فرهاد دژپسند:
اقتصاد باید در برابر مخاطرها و تهدیدها مقاوم باشد
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: در برنامه ششم توسعه اصولی مانند قطع وابستگی به نفت، کیفیت و کمیت گرایی کالاهای داخلی، گفتمان و فرهنگ سازی، انضباط مالی و رویکردهای اقتصاد مقاومتی را در دستور کار قرار خواهیم داد.
به گزارش ایلنا، فرهاد دژپسند، معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی روز پنجشنبه در نشست علمی امکان سنجی استفاده از ظرفیت های حوزه علمیه در برنامه ششم توسعه در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم افزود: قطعا اقتصاد مقاومتی در یک برنامه خاص، محقق نخواهد شد بلکه در درازمدت به صورت کامل باید در دستور کار قرار گیرد ولی در برنامه ششم رویکردهای آن مورد توجه جدی قرار می گیرد.
وی همچنین ارتقای بهره وری، ارتقای تولید ملی، عدالت بنیان کردن اقتصاد، بهره وری سرمایه و انرژی، بهره وری مناسب از منابع آب، مردمی، سالم سازی و شفاف سازی اقتصاد را از رویکردهای اقتصاد مقاومتی ذکر کرد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به اقتصاد برون گرا در رویکردهای اقتصاد مقاومتی نیز گفت: توسعه صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه گذاری خارجی، دیپلماسی اقتصادی، توسعه و زیرساخت تجارت خارجی و ترانزیت، توسعه فناورانه با اقتصاد بین الملل و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان، طرح توسعه ظرفیت های صادراتی در مناطق آزاد از مولفه های اقتصاد برون گرا است.
دژپسند همچنین با اشاره به اینکه اقتصاد باید در برابر مخاطرها و تهدیدها مقاوم باشد، گفت: اگر ما به سمت اقتصاد مقاومتی برویم و مولفه های آن مورد توجه قرار گیرد دیگر اقتصاد با یک تلنگر، غش نمی کند.
وی افزود: اقتصاد باید در استفاده از تحولات فناورانه و پویایی و رشد و برخورداری از قدرت بالای برگشت پذیری به مسیر تعادل نقشه راه داشته باشد و این مواردی است که در اقتصاد مقاومتی به خوبی محقق خواهد شد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی ادامه داد: محیط کلان اقتصادی ما نباید بی ثبات و آسیب پذیر و تورم نباید مزمن باشد بلکه باید تلاش کنیم با قطع وابستگی بودجه به نفت زمینه رشد اقتصادی را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد باید از سطح بخش عمومی به اقتصاد مردمی هدایت شود و در این صورت دیگر نفت و گاز و سایر معادن سهم کوچکی پیدا می کنند.
وی گفت: برون گرایی اقتصاد، مردم محوری، عدالت اجتماعی از شاخصه های اقتصاد مقاومتی و الگوهای مفهومی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد و در برنامه ششم نیز عدالت بنیان کردن اقتصاد یک اصل است.
دژپسند یادآورشد: اقتصاد مقاومتی در بودجه سنواتی و برنامه ها و قوانین و مقررات وضع شده مورد توجه قرار می گیرد و باید در نظام بندی ها و الگوها و رفتارها نیز ارتباط ها را با اقتصاد مقاومتی برقرار کنیم.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی یادآورشد: ما در زمینه گردشگری، زیرساخت های صنعتی، افراد تحصیل کرده، ترانزیت و حمل و نقل ظرفیت های مهمی داریم که باید در برنامه ششم مورد توجه قرار گیرد.
وی تشکیل صندوق وقف برای وقف پولی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: با همکاری حوزه علمیه باید از منابع وقف و حتی منابع زکات و سایر منابع استفاده کنیم.
دژپسند توجه به باورهای عمومی و جلب اعتماد مردم را نیز بسیار مهم توصیف کرد و گفت: مردم نسبت به بیت المال بسیار حساس هستند و درصورتی که اعتماد داشته باشند آنچه را که ما جمع می کنیم درست هزینه می شود، قطعا مشارکت می کنند.
وی گفت: برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی باید نظام مدیریت پروژه و طرح ها را تغییر و نظام پایش کنترل خاص و نظام انگیزش را فعال کنیم و باید قوانینی که تصویب می شود درست اجراء شود و اگر کسی اجراء نکرد، پاسخگو باشد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به استفاده از ظرفیت های مختلف در برنامه ششم گفت: برای بیش از 115 صاحب نظر و 30 انجمن علمی برای دریافت نظرات و مقالات آنها فراخوان داده ایم که به ما مشورت دهند و بعد در قالب یک همایش این نظرات مطرح خواهد شد.