خبرگزاری کار ایران

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران
کد خبر : ۱۶۰۲۳۶۴

مدیر بهره برداری گاز استان تهران گفت: در هر ساعت ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در شهر تهران مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، اسماعیل شجاع در حاشیه بازدید خبرنگاران از ابستگاه CGD تهران اطهار داشت: در شهر تهران روزانه ۶۵ تا ۷۰ میلیون مترمکعب گاز به‌مصرف می‌رسد، درواقع در هر ساعت ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در شهر تهران مصرف می‌شود.

وی افزود: در تهران ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک گاز داریم که ۴ میلیون واحد مسکونی را شامل می‌شود.

مدیر بهره برداری گاز استان تهران با بیان اینکه  در هر ساعت ۳.۵ میلیون مترمکعب  افزود: روزانه ۶۵ تا ۷۰ میلیون متر مکعب گاز در تهران مصرف می‌شود.

وی در ادامه گفت: گاز ۱۰۰۰ کیلومتر دورتر در منطقه عسلویه تولید می شود و از طریق لوله ها برای مناطق عمده مصرف مانند تهران با فشار هزار پی اس آی منتقل می شود و در ایستگاه تقلیل فشار این رقم به یک چهارم کاهش پیدا می‌کند اما در این فرآیند گاز کریستال و بلورهای یخی تشکیل می دهد و سپس گاز در دستگاه های گرم کننده گرم می‌شود و فشار مناسب به لوله های مصرف در تهران تزریق می شود.

شجاع بیان داشت؛ گاز شهر تهران از ۵ ایستگاه ۲ ایستگاه در شهرری،یک ایستگاه در وردآورد ، پارچین و اندیشه با عملیات تقلیل فشار آماده می‌شود تا به شبکه خانگی ارسال شود. 

وی ادامه داد: در هر ساعت یک میلیون متر مکعب گاز از ایستگاه تقلیل فشار شماره ۴ به شبکه تزریق می شود که در حال حاضر با ظرفیت ۷۵ درصد کار می‌کند، یعنی در هر ساعت بین ۳ونیم تا ۴ میلیون متر مکعب و در شبانه روز ۶۵ تا ۷۰ میلیون متر مکعب گاز برای مصرف استان  تهران ارسال می شود.

شجاع تاکید کرد: در فرآیند تقلیل فشار گاز بعد از مرحله کریستال یخ با آب مقطر و گلایکول یا ضد یخ فرآیند بودار کردن گاز با اضافه کردن مرکاپتان انجام می شود تا مردم از نشتی احتمالی گاز مطلع شوند که البته این افزودنی ضرری برای مصرف کننده ندارد.

شجاع درباره حفظ حریم لوله های گاز و ایستگاه تقلیل فشار گفت :براساس مقررات لوله اصلی انتقال گاز از سمت راست ۱۵ متر و سمت چپ ۵ متر حریم دارد که ساخت وساز در آن ممنوع است و بازدیدهای روزانه از مسیر انتقال لوله انجام می شود و در ایستگاه های تقلیل فشار هم تا شعاع ۲۵۰ متر حق سکونت و ساخت وساز وجود ندارد از طرفی در زیر زمین علائمی مبنی بر عبور خطوط لوله گاز قرار داده شده است.

وی ادامه‌داد: تا دو سال قبل افزودنی مرکابتان برای بودار کردن گاز از فرانسه و هلند وارد می‌شد اما در حال حاضر ۴شرکت ایرانی در پارس جنوبی، اراک و زیر مجموعه وزارت دفاع اقدام به تولید این افزودنی می کنند.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز