خبرگزاری کار ایران

مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران مطرح کرد:

رشد 5.5 برابری ارزش معاملات 6 ماهه ETFها در فرابورس

رشد 5.5 برابری ارزش معاملات 6 ماهه ETFها در فرابورس
کد خبر : ۳۱۵۱۸۱

مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، از رشد 5.5 برابری ارزش معاملات این صندوق ها در نیمه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علیرضا توکلی در خصوص عملکرد ETFها در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، افزود: صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله از 2 سال پیش با هدف مشارکت دادن طیف وسیع تری از مردم در بازار سرمایه وارد فرابورس شدند.

وی اظهار داشت: فعالیت اصلی این صندوق ها، سرمایه گذاری در اوراق بهادار یا دارایی های فیزیکی است که به عنوان سرمایه پایه صندوق در نظر گرفته می شود و عملکرد صندوق به عملکرد دارایی پشتوانه آن وابسته است.

وی گفت: سرمایه گذاری در بازار، ریسک های مختلفی را به سرمایه گذاران تحمیل می کند و این در حالی است که سرمایه گذاران با سلایق متفاوت در بازار سرمایه فعالیت دارند و نبود ابزارهای مالی برای پاسخگویی به نیاز سرمایه گذاران ریسک گریز، منابع مالی را از بازار سرمایه خارج خواهد کرد.

به گفته مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، یکی از این ابزارها، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله هستند که هدف از تشکیل آنها جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و تشکیل سبدی از دارایی ها و مدیریت این سبد است که به دلیل تنوع سبد سرمایه گذاری و کاهش ریسک در آن، مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است.

توکلی با بیان اینکه صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار، سهام یا به صورت مختلط سرمایه گذاری می کنند، ادامه داد: اولین صندوق قابل معامله فرابورس از نوع صندوق های سرمایه گذاری مختلط بود که در تاریخ 29 مرداد ماه سال 92 پذیره نویسی شد و پس از آن، انواع دیگری از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله به این فهرست اضافه شدند.

وی ضمن تاکید بر ریسک پایین سرمایه گذاری در صندوق های قابل معامله، ادامه داد: صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله از لحاظ ریسک نوسان نرخ بازدهی و ریسک نقد شوندگی قابل رتبه بندی هستند؛ به این صورت که صندوق های سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت به عنوان کم ریسک ترین نوع ETF و پس از آن صندوق های سرمایه گذاری مختلط و صندوق های سرمایه گذاری در سهام قرار می گیرند؛ البته در مجموع، این صندوق ها به مراتب ریسک پایین تری نسبت به سهام دارند.

وی ایجاد امکان سرمایه گذاری ایمن برای افراد تازه وارد بازار را از مزایای صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله دانست و اضافه کرد: به دلیل ریسک بالای سرمایه گذاری در سهام شرکت ها، در هیچ جای دنیا به مردم توصیه نمی شود که به صورت مستقیم در بازار سهام سرمایه گذاری کنند و بهتر است به صورت غیرمستقیم و از طریق ETFها وارد بازار سرمایه شوند.

وی گفت: ETFها از مدیران سرمایه گذاری با مهارتی برخوردارند که صلاحیت آنها به تایید سازمان بورس و اوراق بهادار می رسد، بنابراین پرتفوی بهینه ای را برای سرمایه گذاران فراهم در نتیجه سرمایه گذاران سرمایه خود را با آگاهی وارد بازار سرمایه می کنند.

مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران، تعداد ETFهای پذیرش شده در فرابورس ایران را 9 صندوق اعلام کرد و افزود: ارزش روز صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله فرابورس ایران در پایان مرداد ماه امسال به یک هزار و 596 میلیارد ریال رسید در حالی که این رقم در مردادماه پارسال یک هزار و 3 میلیارد ریال بوده است.

مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران با اشاره به افزایش تقاضای سرمایه گذاران از ETFها در 10 سال اخیر در دنیا، گفت: در کشور ما نیز با توجه به کم ریسک بودن سرمایه گذاری در این صندوق ها، اقبال زیادی برای سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد و فرابورس ایران برای پاسخ به این نیاز بازار تلاش مضاعفی را به کار گرفته است.

توکلی به پذیرش 3 ETFدر 6 ماهه اول سال جاری در راستای پاسخگویی صحیح به نیاز بازار اشاره کرد و افزود: علاوه بر این، 2 صندوق سهام و یک صندوق با درآمد ثابت نیز که موافقت اصولی خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرده اند در حال طی مراحل پذیرش در فرابورس ایران هستند و تا پایان امسال به فهرست صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله فرابورس ایران اضافه خواهند شد.

به گفته وی، با وجود ریزش قیمت سهام در یک سال اخیر منتهی به مرداد 94 تنها خالص ارزش دارایی های (NAV 2) صندوق از میان صندوق های قابل معامله فرابورس افت داشته و مابقی با افزایش هرچند اندک خالص ارزش دارایی ها روبرو بوده اند که این وضعیت نشانگر حفظ سرمایه مردم در این صندوق ها است.

توکلی عنوان کرد: در سال جاری با پذیرش صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت در فرابورس ایران، ارزش معاملات صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در مجموع افزایش قابل توجهی یافت به طوری که با رشد 5.5 برابری از 293 میلیارد ریال در نیمه اول سال 93 به یک هزار و 591 میلیارد ریال در 6 ماهه اول امسال رسیده است.

پیشنهاد امروز