خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس جامعه حسابداران رسمی در گفت‌وگو با ایلنا:

افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده تا 15 درصد مناسب است/مردم به تناسب پرداخت مالیات، خدمات دریافت نمی‌کنند

افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده تا 15 درصد مناسب است/مردم به تناسب پرداخت مالیات، خدمات دریافت نمی‌کنند
کد خبر : ۲۹۶۷۶۵

در حال حاضر سهم مالیات بر ارزش افزوده در نظام مالیاتی کشور بسیار بالا رفته و به 40 درصد درآمدهای مالیاتی رسیده است که عدد قابل توجهی است.

مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف است و این اشکال از سوی برخی مطرح می‌شود که افزایش نرخ این مالیات به افزایش قیمت کالاها و خدمات و در نتیجه کاهش مصرف و گسترش رکود منجر می‌شود.

سعید جمشیدی‌فر در این خصوص به خبرنگار ایلنا گفت: در بحث مالیات بر ارزش افزوده باید به منطق این نوع مالیات و اهداف آن مراجعه بکنیم. یکی از مزیت‌های مالیات بر ارزش افزوده این است که زنجیره اقتصادی را برقرار می کند و اقتصاد را شفاف می‌کند. چه میزان آن 3 درصد باشد یا 10 درصد باشد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر در دنیا مالیات بر ارزش افزوده را به عنوان یک مالیات اساسی در نظر گرفته‌اند. زیرا برای دولت‌ها درآمد مطمئن ایجاد می‌کند و به شفافیت بیشتر یاری می‌رساند. هنگامی که نرخ مالیات بر ارزش افزوده بالا می‌رود از میزان مالیات‌های مستقیم کاسته می‌شود و این باعث می‌شود که بالانس برقرار شود.

جمشیدی‌فر گفت: با افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی ماده 104 قانون مالیات‌های مستقیم ابتدا از 5 درصد به 3 درصد کاهش پیدا کرد و در حال حاضر در آخرین اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، 3 درصد مالیات تکلیفی نیز کاملا حذف شد. شورای نگهبان نیز نظرش را اعلام کرده است. این قانون نهایی شده است و به زودی اجرایی می‌شود و دیگر چیزی تحت عنوان مالیات تکلیفی ماده 104 نداریم. روند کلی اقدامات در کشور، کاملا منطقی است. نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش پیدا کرد اما در کنار آن مالیات ماده 104 کلا حذف شده است. مالیات بر ارزش افزوده یک مالیات پایه‌ای است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر سهم مالیات بر ارزش افزوده در نظام مالیاتی کشور بسیار بالا رفته است و به  40 درصد درآمدهای مالیاتی رسیده است که عدد قابل توجهی است.

نایب رئیس جامعه حسابداران رسمی گفت: مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف است که هزینه‌های خانوار را بالا می‌برد اما افزایش آن باید با کاهش سایر مالیات‌ها همراه باشد تا بالانس برقرار شود.

وی گفت: در خصوص مالیات‌های مستقیم نیز باید انعطاف‌های لازم به خرج داده شود. شاید لازم باشد این مالیات‌ها هم به تدریج کاهش یابد. در طبق قانون جدید، مالیات حقوق کاهش پیدا کرد. در حالی که در قانون قبلی طبق ماده 131 مالیات حقوق تا 35 درصد هم می‌رسید. الان طبق اصلاحیه جدید قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات حقوق بخش دولتی و خصوصی یکسان شده است و نرخ آن نیز پایین آمده است.
پس مشاهده می کنیم که مالیات مستقیم در بخش مالیات حقوق کاهش پیدا کرد. در بخش شرکت‌ها عدد آن ثابت شد و به 25 درصد رسید. مالیات ماده 104 کلا حذف شد و به تدریج پایه اصلی مالیات‌گیری در کشور مالیات بر ارزش افزدوه خواهد شد.

وی در انتها افزود: اگر درصد آن نیز هر سال 1 درصد افزوده شود تا به 15 درصد برسد ایرادی ندارد به شرط این که نظام جامع مالیاتی ایجاد و شفافیت ایجاد شود تا صرفا مصرف کننده هزینه آن را نپردازد. در نتیجه من از افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده تا رسیدن به 15 درصد دفاع می‌کنم و میانگین آن در دنیا نیز حدود 15 درصد است. در برخی کشورها بالای 20 درصد هم هست. البته در اقتصادهای شفاف که پرداخت کننده مالیات بداند که به ازای پرداخت مالیات، خدمات نیز دریافت می‌کند. اشکالی که الان باعث اعتراض مردم می شود این است که به ازای پرداخت مالیات، خدمات مناسب دریافت نمی‌کنند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز