رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران خبر داد:
مصرف لبنیات 35 درصد و مصرف گوشت قرمز 22 درصد کاهش یافت
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران گفت: در حوزه خوراک دام، تراز تجاری در 2 سال اخیر رو به بهبود بوده است و در تامین کنجاله و سویا شاهد موفقیتهای بسیاری بودهایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خوراک دام، طیور و آبزیان بیان داشت: تعاملات مناسبی بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد و در چند سال اخیر شاهد دستورالعملهایی برای ارتقای سلامت مواد غذایی در کشور بودهایم. همچون تامین خوراک دام و طیور در کارخانجات منجر به کم شدن میزان بار میکروبی محصولات شده است و به صنعت تولید این محصول نیز کمک شایانی کرده است.
او افزود: در حوزه خوراک دام و طیور ارتباط مستقیمی بین سلامت و اقتصاد خانواده وجود دارد و تامین آن از اهداف مهم دولت و بخش خصوصی است. در چند سال اخیر به دلیل کاهش قدرت خرید خانوار، مصرف فرآوردههای دامی کاهش یافت به طوری که در حوزه لبنیات با کاهش مصرف 35 درصدی و در حوزه گوشت قرمز با کاهش مصرف 22 درصدی مواجه بودهایم. بنا بر این باید با در نظر گرفتن تمامی مولفهها تلاش کنیم که مردم از مواد غذایی استفاده کنند که ارزش غذایی داشته و سلامت آنها را تامین کند.
زرگران تاکید کرد: سلامت غذایی محور توسعه پایدار و جزو وظایف دولت است و برای مدیریت آن باید بسترهای مناسب فراهم شود و در این حوزه سازمان دامپزشکی تا حدودی موفق بوده است. این سازمان وظایف خود را به خوبی انجام د اده اما همه اینها کافی نیست. چرا که در کشور هر فرد متولی و ناظر یک حوزه است و وزارتخانه ها همچنان در تعامل با یکدیگر عمل نمیکنند و یکپارچکی که در سیاستهای کلان اقتصادی اتفاق بیفتد همچنان وجود ندارد و برخی سیاستگذاریهای متضاد یکدیگر هستند و متاسفانه جزیرهای عمل میشود. به همین خاطر برای تسهیل کسب و کار و افزایش بهرهوری باید همخوانی بین سازمانهای گوناگون به وجود بیاید که منجر به رونق کسب و کار صنایع مختلف خواهد شد.
او با اشاره به مذاکرات اتاق بازرگانی تهران با سازمان دامپزشکی در خصوص رفع برخی ابهامات در این حوزه بیان داشت: باید طی یک اقدام بین سازمانهای غذا و دارو استاندارد و دامپزشکی توافقات کلی صورت گیرد تا دستاوردهایی در بعد اقتصادی و اجتماعی حاصل شود.