خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با ایلنا:

۶۵ درصد صنعت سیمان تحت نظارت دولتی‌هاست

۶۵ درصد صنعت سیمان تحت نظارت دولتی‌هاست
کد خبر : ۱۵۸۳۶۴۳

الوندیان گفت: در حال حاضر، ۶۵ درصد صنعت سیمان تحت نظارت دولت است که از این میزان ۳۲ درصد آن متعلق به وزارت دفاع، بانک ملی و بنیاد مستضعفان است.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، در گفتگو با "خبرنگار بازرگانی ایلنا" با اشاره به اشتغالزایی این صنعت در کشور گفت: صنعت سیمان در ایجاد اشتغال و حفظ پایداری اقتصادی نقش حیاتی ایفاء می‌کند که با اشتغالزائی مستقیم حداقل ۵۰ هزار نفر و تأثیرگذاری گسترده بر حمل و نقل، این صنعت، بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تحت پوشش خود قرار داده است.

آمیخته‌ای از اشتغالزایی و صادرات

الوندیان در خصوص اشتغالزایی صنعت سیمان ابراز داشت: صنعت سیمان کشور نقش مهمی در اشتغال‌زایی دارد؛ چرا که جزء صنایع مادر محسوب می‌شود. این صنعت دارای بخش‌های پایین‌دستی و بالادستی نیز هست و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را در کنار هم ایجاد می‌کند.

این فعال حوزه سیمان خاطر نشان کرد: اشتغال غیرمستقیم در این صنعت چند برابر اشتغال مستقیم است و در حال حاضر حداقل حدود ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند، البته این عدد دقیق نیست و عدد واقعی بسیار بالاتر است. اشتغال غیرمستقیم نیز شامل بخش‌هایی از حمل و نقل کشور می‌شود؛ به گونه‌ای که ۲۰ درصد از حمل و نقل کشور درگیر حمل سیمان است.

صادرات سیمان سفید به ۲۲ کشور دنیا

او تصریح کرد: کیفیت سیمان ما تحت استانداردهای اجباری جهانی قرار دارد. البته در حوزه‌ی صادرات، رقبای خاص خود را داریم. سیمان سفید ما به ۲۲ کشور دنیا از جمله کره جنوبی صادر می‌شود و کلینکر تولیدی ما نیز به این کشورها صادر می‌شود که اغلب به سیمان‌های آمیخته تبدیل می‌شود.

الوندیان در خصوص تنوع محصولات سیمانی در ادامه گفت: صنعت سیمان در حال برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری برای تولید سیمان‌های نوین است. سیمان‌های نوین شامل سیمان‌های آمیخته و انواع طبیعی و مرکب‌اند که اکنون در حال عرضه هستند.

او افزود: در سال گذشته، ما ۱۶ نوع محصول داشتیم و اکنون ۴۰ نوع محصول در بورس کالا تعریف شده است که قابلیت عرضه هم دارند. همچنین، ۷۹ محصول ما نشان استاندارد گرفته‌اند و قابلیت برنامه‌ریزی برای تولید نیز دارند که نشان‌دهنده کیفیت بالای محصولات کشور است.

افزایش ایمنی و رفاه کارگران

او گفت: در دنیا، شبکه‌های سیمان حدود ۵۰ درصد افزودنی به مواد اولیه اضافه می‌کنند، به طوری که از یک تن کلینکر، یک و نیم تن سیمان تولید می‌شود. اما در ایران، به دلیل فشارهای اقتصادی و قیمت‌های دستوری، توان مالی برای این کار فراهم نبوده و به همین دلیل صرفا در سال‌های اخیر به این نوع تولید روی آورده‌ایم.

الوندیان تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۸ درصد بازار داخلی را سیمان‌های آمیخته تشکیل می‌دهند که دوام بیشتری هم دارند و برای استفاده در سازه‌های خاص، مانند سدها مناسب هستند. این سیمان‌ها به دلیل نیاز کمتر به انرژی و دوام بالایی که دارند، می‌توانند تا ۲۵۰ سال دوام داشته باشند.

این فعال حوزه سیمان به ایمنی و رفاه کارگران اشاره کرد و افزود: علاوه بر حقوق، کارانه تولید نیز به آن‌ها پرداخت می‌شود، ضمن آنکه مهمترین نکته در صنعت سیمان، پایداری شغلی است. حتی در زمانی که تولید بیش از چهار ماه متوقف شده باشد، حقوق کارگران پایدار می‌ماند. که این به دلیل نیاز به تخصص همکارانمان است و تلاش می‌کنیم که شغل‌ها پایدار بمانند. در زمینه رفاه کارگران نیز توجه ویژه‌ای داریم. اکنون، تمام تلاش مان را می‌کنیم تا شرایط کاری کارگران و ایمن و رفاه آن‌ها را بهبود بخشیم.اکنون نگران اختلال در روند تولید بودیم؛ اما اکنون نگران پایداری شغلی و اختلال در روند دستمزدها هستیم.

او ادامه داد: در استان خراسان، یک کارخانه بخش خصوصی با ظرفیت تولید روزانه ۵ هزار تن و ظرفیت سالانه یک و نیم میلیون تن را بررسی کردیم. این کارخانه، فعالیتِ دو ماه از تابستان را از دست داده است. تلخ‌تر اینکه دو ماه از فصل پاییز هم متوقف بوده است و اگر تا پایان سال این روند ادامه داشته باشد، در مجموع ۴ ماه توقف تولید خواهد داشت و هیچ تضمینی برای آینده‌ی آن وجود ندارد که این وضعیت به معنای از دست دادن ۵۰ درصد ظرفیت تولید است. با چنین وضعیتی، نمی‌توان توقع داشت که این کارخانه بتواند به پرسنل خود رسیدگی کند. این عدم قطعیت باعث نگرانی و تشویش در میان کارکنان می‌شود؛ زیرا نمی‌دانند چه اتفاقی برای آینده‌شان خواهد افتاد.

نظارت دولت بر صنعت سیمان

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به بزرگترین کارخانه سیمان کشور تصریح کرد: بزرگ‌ترین کارخانه سیمان کشور، سیمان آبیک، در کنار ما قرار دارد. این کارخانه بزرگ‌ترین کوره کشور را داراست و توان تولید روزانه ۱۶۵۰۰ تن سیمان را دارد. البته این کارخانه در تابستان دو کوره خود را متوقف کرده بود.

او در مورد سرمایه گذاری‌ها نیز گفت: سرمایه‌گذاری‌های این صنعت امروز به ۹۰ میلیون تن در سال رسیده است که واقعاً سرمایه‌گذاری عظیمی است که برای کشور یک جواهر محسوب می‌شود.کارخانه سیمان غرب آسیا، زیرمجموعه بخش خصوصی است که با محدودیت انرژی مواجه شده است و سرمایه‌گذاری در این کارخانه نیازمند ۲۲۰ میلیون دلار است؛ یعنی بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومانکه با این محدودیت انرژی، نه تنها خود کارخانه را تحت تأثیر قرار داده است، بلکه تمام صنایع وابسته به آن در منطقه را نیز متزلزل می‌کند.

الوندیان ابراز داشت: در حال حاضر، ۶۵ درصد صنعت سیمان تحت نظارت دولت است که از این میزان ۳۲ درصد آن متعلق به وزارت دفاع، بانک ملی و بنیاد مستضعفان است. ۳۵ درصد از این صنعت نیز بخش خصوصی زیرمجموعه است و بخش خصوصی سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی کرده است. همچنین، ۶۵ درصد سهام این صنعت در اختیار سهامداران مردمی است و در بورس عرضه می‌شود.

او در خاتمه گفت: کاهش تولید در این صنعت نه تنها تأثیری منفی بر شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران دارد، بلکه سهامداران در بازار سرمایه، کارگران و تمام صنایع وابسته از جمله حمل و نقل را نیز متضرر می‌کند. به عنوان مثال، حمل و نقل که روزانه دو سرویس بار جابجا می‌کند، اکنون به هفته‌ای یک سرویس کاهش یافته است.

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز