رییس سابق اتاق بازرگانی تهران:
طی 36 سال بسیاری از فرصت ها را از دست دادیم/زمینه ها برای رشد و توسعه فراهم است
با توجه به اینکه کالاهای تولید داخلی 30 درصد گران تر از جهان و کیفیت آنها نیز در مقیاس های جهانی 30 درصد پایین تر است ، در این صورت اگر دیوارهای اقتصادی را برداریم همه اینها مشکل ساز می شود.
به گزارش ایلنا، یحیی آل اسحاق عصر روز گذشته در نشست هم اندیشی اقتصاد مقاومتی در دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور طی 36 سال گذشته افزود: دراین مدت سیاستهای اقتصادی تابع وضعیتها و نظرات و آراء متفاوت بود گرچه در این دوران فضا برای اظهار نظر در مباحث اقتصادی باز بود اما وضعیت بگونه ای بود که موجب فاصله طبقاتی شد.
وزیر بازرگانی دوره دوم دولت سازندگی با بیان این که دولت روحانی، اقتصاد اعتدالی را مد نظر قرار دارد خاطر نشان کرد: این دولت می کوشد تا توازن بین دیدگاه های مختلف بازار آزاد و اقتصاد را برقرارکند.
وی افزود: طی این 36 سال بسیاری از فرصت ها را از دست دادیم اما تجاربی ارزشمند نیز بدست آوردیم.
وی با تشریح اقتصاد 16 ساله کشور بعد از دفاع مقدس گفت: دولت هاشمی در راستای اقدامات مورد نظر بانک جهانی عمل می کرد و هدف وی نزدیکی به اقتصاد بازار آزاد بود، او تاکید داشت صرفا دید واقع نگر به امور اقتصادی داشته باشیم.
آل اسحاق، دولت هفتم و هشتم را نیز پیرو دولت قبل از خود دانسته و یادآور شد: دولت هفتم و هشتم بشدت پیرو توصیه های بانک جهانی بود و این امر بنحوی بود که فقط به اقتصاد کلان توجه داشتند.
یحیی آل اسحاق، برخورداری از نیروی انسانی جوان، وجود پنج میلیون دانشجو، منابع طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیکی را از ویژگیها و ظرفیتهای توسعه ای ایران برشمرد و افزود: این زمینه ها مهمترین بستر برای رشد و توسعه و رسیدن به اهداف نظام است .
وی با بیان اینکه سهم ایران از کل مبادلات تجاری جهان با وجود دارا بودن یک درصد جمعیت جهان ، تنها در سه هزارم از این کل است ، از بیکاری، معیشت مردم، وضعیت نظام بانکی و روابط بین المللی را از مهمترین چالشهای اقتصادی نام برد و اضافه کرد : کارخانجات ما با 30 درصد ظرفیت خود به فعالیت ادامه می دهند و نظام بانکی ما غیر اصولی است زیرا اقتصاد ایران را به یک اقتصاد بانک محور تبدیل کرده است.
آل اسحاق درخصوص اثار و دستاوردهای های توافق هسته ای گفت: با توجه به اینکه کالاهای تولید داخلی 30 درصد گران تر از جهان و کیفیت آنها نیز در مقیاس های جهانی 30 درصد پایین تر است ، در این صورت اگر دیوارهای اقتصادی را برداریم همه اینها مشکل ساز می شود لذا تولیدکنندگان داخلی باید از فرصت استفاده و در خصوص بالا بردن کیفیت تولیدات خود از یکسو و کاهش قیمتها از سوی دیگر ازهم اکنون برنامه ریزی و تلاش کنند.
وی از وجود سایه سیاست بر فضای اقتصادی انتقاد کرد و افزود: اگر ما بخواهیم اقتصاد سالم داشته باشیم باید سیاست را از اقتصاد جدا کنیم .