خبرگزاری کار ایران

امضای ۲۰قرارداد جدید سرمایه گذاری بین بخش خصوصی و دولت؛

وزیر نیرو: 99 طرح آب و فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی اجرا شد / مدت زمان تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب کاهش می‌یابد

وزیر نیرو: 99 طرح آب و فاضلاب با مشارکت بخش خصوصی اجرا شد / مدت زمان تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب کاهش می‌یابد
کد خبر : ۳۰۶۱۲۶

وزیر نیرو گفت: تاکنون 99 طرح به صورت مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حوزه آب و فاضلاب اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید چیت‌چیان در مراسم امضای قراردادهای سرمایه‌گذاری در بخش آب و فاضلاب  بین وزارت نیرو و بخش خصوصی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های محوری دولت تدبیر و امید واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی است، گفت: این طرح‌ها در تعریف کلی جزء وظایف دولت محسوب می‌شوند و از جمله خدمات اساسی و محوری است که به مردم ارائه می‌شود. که از جمله‌ آنها طرح‌های آبرسانی، نمک‌زدایی آب‌دریا، تولید آب شیرین، طرح‌های آب و فاضلاب، تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و در کل طرح‌های زیربنایی هستند.

وی افزود: در چارچوب ایده جدیدی که مورد اهتمام تمامی کشورهای پیشرفته است و براساس آن بخش خصوصی و دولت با هم همکاری می‌کنند ما نیز درایران تلاش کردیم این ایده را تحقق بخشیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: تاکنون 99 طرح به صورت مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حوزه آب و فاضلاب اجرا شده است.

وی با اشاره به اهداف وزارت نیرو از اجرای طرح‌های یاد شده و اعتقاد به مشارکت بخش خصوصی و دولت اظهار داشت: اولین هدف ما ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات است چرا که دولت و وزارت نیرو طرح‌های پرشماری را مد نظر دارند که با توجه به محدودیت منابع دولت اجرای آن‌ها به تاخیر می‌افتد.

چیت‌چیان ادامه داد: با توجه به اینکه دولت منابع مورد نیاز را ندارد لذا یکی از اهداف جدی ما این است که بخش خصوصی وارد میدان شود و به این نحو با مشارکت بخش‌خصوصی طرحی که در نظام دولتی 20 و حتی تا 40 سال به طول می‌انجامد بخش‌خصوصی می‌تواند در عرض سه سال انجام دهد.

وی خاطر نشان کرد:پس یکی از اهداف مشارکت بخش‌خصوصی و دولتی این است که طول دوره اجرا به حداقل برسد و مردم سریعتر بهره‌برداری کرده و در نتیجه اجرای این طرح‌ها کیفیت رفاه مردم نیز ارتقا یابد.

چیت‌چیان تجهیز منابع جدید را نیز یکی دیگر از اهداف اصلی مشارکت دادن بخش خصوصی جهت اجرای پروژه‌های بخش آب و فاضلاب برشمرد و گفت: با این هدف انجام کارهای زیربنایی که نیاز اصلی جامعه نیز است صرفا متکی به منابع دولتی نیست و منابع بخش خصوصی نیز در اختیار قرار می‌گیرد.

وی همچنین گفت: غیر از اینکه بخش خصوصی منابع در اختیار خودش را برای انجام وظیفه دولت می‌آورد ظرفیت مدیریت بخش آب و فاضلاب نیز ارتقا می‌یابد به این معنا که  وقتی بخش خصوصی اقدام به سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری کرد تیم مدیریت جدید از سوی بخش خصوصی وارد کار شده و ظرفیت مدیریت آب و برق رشد پیدا می‌کند لذا  بیش از منابع مالی ظرفیت مدیریتی بخش خصوصی نیز در خدمت مردم قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در نتیجه ورود ظرفیت جدید مدیریتی انتظار داریم که فناوری جدید هم وارد کار شود لذا یک مجموعه فکری توانمند تشکیل خواهد شد و به این ترتیب با ورود بخش خصوصی توان و فناوری جدید در اختیار صنعت قرار گرفته و آن را  رشد خواهد داد.

وی کاهش هزینه‌های خدمات مورد نیاز مردم را از دیگر اهداف مشارکت بخش خصوصی و دولت برشمرد و اظهار داشت: وقتی پروژه‌ای به طول می‌انجامد هزینه‌های سرمایه‌گذاری نیز افزایش می‌یابد. لذا وقتی فناوری و توان فکری مدیریت جدید وارد شود هزینه‌هایی که نیز به جامعه تحویل می‌شود کاهش خواهد یافت.

مقام عالی وزارت نیرو با ابراز امیدواری از اینکه با رویکرد شرکت آب و فاضلاب کشور بتوانیم خدمات بیشتر و باکیفیت بالاتر و هزینه کمتر را به مردم ارائه دهیم تصریح کرد: امروز 20قرارداد جدید به امضا می‌رسد که بخشی از آن به صورت بیع متقابل، بخشی به صورت BOO و بخشی نیز به صورت BOT خواهد بود.

وی ارزش قراردادهای یاد شده را بیش از هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود:‌ سال گذشته نیز 1200 میلیارد تومان قرارداد به شیوه کنونی امضا شد و در کل مجموعه طرح‌هایی که با این شیوه در حال اجراست 4500 میلیارد تومان  ارزش دارد و 114 طرح جدید که با این شیوه اجرا می‌شود در حال انجام مناقصه است و به مجموعه طرح‌های بخش خصوصی اضافه می‌شود.

 

پیشنهاد امروز