افزایش ۱۰هزار تنی تولید انار در سال جاری
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهادکشاورزی از افزایش ۱۰هزار تنی تولید انار کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایلنا، زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهادکشاورزی گفت: سطح باغات انار کشور ۹۶ هزار هکتار است که از این سطح امسال حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول تولید شده که افزایش ۱۰ هزار تنی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
وی افزود: فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد و سمنان جزو بزرگترین استانهای تولید کننده انار هستند.
جلیلیمقدم با بیان این که بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار در کشور کشت میشود، گفت: ۱۰ رقم تجاری آن از جمله ملس ساوه، شیشه کپ، رباب، نادری، خزر، اردستانی، قجاق، بجستانی، ملس یزدی، گلوباریک و یوسفخانی بیشترین میزان سطح را به خود اختصاص دادهاند.
وی اذعان داشت: ایران دارای رتبه سوم تولید انار و رتبه نخست در سرانه تولید در جهان است.
جلیلیمقدم افزود: انار تولیدی ایران به لحاظ کیفیت و نحوه تولید اهمیت خاصی دارد و این محصول به دلیل دارا بودن انواع آنتیاکسیدانها در پیشگیری از بسیاری بیماریها موثر است و از این رو ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد.
وی درباره افزایش کمی و کیفیت انار کشور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی حادث شده، برای حفظ باغات و بهبود کمیت و کیفیت محصول تولیدی، اقدامات مختلفی از جمله استفاده از روشهای نوین آبیاری، احداث سایبان در باغات، انجام عملیات به باغی نظیر هرس، تغذیه، مبارزه با آفات و بیماریها ضروری است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: استفاده از روشهای نوین مقابله با تنشها در راستای مدیریت بهینه تولید و ارتقای بهرهوری الزامی است و با روشهای قدیمی و سنتی نمیتوان کیفیت بهینه را به دست آورد.