خبرگزاری کار ایران

فاصله زیاد ایران در امنیت سایبری بانکداری با کشورهای منطقه

فاصله زیاد ایران در امنیت سایبری بانکداری با کشورهای منطقه
کد خبر : ۱۵۹۱۵۷۰

یک کارشناس اقتصادی گفت: فین‌تک به آن معنای جهانی در صنعت بانکداری کشورمان استفاده نمی‌شود و اگر در این زمینه مقایسه‌ای با سایر کشورها داشته باشیم، رتبه‌ که در آن قرار داریم شایسته کشورمان نیست و حتی با کشور ترکیه هم قابل مقایسه نیستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در نشست خبری رویداد بانک و بیمه فینشورتک که هفتم تا نهم اسفند ماه برگزار می‌شود، کامران ندری، کارشناس اقتصادی درباره تحولات فناوری و دیجیتالی در صنعت بانکی و بیمه ایران اظهار داشت: مقایسه صنعت بانک و بیمه دو شکل انجام می‌شود، یک شیوه مقایسه در طول زمان و دیگر در بکار گیری فناوری و تحولات فناوری در صنعت بیمه و بانک ایران در مقایسه مقطعی با سایر کشورها است.

وی با بیان اینکه در بخش زیر ساخت‌های تحولات فناورانه در صنعت بانکی کشور ما از سایر کشورها بسیار عقب است، گفت: در پیشرفت‌های فناورانه سوالاتی مطرح می‌شود از جمله اینکه سرمایه‌گذاری برای ارتقای زیرساخت‌ها آیا بانک‌ها ورود می‌کنند و آیا اساسا می‌توان بدون ارتباط با دنیای خارج  این سرمایه گذاری‌ها را انجام داد؟ در حال حاضر در زمینه ارتباطات بین‌المللی بسیار  عقب هستیم و تجار همچنان از طریق صرافی و بازار غیر رسمی ارتباطات بین‌المللی را انجام می‌دهند. بنابراین در حوزه ارتباطات بانکی با استانداردهای جهانی بانکداری فاصله داریم و شفافیت‌ها و نظارت‌ها در صنعت بانکداری باید با استاندارد جهانی انجام شود و تا زمانی که این استانداردهای جهانی رعایت نشود همکاری‌های بین‌المللی با بانک‌های خارجی برقرار نمی‌شود. 

وی ادامه داد: فین تک به آن معنای جهانی در صنعت بانکداری کشورمان استفاده نمی‌شود و اگر در این زمینه مقایسه‌ای با سایر کشورها داشته باشیم، رتبه‌ که در آن قرار داریم شایسته کشورمان نیست و حتی با کشور ترکیه هم قابل مقایسه نیستیم. بنابراین نمی توانیم به اقدامات انجام شده در پیشرفت و تحولات فناورانه افتخار کنیم. 

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در زمینه امنیت سایبری هم سایر کشورها از ایران بسیار جلوتر هستند و از بلاک چین هم نمی‌توانیم استفاده مطلوب کنیم و این میزان عقب ماندگی‌ها زیبنده کشور ما نیست.

ندری افزود: نکته مهم این است که اگر نتیجه این فناوری‌ها در رفاه مردم مشاهده نشود و اگر شهروند از این خدمات بیمه و بانک احساس رضایت نداشته باشند یا اینکه هزینه زیادی برای دریافت این خدمات پرداخت کنند، این اقدامات انجام شده قابل افتخار نیست.

ندری با بیان اینکه در اقتصاد کشوری مانند ایران قدرت انحصاری بانک ها افزایش پیدا می‌کند و در انحصار هزینه‌ها دیکته می‌شود، گفت: بانک‌ها با هزینه گزاف پیشرفت‌هایی را به دست می‌آورند حال سوال این است که  این هزینه ها را چه کسی پرداخت می کند؟ بنابراین اگر تمام این هزینه بر مردم متحمل شود نمی توان نسبت به آن افتخاری داشت.

همچنین در ادامه این نشست، سادینا آبایی، رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی با بیان اینکه در تمام سطوح صنعت بیمه و بانک، مدیران به دنبال تحولات دیجیتال هستند اما این تحولات از ذهن مدیران شروع می شود، گفت: اگر مدیران مفهوم تحولات فناوری و دیجیتال را درک نکنند، این موارد تنها به یک ادبیات لوکس محدود می‌شود.

وی ادامه داد: امروز در هر جمله مدیران ٣ بار کلمه هوش مصنوعی تکرار می‌شود و حتی بعضا اتوماسیون اداری را هوش مصنوعی می‌دانند و متاسفانه در این حد بین گفتمان و عمل فاصله وجود دارد و ضروری است که در این شرایط مفاهیم را در جایگاه درست قرار دهیم.

ریس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی افزود: شاهد آن هستیم که دغدغه مدیرانی اهمیت فناوری و دیجیتال  را درک کرده‌اند کاملا متفاوت از مدیران سنتی است.

آبایی با بیان اینکه این رویداد فینشورتک می‌تواند در تحولات فناورانه صنعت بانک و بیمه اثرگذار  باشد، گفت: مهمترین مقوله‌های صنعت و ریسک‌های جهانی در بانک و بیمه می چرخد و بر روی این مقوله تمرکز کرده است. اگر بانک و بیمه با هم همخوانی داشته باشند می تواند بر اقتصاد نیمه جان کشور روحی بدهند و می‌توانیم در چرخه سلامت اقتصاد کشور در سال ٢٠٢۵ شاهد رونق صنعت بانک و بیمه باشیم.

همچنین در ادامه این نشست غلامرضا فتحعلی، از مدیران عامل نظام بانکی ایران با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در نظام بانکی تاکید کرد: بحث هوش مصنوعی در نظام بانکی بسیار حائز اهمیت است و پیش بینی می‌شود که ارزش بازار فناوری در سال ٢٠٣٠ به ١.٨ تریلیون دلار افزایش پیدا کند .

وی ادامه داد: هوش مصنوعی بهره‌وری را در بانک‌ها تا ۴٠ درصد بالا می‌برد و از این حیث استفاده از هوش مصنوعی در نظام بانکی ضروری است.

به گفته فتحعلی هوش مصنوعی در بانک‌ها در تحلیل داده‌ها و شناسایی الگوها ورود می‌کند و در مدیریت ریسک‌های علمیاتی اثرگذار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز