه کشتیرانی ایران بودیم.

وی افزود: با وجود تمایل شرکت های بزرگ کشتیرانی برای همکاری با ایران، به اجبار بدلیل رعایت مقررات بین المللی، تردد کشتی های خود را به بنادر کشورمان قطع کردند و فعالیت های اقتصادی در این حوزه تقریبا به حداقل رسیده بود.

ترابی زاده معتقد است،تحریم های کشتیرانی از دو قسمت مستقیم و غیرمستقیم متشکل شده بود و ایجاد محدودیت می کرد، یکی از محدودیت های مستقیم همین تحریم موسسات رده بندی بود که علیرغم میل خود و با توجه به اینکه هیچ فعالیت اقتصادی نمی کردند و فقط به ارایه خدماتی در حوزه فنی و محیط زیست اکتفا می کردند، مورد تحریم قرار گرفتند.

وی افزود: کشتی برای حضور در بنادر نیازمند گواهی نامه ایمنی است و تحریم کردن موسسات رده بندی یعنی ایجاد اختلال برای تردد در بنادر، زیرا یکی از فاکتورهای مورد نیاز برای حضور کشتی ها در بنادر مختلف بحث ایمنی و انطباق کشتی ها با مقررات رده بندی است، ضمن اینکه در مبحث پرچم و همچنین در مبحث بیمه بسیار مهم تلقی می شود زیرا شرکت های بیمه ای در تمام نقاط جهان نماینده ندارند تا مبحث ایمنی کشتی ها را بررسی کنند لذا این شرکت ها به استناد رده بندی کار خود را انجام می دهند.

محمدرضا قادری مدیرعامل شرکت حمل فله کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر شرکت کنندگان در این میزگرد گفت: فعالیت کشتیرانی یک فعالیت بین المللی است و باید قواعد بین المللی را رعایت کنیم و تحریم ها این مهم را از شرکت های ما گرفته بود.

وی افزود: دوران تحریم ها یک تلنگر در کشور بود که نشان داد ما پیش از آن چه سهولتی در امور کارهای خود داشتیم و حال چطور امور را بر ما محدود کردند، هنگامی که بیمه گر معتبر از بیمه کشتی های ما سرباز می زد، صاحب کالا نیز از سپردن محموله خود به کشتی های ایرانی امتناع می ورزید که خود این مسئله ناخواسته باعث افت فعالیت ما شد.

وی گفت: به تمام نمایندگی های شرکت های کشتیرانی اعلام شده بود اگر با کشتی های ایرانی همکاری کنید در لیست تحریم ها قرار می گیرد و به نظرم شوک اول تحریم ها به همین نبود نمایندگی ها در بنادر جهان برمی گردد زیرا به فرض دارا بودن کلاس رده بندی و بیمه، کسی حضور نداشت کشتی ها را در بنادر ما نمایندگی کند.

وی یاد آورشد: در بعد مشتری نیز ما دو نوع مشکل داشتیم، اول این بود که مشتری به علت بیمه با ما همکاری نمی کرد و دیگری هم مربوط به مراودات مشتریان با دیگر کشورها بود، آنان اذعان داشتند به علت دارا بودن شرکای غربی برای مراوداتی همچون باز کردن LC، در صورتی که نام کشتی های ایرانی در مدارک وجود داشته باشد، اسناد و فعالیت مان با محدودیت و مجازات روبه رو می شود.

حسین عباس نژاد معاون مدیرکل گواهینامه ها و استانداردهای دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این میزگرد گفت: براساس تحریم های ظالمانه هر کشتی غیرایرانی که در آب های ایران پهلو می گرفت با محدودیت بیمه ای مواجه می شد.

وی افزود: این مساله سبب شده بود اگر کشتی خارجی با تمام محدودیت ها وارد بنادر ایران می شد از استاندارد های پایینی برخوردار بود و برای بنادر داخلی ایجاد مشکل می کرد.

وی یادآورشد: در زمان تحریم ها دو شرکت بزرگ داخلی یعنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران قراردادهایی برای افزایش ظرفیت منعقد کرده بودند که به موجب تحریم ها به طور عملی انجام نشد.

وی گفت: ظرفیت جابجایی کالا توسط ناوگان ایران قبل از تحریم ها بین 6 تا 6.5 میلیون تن بود، اما در دوران تحریم ها به کمتر از 2 میلیون تن کاهش یافت و با لغو تحریم ها امیدوار هستیم ظرفیت جابجایی کالا توسط کشتی های ایران به 8 تا 9 میلیون تن افزایش یابد.

احمد تفضلی مدیر امور بازرگانی شرکت حمل و کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این میزگرد با اشاره به محدویتهای تحریم های ظالمانه گفت: در زمان آغاز تحریم ها هیچ گونه اطلاعیه ای برای تحریم کشتی های ایرانی صادر نشد بلکه کنسولگری آمریکا در سنگاپور در نشستی تمام اجزای مرتبط با حمل و نقل دریایی را در جریان قرار داد که در صورت همکاری با هر شرکتی با ایران از مراوده با آمریکا منع خواهد شد.

وی افزود: از طرفی به علت محدودیت های تحریم ما مجبور شدیم کالاهای ایرانی را از بنادرجنوبی خلیج فارس به ایران منتقل کنیم و با لغو تحریم ها و آغاز تردد کشتی های ایرانی به بنادر مهم جهان هم اکنون کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به بنادر ایران حمل می شود.

علی اکبر غنچی مدیر عامل کشتیرانی خزر نیز در این نشست گفت: با لغو تحریم ها به نظرم در حال حاضر یک پنجره فرصت مهیا شده است و اگر از این فرصت به صورت بهینه استفاده نکنیم آن را از دست خواهیم داد.

وی تاکید کرد: بخش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با لغو تحریم ها از روز اول درصدد استفاده از این فرصت برآمد و منتظر طی مراحل سازمانی و کنسولی نشد و به سرعت مذاکرات خود را برای رفع موانع آغاز کرد.

وی افزود: در حال حاضر شرکت های کشتیرانی داخلی نیازمند چابک سازی و توسعه ناوگان خود هستند و باید از این فرصت طلایی حداکثر استفاده را ببرند تا بتوانیم به صورت گسترده در بازارهای جهانی حضور پیدا کنیم.

سید علیرضا سیدعلیزاده مدیرعامل شرکت مدیریت کشتی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درادامه این میزگردگفت:کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برنامه های خود را براساس توسعه پی ریزی کرده است و در دوران تحریم ها تمام برنامه های ما دچار خلل شد.

وی گفت: در دوران جدید در صدد هستیم قراردادهای خود را احیا کرده تا تمام برنامه های توسعه ای خود را در حوزه کشتیرانی اجرا کنیم.

سید علیزاده تصریح کرد: در زمان تحریم ها با معضلاتی در امر تعمیر کشتی ها مواجه بودیم، همچنین به علت خروج شرکت هایی چون شل و توتال با مشکل روغن نیز مواجه شدیم هر چند با توان داخلی بخشی از نیازهای خود را مرتفع کردیم اما در حال حاضر و با رفع تحریم ها شرکت های خارجی را ملزم کرده ایم تا با همکاری شرکت های داخلی نیازهای ما را تامین کنند تا خلأ مرتفع شود.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز