طرح رجیستری بار دیگر برای مقابله با قاچاق موبایل اجرا میشود
این آمار گویای آن است که سالانه 11 میلیون گوشی تلفن همراه به کشور قاچاق میشود که ارزش آن بالغ بر 1.8 میلیارد دلار میباشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سالانه در کشور 14 میلیون گوشی تلفن همراه به فروش میرسد که از این میزان، تنها 2 میلیون گوشی به صورت رسمی و از مبادی گمرکی وارد میشود. یک میلیون گوشی تلفن همراه نیز در داخل کشور تولید میشود.
این آمار گویای آن است که سالانه 11 میلیون گوشی تلفن همراه به کشور قاچاق میشود که ارزش آن بالغ بر 1.8 میلیارد دلار میباشد.
حجم بالای قاچاق گوشی تلفن همراه مسئولان کشور را به اجرای طرح مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه واداشته که اجرای طرح رجیستری موبایل از مهمترین سرفصلهای آن به شمار میرود.
این طرح در سال 85 نیز به اجرا درآمده بود، اما در آن زمان به دلایل مختلف مانند عدم همراهی یکی از دو اپراتور بزرگ کشور با اجرای آن ناکام ماند.
اجرای طرح رجیستری در حالی از سوی برخی محافل مورد انتقاد قرار گرفته است که آمارها نشان میدهد تا سال 84 گوشی تلفن همراه جزو 10 کالای هدف که بیشترین حجم قاچاق را به خود اختصاص میدادند، نبود اما از سال 85 در آمار اکتشافات کالاهای قاچاق پس از مشروبات الکی و البسه رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
بر همین اساس است که بار دیگر اجرای طرح رجیستری موبایل در کنار تجدیدنظر در تعرفه واردات گوشیهای قاچاق، در دستور کار قرار گرفته است و به احتمال زیاد پس از طی مراحل اداری و انجام بررسیها بار دیگر به صفر برخواهد گشت.
در همین رابطه آمارها نشان میدهد در سال 93 واردات گوشی قاچاق تلفن همراه عدم تحقق بیش از 700 میلیارد تومان درآمد دولت از محل حقوق دولتی را به دنبال داشته است.
با اجرای طرح رجیستر موبایل، گوشی تلفن همراه خریداری شده بلافاصله پس از فعالسازی در صورتیکه قاچاق باشد پیامی را دریافت میکند با این مضمون که گوشی اصل نبوده و قابل فعالسازی نیست.