همبستگی بهای محصولات پتروشیمی با قیمت نفت در بورس متفاوت است
محمد میری گفت: تولیدات محصولات پتروشمی با قیمت نفت همبستگی خطی دارند اما این گونه نیست که با افزایش بهای نفت به صورت مستقیم بهای محصولات پتروشمی نیز افزایش پیدا کند.
محمد میری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در مورد نوسانات بهای نفت و تاثیر آن بر روی ارزش سهام شرکتهای پتروشیمی در بورس گفت: همه محصولات پتروشیمی با نفت تولید نمیشوند و یکسری از محصولات با گاز تولید میشوند، مانند اوره و آمونیاک و یا متانول که تحت تاثیر بهای گاز در منطقه خاورمیانه هستند.
وی با بیان اینکه هر دو هفته یکبار نرخ محصولات پایین دستی پتروشیمی بر اساس بهای دلار تعیین میشود گفت: تولیدات محصولات پتروشمی با قیمت نفت همبستگی خطی دارند اما این گونه نیست که با افزایش بهای نفت به صورت مستقیم بهای محصولات پتروشمی نیز افزایش پیدا کند.
این کارگزار ادامه داد: هر چند بخش عظیمی از بازار معتقد بودند که با افزایش قیمت نفت، نرخ پایه محصولات نیز باید رشد کند اما در همین زمان ما شاهد کاهش بهای محصولات پتروشمی و پلیمری در چین بودیم .
وی با بیان اینکه فاکتورهای مختلفی در تعیین بهای محصولات پتروشیمی مؤثرند، افزود: عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت نهایی در بازار است نه نوسانات قیمت جهانی نفت.
میری با اشاره به سفته بازیها در بازار جهانی نفت گفت: هر چند با افزایش بهای نفت همه در انتظار افزایش قیمت پایه محصولات بودند اما با توجه به تنزل قیمتها در چین قیمت پایه محصولات کاسته شد.
به گزارش ایلنا؛ بورس کشور همبستگی بسیار زیادی با قیمت نفت، مشتقات نفتی، فلزات اساسی و ... دارد. در واقع بازار سرمایه کشورمان یک بورس کالایی است چرا که شرکتهای فلزی، پتروشیمی،پالایشگاهی، معدنی و سایر شرکتهای وابسته به این صنایع سهمی حدودا 60 درصدی در آن دارند.
طبیعی است که بعد از رشد قیمت نفت انتظار بازدهی از برخی از صنایع بورسی بسیار بالا باشد زیرا افزایش قیمت نفت موجب افزایش قیمت مواد اولیه و قیمت فروش در صنایع پتروشیمی و شیمیایی و پالایشگاهی خواهد شد.
پیش بینی تحلیلگران نیز بر این است که تا انتهای سال جاری میلادی عرضه و تقاضای نفت به تعادل برسد و در نتیجه در کوتاه مدت، انتظار افت شدید قیمت نفت و رسیدن به کف های قبلی احساس نمیشود.