در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
پیگیر افزایش نرخ خرید تضمینی گندم از کانال مجلس/ تداوم قطع برق چاههای کشاورزی

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با وجود مخالفت وزیر کشاورزی با افزایش نرخ خرید تضمینی گندم ما همچنان از کانال مجلس پیگیر افزایش این نرخ به ۲۴۰۰۰ تومان در هر کیلو هستیم.
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایلنا که با توجه به تاکید وزیر کشاورزی بر تغییر نکردن نرخ خرید تضمینی گندم این موضوع منتفی است، تصریح کرد: نه ما همچنان پیگیر افزایش قیمت هستیم و از کانال مجلس این موضوع را پیگیری میکنیم. ما همچنان تاکید داریم که افزایش قیمت حتما باید اتفاق بیفتد و در صورتی که قیمت خرید تضمینی تغییر نکند گندم کشور یا در اختیار قاچاقچیان قرار میگیرد و یا به مصرف دام و طیور میرسد.
وی افزود: در صورتی که کشت گندم توجیه اقتصادی نداشته باشد کشاورز زمین خود را به کاشت محصولی دیگر اختصاص میدهد و این امر در ادامه کشور را نیازمند واردات گندم میکند بر همین اساس ما همچنان به افزایش نرخ کنونی خرید تضمینی به ۲۴۰۰۰ تومان در هر کیلو تاکید داریم.
وی در ادامه از تداوم قطع برق چاههای کشاورزی خبر داد و گفت: برق کشاورزان مانند برق صنایع و خانوار همچنان قطع میشود و حتی وزارت نیرو اخیرا برنامه زمانبندی برای قطع برق چاهها اعلام کرده است؛ براساس این برنامه کشاورزان ۶ ساعت از شبانهروز را برق ندارند.
هاشمی از حل مشکل بیمه کشاورزان گفت و توضیح داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی اواخر سال گذشته موفق به دریافت دستور پرداخت ۱۲ همتی از هیات دولت شد. این مبلغ به پرداخت خسارتها و بدهیها اختصاص داده شد و همچنین با تخصیص این مبلغ ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم بدون پرداخت پول از طرف کشاورزان تحت پوشش بیمه فراگیر پرخطر قرار گرفت.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره لزوم قیمتگذاری گندم بر پایه کیفیت اظهار کرد: گندمزارهای کشور ما از نظر ویژگیهای اقلیمی و کیفیت خاکی که کشت میشوند شرایط متفاوتی دارند و این امر سبب میشود کیفیت گندم در سراسر کشور یکسان نباشد. به طور مثال گندمی که در استان گلستان کشت میشود نسبت به استانهای دیگر کیفیت بهتری دارد و حتی آسیابانها برای اینکه کیفیت آرد را متعادل کنند گندم کشت این منطقه را با محصول نقاط دیگر مخلوط میکنند.
وی افزود: بنابراین اگر الزامات و سازوکار موردنیاز فراهم شود در قیمتگذاری گندم حتی در تعیین نرخ تضمینی باید بر حسب کیفیت، قیمتهای گوناگون تعیین شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: حتی امکان ارتقای کیفیت کشت و تولید گندمی که گلوتن و پروتئین آن بیش از حد نرمال باشد نیز وجود دارد اما پیش زمینه تحقق این امر کشت قراردادی است در حالی که سامانه کشت قراردادی فعلا دارد خاک میخورد و اجرای این کشت نیاز به سرمایهگذاری ۵۰ همتی دارد.