خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

چین مشتری نفت ایران می‌ماند؟

چین مشتری نفت ایران می‌ماند؟
کد خبر : ۱۵۹۸۴۷۰

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: فروش نفت به چین به روابط سیاسی دو کشور برمی‌گردد و این در راستای دیپلماسی کشور است تا چه حد بتوانیم ارتباط خود را چین قوی کنیم یا اینکه بتوانیم چینی‌ها را قانع کنیم که از نفت ایران استفاده کنند.

محسن قمصری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره کاهش صادرات نفت ایران به چین و چشم‌انداز برنامه صادراتی ایران باتوجه به برنامه ترامپ برای صفر کردن صدور نفت ایران اظهار داشت: اگر تصمیم ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران اجرایی شود، بر روند صادرات نفت به چین نیز تاثیرگذار خواهد بود و البته به تصمیم چینی‌ها نیز بستگی دارد که تا چه حد بخواهند از این فرمان، دستور و یا محدودیت پیروی کنند. 

وی افزود: آنچه اهمیت دارد اینکه تاکنون به دلیل روابطی که چینی‌ها با ایران داشته‌اند؛ توانسته‌اند ارتباطات خوبی با کشور ما داشته باشند و محصولات ایران را وارد کرده‌اند، اکنون نیز تصور می‌کنم تداوم مراودات نفتی ایران و چین بستگی به اراده چینی‌ها دارد.

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران خاطرنشان کرد: طبیعی است که اگر قرار باشد چینی‌ها از فرمان ترامپ پیروی کنند و نفت ایران را نخرند تاثیر زیادی روی عملکرد تجاری ما خواهد داشت.

وی بیان کرد: اگر چین از ایران نفت خریداری نکند این نفت را جایگزین خواهد کرد و باتوجه به مشابهت نفت عراق با ایران؛ نفت عراق می‌تواند جای نفت ایران را بگیرد، روس‌ها نیز می‌توانند بخشی از بازار نفت ایران را در چین پُر کنند، ضمن اینکه در دنیا مرسوم است که پالایشگران نفت‌های متفاوت کشورها را باهم مخلوط کرده و کیفیت مورد نظر خود را تولید و استفاده می‌کنند، بنابراین قطعا جایگزین نفت ایران وجود دارد ولی در هر حال کلا به عملکرد و خواست چین برمی‌گردد که آیا نفتی از ایران خریداری کند یا خیر.

قمصری خاطرنشان کرد: فروش نفت به چین به روابط سیاسی دو کشور برمی‌گردد و این در راستای دیپلماسی کشور است تا چه حد بتوانیم ارتباط خود را چین قوی کنیم یا اینکه بتوانیم چینی‌ها را قانع کنیم که از نفت ایران استفاده کنند، در هر حال این موضوع به دیپلماسی ایران و چین برمی‌گردد و باید منتظر بمانیم و ببینیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد. 

وی تاکید کرد: اینکه چین پذیرش فرمان ترامپ و یا تداوم واردات نفت از ایران را در دستور کار قرار دهد به مسائل اقتصادی برمی‌گردد به لحاظ اقتصادی به نفع و صلاح چین است که نفت ایران را خریداری کنند اما این موضوع به زیرساخت و دیپلماسی کشور چین نیز بستگی دارد که باتوجه به ملاحظاتی که نسبت به ایران و امریکا دارد کدام کشور را ترجیح دهد.

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران درباره این فرض که در صورت عدم واردات چین از نفت ایران کدام کشور می‌تواند بازار احتمالی نفت ایران باشد، گفت: قاعدتا یافتن بازار جدید مشکل است اگر چین نفت ایران را نخرد جایگزین کردن بازار با توجه به حجم بالایی که چینی‌ها از نفت ایران می‌برند شاید کار ساده‌ای نباشد.

وی یادآور شد: در صورت حذف چین از بازار نفت ایران؛ کشورهای آسیای شرقی جایگزین نفت ایران می‌شوند، ولی قطعا باتوجه به حجم بالای خرید چین از نفت ایران این جایگزینی بسیار سخت خواهد بود.

به گزارش ایلنا، بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی مؤسسه کپلر، میزان واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه با کاهش ۵۵۰ هزار بشکه‌ای نسبت به ماه دسامبر همراه بوده است. این کاهش موجب شده که کل واردات نفت چین از ایران در ژانویه به ۸۵۰ هزار بشکه در روز برسد که پایین‌ترین میزان واردات نفت در ۲۲ ماه گذشته محسوب می‌شود.

در طول سال ۲۰۲۴، به‌جز ماه ژانویه، میزان صادرات نفت ایران به چین همواره بالاتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که استان شاندونگ در چین همچنان مقصد اصلی نفت ایران بوده و بیشترین حجم از نفت وارداتی ایران به این منطقه ارسال شده است.

این رقم کاهش واردات نفت ایران در حالی است که دونالد ترامپ پس از روی کار آمدن به عنوان ریاست‌جمهوری ایالات متحده امریکا در بخشنامه‌ای دستور صفرسازی صادرات نفت ایران را برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران صادر کرده است. این بخشنامه خطاب به وزارتخانه های دولت امریکا با هدف ازسرگیری سیاست فشارحداکثری علیه ایران بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز