خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی:

تولیدکنندگان نان با جوهر قند مجازات می شوند

تولیدکنندگان نان با جوهر قند مجازات می شوند
کد خبر : ۲۸۷۷۴۲

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان را بازی با سلامت مردم و عملی غیرمجاز دانست و گفت: سهمیه آرد متخلفان قطع می شود و مراجع قضایی نیز بایستی برای واحدهایی که با سلامت مردم بازی می کنند، شدیدترین مجازات ها را تعیین کنند.

به گزارش ایلنا از شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ علی قنبری عوارض ناشی از استفاده از جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک عنوان کرد و افزود: دستگاه های نظارتی به خصوص معاونت غذا و دارو، استانداری های سراسر کشور و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان باید ضمن تشدید بازرسی ها، از این کار غیرقانونی و آسیب زا جلوگیری کنند.

وی اظهار داشت: جوهر قند (سدیم دی تیونیت یا بلانکیت)ترکیبی از اکسیژن، گوگرد و سدیم است و کاربرد صنعتی دارد و از این ماده شیمیایی در صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند در کارخانجات قند استفاده می شود اما زمانی که به عنوان افزودنی به نان یا آرد اضافه و وارد بدن انسان شود، سبب عدم جذب مواد مغذی شده و مانع عملکرد مطلوب آنتی اکسیدان های ضد سرطانی در بدن می شود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه بالا بردن سرعت تولید بهانه برخی نانوایان متخلف برای استفاده از مواد غیرمجاز است، گفت: در گذشته استفاده از جوش شیرین در تهیه خمیر و نان مرسوم بود اما این ماده نیز به دلیل اینکه مضر و تهدید کننده سلامت مردم بود، از سوی ما ممنوع و نانوایان ملزم به استفاده از خمیر مایه در تولید نان شدند.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اظهار تاسف از اقدام اخیر برخی کارخانجات آردسازی و نانوایان در به خطر انداختن سلامت مردم، تاکید کرد: سازمان های صنعت، معدن و تجارت، استاندارد و غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان ناظرین کمی و کیفی تولید مواد غذایی و نان در صورتی که واحدی را به عنوان متخلف گزارش کنند، این شرکت نیز با اهرم های تنبیهی خود از جمله کاهش یا قطع سهمیه آرد، خاطیان را مجازات خواهد کرد.

وی گفت: نان قوت غالب و اصلی کشور بوده و بخش عمده ای از ویتامین و پروتئین مورد نیاز مردم را تامین می کند؛ به همین دلیل نه تنها مواد غیرمجاز و مضر بایستی از چرخه ی تهیه این ماده غذایی خارج شود، بلکه لازم است با غنی کردن، نانی سرشار از ریز مغذی ها را در اختیار مصرف کنندگان قرار داد.

قنبری نقش مراجع قضایی را در جلوگیری از تخلفات، پیشگیرانه دانست و اظهار داشت: مراجع قضایی نیز بایستی برای واحدهایی که با سلامت مردم بازی می کنند، شدیدترین مجازات ها را پیش بینی و تعیین کنند.

وی افزود: نقش اتحادیه ها و انجمن های آرد و نان کشور در خصوص این موضوع که به طور مستقیم با این واحدها در ارتباط هستند، موثر است. این اتحادیه ها و انجمن ها نه تنها نباید اجازه اعمال متخلفانه را به تولید کنندگان آرد و نان دهند، بلکه باید در راستای ارتقای کیفیت، بهداشت و سلامت در بخش تولیدات آرد و نان نیز گام بردارند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نقش مردم و مصرف کننده را نیز در بروز و ظهور تخلفات در خبازی ها موثر قلمداد و تصریح کرد: طی سال های اخیر عادت غذایی مردم تغییر کرده و بیشتر مصرف کنندگان به دنبال نان سفید و روشن هستند که این مسئله زمینه سودجویی افراد را در زمینه استفاده غیرمجاز از مواد شیمیایی در تولید نان فراهم می کند اما مردم و دستگاه های نظارتی باید نسبت به این نوع تخلفات حساسیت نشان دهند تا جامعه از نان با کیفیت و مرغوب برخوردار شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز