معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایلنا :
استقبال سرد انبوه سازان و بانکها از ورود به نوسازی بافت فرسوده / بانکها زیر بار پرداخت وام بلند مدت با نرخ سود کم نمیروند
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نه بانک ها و نه انبوه سازان از ورود به پروژه نوسازی بافت فرسوده تا کنون استقبال گرمی نکرده اند، گفت: در 3 الی 4 ماه اول سال بانک ها با ارائه 35 هزار تسهیلات به متقاضیان نوسازی بافت فرسوده موافقت کرده اند.
محمدسعید ایزدی، مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ۵ اولویت اول دریافت وام نوسازی بافت فرسوده، اظهار کرد: انبوه سازان، زنان سرپرست خانوار، تعاونیها و مالکان خانههای فرسوده پر خطر در اولویت دریافت وامها هستند.
وی با بیان اینکه اعطای تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده مصوبه هیات وزیران است و دستورالعمل و سقف مشخصی دارد، گفت: در حال حاضر تنها تسهیلاتی که به بخش ساخت و عرضه داده میشود، تسهیلات نوسازی بافت فرسوده است تا سقف ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون تومان و سهمیه ۳۰۰ هزار وام در سال است که سال گذشته به تصویب دولت رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ۲۴ و ۲۱ درصد میزان سودی بود که مورد توافق دولت با بانکها بود و طبق توافق ۲۴ درصد برای دوره دو سال اول و ۲۱ درصد برای دوران ده سال بعد است و قرار بر این است ۹ درصد آن را دولت به عنوان یارانه بپردازد اما بانکها قرارداد با متقاضیان را با سودهای ۲۴و ۲۱ میبندد تا زمانی که دولت این مابه تفاوت را پرداخت کند.
ایزدی با اشاره به استقبال سرد انبوه سازان از ورود به این پروژه گفت: انبوه سازان تا کنون پروژهای را به دولت معرفی نکردند. البته در تهران و تبریز و اصفهان اقداماتی انجام شده اما در حد گامهای اولیه بود اما به جز تهران هیچ انبوه سازی را به عنوان اولویت به بانکها معرفی نکردهایم چراکه تقاضایی وجود نداشت.
وی افزود: مشکل بعدی نبود حمایت بانکها از این طرح است و در سه الی ۴ ماه اول سال بانکها تنها با ارائه ۳۵ هزار تسهیلات موافقت کردهاند این در حالی است که ارائه این وامها ابلاغیه رسمی بانک مرکزی است و جلسات مکرر با بانکها در این مورد داشتهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بانکها به دو دلیل عده از همکاری با دولت سر باز میزنند، اول به دلیل مشکل تامین نقدینگی و بعد اینکه ترجیح بانکها اعطای تسهیلات کوتاه مدت است و زیر بار پرداخت وام ۱۲ ساله با نرخ سود پایین نمیروند.