خبرگزاری کار ایران

در دیدار صدر اعظم سابق آلمان با وزیر راه و شهرسازی مطرح شد؛

استقرار بانک های آلمانی در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام / بازسازی حمل‌و‌نقل ریلی با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری

استقرار بانک های آلمانی در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام / بازسازی حمل‌و‌نقل ریلی با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری
کد خبر : ۳۳۷۴۸۸

وزیر راه و شهرسازی در دیدار با گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان و رئیس افتخاری انجمن خاور نزدیک و میانه آلمان (NUMOV) با اشاره به استقرار بانک‌های آلمانی در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی، گفت: درصدد هستیم تعداد هواپیماهایمان را از ۱۵۰ فروند فعلی به ۵۰۰ فروند افزایش دهیم.

به گزارش ایلنا و به نقل از  پایگاه  اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان و رئیس افتخاری انجمن خاور نزدیک و میانه آلمان (NUMOV) و هیئت همراه در سفر خود به ایران با عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دیدار و گفتگو کرد.

آخوندی در این دیدار بر اهمیت ترانزیت کالا از کریدور ایران، همکاری شرکت‌های حمل‌ونقلی آلمان با شرکت‌های ایرانی، استقرار بانک‌های آلمانی در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی ایران و منطقه تاکید کرد و گفت: در آستانه رفع تحریم‌ها منتظر بازگشت شرکت‌های آلمانی که در گذشته با ایران همکاری خوبی داشتند هستیم. در حوزه هوانوردی علاوه بر ساخت فرودگاه‌های جدید در تهران و هفت استان قصد داریم تعداد هواپیماهایمان را از ۱۵۰ فروند فعلی به ۵۰۰ فروند افزایش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی ایران نوسازی ناوگان جاده‌ای و سرمایه‌گذاری در بنادر دریای عمان به خصوص چابهار را از برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی دانست و گفت: راهکار بازگشت آرامش و از بین رفتن تشنج‌ها در منطقه با محوریت ایران، توسعه روابط اقتصادی کشورهای همسایه با یکدیگر است.

وی درباره اختلافات سیاسی اخیر ایران و عربستان گفت: ما معتقدیم اگرچه شروع این موضوع تحریک‌آمیز بود ولی موضع جمهوری اسلامی ایران آرام شدن فضا و کاهش تشنج است. راهکار دسترسی به این آرامش گسترده شدن پروژه‌های عمرانی و اشتغال جوان بیکار منطقه خاورمیانه است.

وی درباره بازسازی ساختار حمل و نقل جاده‌ای، بیان کرد: در این بخش با اینکه وضع خوبی در زمینه ساخت و تولید جاده‌های جدید داریم و پروژه‌های عمرانی راهسازی گسترده‌ای طراحی شده، اما از آن مهمتر نوسازی ناوگان جاده‌ای است. بیش از ۱۲۵ هزار کامیون بالای ۲۵ سال در جاده‌های ایران تردد می کنند که باید نوسازی شوند.

آخوندی با اشاره به فعالیت زیمنس در ایران ادامه داد: شرکت زمینس خوشبختانه در ایران فعالیت تولیدی دارد و ما جزء معدود کشورهایی در دنیا هستیم که شرکت آلمانی زیمنس در اینجا مستقیما به تولید واگن با آرم زیمنس اقدام می‌کند. وی با بیان اینکه ما در ایران در آستانه اجرای اقدامات گسترده ساختاری در حوزه حمل و نقل هستیم اظهار کرد: می‌خواهیم تغییر بنیادینی در این صنعت در ایران دهیم. بزرگترین اتفاقی که افتاده در حوزه راه آهن بود. در این بخش نیاز داریم تا توسعه گسترده‌ای در بخش‌های حمل و نقل ریلی بار و مسافر چه درون شهری و چه برون شهری انجام دهیم. طبق برآوردی که در هزینه‌ها کرده‌ایم نیاز به سرمایه گذاری حداقل ۳۰ میلیارد دلاری در ۶ سال آینده داریم تا کار مفصلی در این بخش انجام شود و قطعا در این راه دوستان آلمانی مان کمک زیادی به ما خواهند کرد.

گرهارد شرودر نیز در دیدار با وزیر راه و شهرسازی ایران با ابراز خرسندی از سفر به ایران خواستار بازگشت روابط دو کشور به سطح مناسبات پیش از تحریم‌ها شد.

صدراعظم سابق آلمان و رئیس افتخاری انجمن خاور نزدیک و میانه آلمان به اهمیت قرارداد زیمنس و برقی کردن خطوط ریلی ایران تاکید کرد و افزود: شرکت‌های آلمانی آمادگی زیادی برای سرمایه گذاری در ایران و همکاری دو جانبه با شرکت‌های ایرانی دارند.

وی با اشاره به توانایی شرکت‌های آلمانی در تولید زیرساخت‌های حمل و نقل از پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی در زمینه نوسازی ناوگان هوایی و همکاری در سایر بخش‌های حمل و نقل استقبال کرد.

گرهارد شرودر با اشاره به نقش سازنده ایران در حوزه بین‌المللی نیز گفت: همانطور که کشور ایران در توافق برجام نقش بسزایی داشت در آرامش منطقه نیز نقش قابل ملاحظه‌ای دارد.

 

عصرجدیدی از روابط اقتصادی ایران و آلمان آغاز شد

مصاحبه وزیر راه و شهرسازی در حاشیه دیدار با گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان و رئیس افتخاری انجمن خاور نزدیک و میانه آلمان بر افزایش روابط دو کشور در آستانه لغو تحریم‌ها تأکید کرد.

آخوندی در حاشیه نشست مشترک هیئت اقتصادی ـ تجاری آلمان به ریاست گرهارد شرودر صدر اعظم پیشین آلمان با مدیران وزارت راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران گفت: همچنان که می‌دانید آقای شرودر صدر اعظم پیشین آلمان برای توسعه روابط تجاری میان ایران و آلمان در آستانه رفع تحریم‌ها به همراه یک هیئت تجاری به ایران مسافرت کرده است. ما امروز با وی در وزارت راه و شهرسازی پیرامون حوزه‌های مختلف همکاری دو کشور گفتگو کردیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما در زمینه‌های مختلف گفتگو کردیم که شامل حوزه‌های حمل و نقل، پروژه‌های زیرساختی ارتقای کیفیت صنایع هوانوردی، دریانوردی و راه آهن و همچنین صنعت ساختمان می‌شود اما مهمترین موضوعی که درباره آن صحبت کردیم این بود که چگونه بتوانیم از کریدور ایران برای ترانزیت استفاده کنیم همچنین دیگر نکته بسیار مهم این بود که چگونه بانک‌های آلمانی می‌توانند در ایران مستقر شوند و در زمینه تأمین مالی پروژه‌های عمرانی بزرگ با ما همکاری کنند.

گرهارد شرودر نیز در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت شرکت‌های اقتصادی ـ تولیدی آلمان در ایران و سرمایه‌گذاری‌های آنها در بخش راه و شهرسازی گفت: همانطور که وزیر راه و شهرسازی توضیح داد، در حوزه زیرساخت‌ها، راه‌آهن، فرودگاه‌سازی و همچنین حضور شرکت‌های آلمانی در ایران در این نشست بحث و گفتگو شد. ما مایلیم تا شرکت‌های آلمانی به ایران بیایند و این رفت و آمدها آغاز جدیدی بر روابط اقتصادی دو کشور باشد؛ همینطور در این نشست درباره سرمایه‌گذاری‌هایی که می‌تواند در پیشبرد روابط مفید باشد، صحبت شد که در آینده نزدیک نتایج آن را خواهیم دید.

صدراعظم پیشین آلمان خاطرنشان کرد: اعضای هیئت همراه من عمدتا از شرکت‌های کوچک و متوسط آلمان هستند که با کیفیت بالایی کار می‌کنند این شرکت‌ها در ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد. من بر این نکته تأکید دارم چون باعث اشتغالزایی در کشور می‌شود که برای جوانان بسیار اهمیت دارد.

شرودر با بیان اینکه نمی‌شود از نظر سیاسی گفت که حجم سرمایه‌گذاری آلمان در ایران دقیقا چه میزان است، تأکید کرد: اما باید ببینیم شرکت‌های آلمانی تا چه میزان علاقه‌مندی خود را به همکاری با ایرانی‌ها نشان می‌دهند؛ من مطمئنم این شرکت‌ها به گسترش روابط بسیار علاقه‌مندند و انرژی زیادی برای همکاری دارند تا صفحه جدیدی در کتاب روابط ایران و آلمان باز شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز