خبرگزاری کار ایران

وزیر نیرو در کنگره راهبردی نفت و نیرو؛

اعلام 5 راهبرد وزارت نیرو در صنعت برق

وزیر نیرو گفت: تولید انرژی از طریق بازیافت در صنایع بسیار مهم است و از وزارت نیرو خرید تضمینی 20 سال برق آن را متعهد می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید چیتچیان در دومین روز از کنگره راهبردی نفت و نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو متعهد است انتقال برق را برای نیروگاه‌های بخش خصوصی فراهم کند گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا افق 1404، 47 تا 50 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه شود.

وی با بیان اینکه 15 هزار مگاوات ازاین میزان ظرفیت در حال ساخت است افزود: در حال حاضر ایران بازار بزرگی برای سرمایه‌گذاری است و امکان احداث نیروگاه‌های جدید نیز وجود دارد زیرا نیروگاه‌های قدیمی بازنشسته می‌شوند.

وی با بیان اینکه به دنبال افزایش راندمان نیروها هستیم افزود: ما در حال حاضر برای احداث نیروگا‌ه‌ها با راندمان بیش از 58 درصد تلاش می کنیم.

چیتچیان با بیان اینکه قیمت‌های پایه‌ای خرید برق تجدیدپذیر در سال‌های آینده به خاطر ورود فناوری‌های جدید و کاهش هزینه کاهش خواهد یافت اظهار داشت: در کشور ما ظرفیت سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در زمینه توزیع برق و همچنین ظرفیت سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در بخش انتقال وجود دارد.

وی به شرکت‌های خارجی پیشنهاد کرد: با همکاری شرکت‌های داخلی در زمینه انتقال و توزیع همکاری کنند.

وی در خصوص هوشمندسازی صنعت برق نیز گفت: از سال گذشته شبکه برق کشور به فیبر نوری مجهز شده‌اند.

چیتچیان به فناوری تولید همزمان آب و برق اشاره و اظهار داشت: وزارت نیرو در نظر دارد تولید یک میلیارد مترمکعب آب شیرین برای شهرها، صنایع و کشت صنعتی را از این طریق فراهم کند.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه 12 هزار مگاوات از این ظرفیت نصب شده نیروگاهی متعلق به نیروگاه برق‌آبی و تجدیدپذیر است اظهار داشت: هزار مگاوات نیروگاه اتمی و 61 هزار مگاوات نیز متعلق به نیروگاه‌های حرارتی است.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد سوخت نیروگاه‌های حرارتی گاز است گفت: 30 درصد نیروگاه‌های حرارتی از سوخت مایع استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه 33 میلیون مشترک برق در کشور وجود دارد افزود: رشد مصرف برق در یک دهه گذشته سالانه 5.5 درصد بوده و تلفات شبکه برق در دو سال اخیر از 15.3 به 10.6 درصد کاهش یافته است.

وزیر نیرو گفت: ما در حال حاضر به کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان برق می‌فروشیم و از ترکمنستان و ارمنستان نیز درفصل گرما واردات برق داریم. همچنین با آذربایجان تبادل انرژی داریم.

وی با تاکید براینکه در دو سال اخیر فناوری‌های زیادی در زمینه برق به ایران منتقل شده گفت: فناوری‌هایی مثل PMU در صنعت برق به بهره‌برداری رسیده و ایران جزو 10 کشور دارنده این فناوری است.

وی گفت: طراحی و ساخت پست کامپکت 63 کیلو ولت فناوری توربین آبی کوچک، ساخت توربین‌های گازی 25مگاواتی و ساخت توربین‌های بادی 2.5 مگاواتی و ساخت توربین‌های گازی 16 مگاواتی به زودی وارد بازار خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 5 راهبرد را در صنعت برق دنبال می‌کنیم تصریح کرد: کاهش گازهای دی‌اکسیدکربن، ارتقای کمی و کیفی تامین برق کشور، توسعه صادرات، ارتقای پایه‌ علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان، ارتقای کارایی انرژی در تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق، کاهش هزینه با کمک بخش خصوصی اعم از داخلی و خارجی از جمله راهبردهای وزارت نیرو در صنعت برق است.

 

کد خبر : ۳۱۵۰۶۸