خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت ملی مس خبر داد:

صادرات ۶۸۰۴میلیارد ریالی مس در ۶ ماهه امسال/بهای مس روند کاهشی دارد

قیمت جهانی مس در سال 2015 تحت تاثیر عوامل مهمی همچون کاهش قیمت نفت‌، افزایش ارزش دلار،‌ انتشار داده های ضعیف اقتصادی کشور چین بعنوان بزرگترین مصرف کننده مس با بیش از 50 درصد تولید کل دنیا و آشفتگی بازار سهام این کشور ، وضعیت اقتصادی کشور یونان ومعضلات اقتصادی اتحادیه اروپا وکاهش ارزش یورو و تشدید فضای بدبینانه نسبت به چشم انداز اقتصاد چین و اقتصاد جهانی قرار گرفت.

احمد مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملی مس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا٬ در پاسخ به این پرسش که میزان صادرات مس در سال گذشته چقدر بوده و به چه کشورهایی صورت گرفته و در 6 ماهه نخست سال  94 پیش بینی چقدر بوده است ؟ گفت:  میزان صادرات مس در سال 1393 ، 203 هزار تن به ارزش 17.010 میلیارد ریال بوده و پیش بینی شرکت ملی مس برای صادرات در شش ماهه اول امسال 110 هزار تن به ارزش 6804 میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: محصولات صادراتی شرکت ملی صنایع مس ایران کاتد، کنسانتره، ته پاتیل، مفتول و ... است که در مجموع صادرات سال 1393 شرکت حدود 203 هزار تن بوده است و درآمد کل  شرکت از فروش داخلی وخارجی مبلغ 4777 میلیارد تومان بوده است.

مرادعلیزاده افزود: همچنین شرکت مس در سال 1393 در زمینه صادرات اقدامات مهمی انجام داده است که عبارتند از؛ صادرات حدود 150 هزار تن کنسانتره به کشور چین ،انعقاد قرارداد بلند مدت صادرات به صورت مستقیم به مصرف کنندگان در کشور چین (شرکت JXCC) ، صادرات حدود 42 هزار تن مس کاتد به کشور ترکیه ، صادرات حدود 8 هزار تن کاتد به کشور امارات متحده و صادرات مستقیم مس کاتد به کشور هند بوده است .

وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت قیمت های جهانی مس را چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: قیمت جهانی مس در سال 2015 تحت تاثیر عوامل مهمی همچون کاهش قیمت نفت‌، افزایش ارزش دلار،‌ انتشار داده های ضعیف اقتصادی کشور چین بعنوان بزرگترین مصرف کننده مس با بیش از 50 درصد تولید کل دنیا و آشفتگی بازار سهام این کشور ، وضعیت اقتصادی کشور یونان ومعضلات اقتصادی اتحادیه اروپا وکاهش ارزش یورو و تشدید فضای بدبینانه نسبت به چشم انداز اقتصاد چین و اقتصاد جهانی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی قیمت جهانی مس از 7950 دلار به ازای هر تن در سال 2012 به میانگین قیمت 5707 دلار در سال 2015 رسید.

وی با شااره به تغییرات قیمت مس طی سالهای 2015-2012 گفت: در سال 2012 بهای هر تن مس 7950 دلار ، در سال 2013 به قیمت 7326 دلار، در سال 2014 به قیمت 6860 دلار و در سال 2015 قیمت آن به 5707 دلار رسید.

مرادعلیزاده تصریح کرد: با توجه به اینکه در شرایط فعلی روند کاهش قیمت مس که از یک سو با کاهش عرضه در برخی معادن بزرگ دنیا در آمریکای جنوبی و آفریقا حمایت می شود و از سوی دیگر ضعف در داده های اقتصادی در چین به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده مس در جهان موجب می شود که  قیمت مس درسطوح پائین خود قرار گیرد. بنا براین در خصوص ارزیابی قیمت جهانی مس باید گفت پیش بینی های موجود در خصوص کندی رشد اقتصادی چین که در حال حاضر مصرف نیمی از کل تولید دنیا دارا است و مهم ترین عامل تاثیرگذار در بازار است، باعث شده اکثر تحلیل گران انتظار افزایش قیمت ها را در شرایط فعلی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: موسسه گلدمن ساچز، از جمله موسساتی است که نه تنها انتظار افزایش قیمت ها را ندارد بلکه معتقد است که هنوز زمینه برای افت قیمت مس به سطح 4 هزار و 800 دلار بر تن وجود دارد و پیش بینی می کند قیمت ها حتی به سطح 4 هزار و 500 دلار بر تن در اواخر سال جاری برسد. به اعتقاد این مؤسسه، بازار مس در سال 2016 حدود 530 هزار تن مازاد خواهد داشت که به 675 هزار تن در سال 2019 خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت ملی مس خاطر نشان کرد: در مقابل بعضی از موسسات هستند که نسبت به آینده قیمت مس ابراز امیدواری می کنند و پیش بینی می کنند که قیمت مس تا پایان سال جاری افزایش خواهد یافت. موسسه Capital Economics از این نظر خوش بینانه حمایت می کند و معتقد است قیمت مس تا اواخر سال جاری، به دلیل وقفه ها و کاهش تولید در بخش معدن، رشد قابل ملاحظه ای خواهد داشت. این موسسه اعتقاد دارد قیمت مس در اواخر سال جاری به 6 هزار و 250 دلار بر تن و در سال 2016 به سطح 7 هزار دلار بر تن برسد.

کد خبر : ۳۱۴۸۷۰