خبرگزاری کار ایران

پورزرندی در نخستین همایش بین‌المللی اقتصاد شهری:

اعلام آمادگی بانک شهر برای هوشمندسازی شهرها/ 50 کلانشهر توسعه‌یافته اقتصاد جهان را مدیریت می‌کنند

اعلام آمادگی بانک شهر برای هوشمندسازی شهرها/ 50 کلانشهر توسعه‌یافته اقتصاد جهان را مدیریت می‌کنند
کد خبر : ۳۷۳۴۲۸

رئیس همایش بین‌المللی اقتصاد شهری از اعلام آمادگی بانک شهر برای هوشمندسازی شهرها خبرداد.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز ارتباطات و روابط‌عمومی بانک شهر، حسین محمدپورزرندی در نخستین همایش بین‌المللی اقتصاد شهری که با حضور رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان شهروندان جهانی و جمعی از صاحبنظران داخلی و خارجی این حوزه برگزار شد، با بیان این‌که بیش از دو سوم GDP  کشوردرکلانشهرها ایجاد می‌شود،گفت: نزدیک به 30درصدGDP  در تهران ایجاد می‌شود. مدیرعامل بانک شهر با اشاره به اهمیت اقتصاد شهری، گفت: با تدابیر و سیاست‌های اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری، موضوع اقتصاد شهری با رویکرد اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در دستور کار است. وی با بیان اینکه 2درصد از مساحت کره زمین در انحصار شهرهاست، گفت: 50درصد از جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود جمعیت شهری تا سال 2050 به بیش از 84درصد جمعیت جهان، یعنی 5.2 میلیارد نفر برسد. رییس همایش بین‌المللی اقتصاد شهری با بیان اینکه در سال 1950 جمعیت شهری جهان 300میلیون نفر بود، گفت: 40درصد اقتصاد جهانی در انحصار 50 کلانشهر توسعه‌یافته است که اقتصاد جهان را مدیریت می‌کنند. پورزرندی با اشاره به اینکه امروزه 8درصد به آلودگی شهرها اضافه شده است، بنزین موجود در هوای تهران را 2.5برابر استاندارد جهانی عنوان کرد، گفت: این در حالیست که جمعیت جهان در سال 2014 حدود 7.2میلیارد نفر بود که پیش‌بینی می‌شود در سال 2050 به 9.1میلیارد نفر برسد. مدیرعامل بانک شهر، خاطرنشان کرد: 70درصد جمعیت ایران یعنی 50میلیون نفر در شهرها زندگی می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده جمعیت شهری ایران به 80درصد جمعیت کل کشور برسد.

 مهم‌ترین معیار شهرهای پایدار درآمد پایدار است

وی با بیان اینکه در حال حاضر بزرگترین کلانشهرها در اقتصاد جهانی 2شهر نیویورک و توکیو هستند که از درآمد پایدار و مدیریت پایدار شهری برخوردارند، گفت: مهم‌ترین معیار شهرهای پایدار، درآمد پایدار است و در این حوزه حفظ تکنولوژی، ساخت و سازهای مقاوم و کاهش وقت و انرژی نقش مهمی ایفا می‌کند.

رییس همایش بین‌المللی اقتصاد شهری با بیان اینکه از 10شهر اول به لحاظ جمعیتی 9شهر در کشورهای در حال توسعه قرار دارد، گفت: چالش امروز کشورهای در حال توسعه جمعیت بالای آنهاست و 13درصد از شهرهای در حال توسعه درآمدشان در روز کمتر از یک دلار است که فقر شهری از همین موضوع نشأت می‌گیرد.

پورزرندی در ادامه اظهار کرد: در سال 1335 جمعیت کشور 18میلیون نفر بود که 6میلیون نفرازآنهادرشهرهازندگی می‌کردند واین رقم درسال 90 بهحدود 53 میلیوننفریعنی 71درصدجمعیت کشور واکنون به 73درصدرسیده است.

مدیرعامل بانک شهر با بیان اینکه امروز اقتصاد شهری موتور محرک برای گذر از این وضعیت است و توجه به اقتصاد شهری و اقدام و عمل از مهمترین موضوعات به شمار می‌رود، گفت: ایران جزو 5 کشور اول دنیا به لحاظ گردشگری است و متاسفانه درآمد حاصل از این حوزه کمتر از یک درصد است و باید روی این موضوع بیشتر کار کرد.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت همراهی نهادهای مالی برای هوشمندسازی شهری، گفت: بانک شهر که سهام‌دار اصلی آن شهرداری‌ها هستند آمادگی دارد نقش خود را به نحو احسن در هوشمندسازی شهری ایفا کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز