در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
آغاز حرکت روان قطار تجاری افغانستان از ایران/ راهاندازی قطار مسافری مشهد- هرات
نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان گفت: حرکت مستمر قطارهای تجاری بین افغانستان- ایران- ترکیه آغاز شده است و موانع از سر راه عبور قطار تجاری برداشته شد. خوشبختانه صاحبان بار استقبال خوبی از این کریدور ریلی داشته و دسترسی آزاد برای انتقال بار ترانزیتی از این مسیر دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، اردیبهشت ماه امسال قطار تجاری حامل بار ترانزیتی از خاک افغانستان راهی خط آهن خواف- هرات شد اما شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم به دلایل نامعلوم این قطار را در نقطه صفر مرزی متوقف کرد. اما با تغییر دولت و مدیرعامل راهآهن در راستای افزایش عبور بار ترانزیتی از مسیر ایران و تقویت کریدورهای ایرانی، عبور بار ترانزیتی افغانستان از مسیر ایران تسهیل شد.
«حسن میرشفیع» نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره آخرین وضعیت تردد قطار تجاری افغانستان از مسیر ایران گفت: مشکل تردد قطار تجاری افغانستان - ترکیه از مسیر ایران حل شد و ترددها قطارهای تجاری در حال انجام است.
وی با بیان اینکه آقای «ذاکری» مدیرعامل جدید راهآهن در روز اول کاری خود در شرکت راهآهن، مشکلات مربوط به تردد قطار تجاری افغانستان از مسیر ایران را برطرف کرد، گفت: در این مدت چندین قطار تجاری در این مسیر تردد داشتند در روزهای گذشته هم یک قطار حامل بار ترکیه و ایران از این مسیر به افغانستان رسید.
میرشفیع ادامه داد: حرکت مستمر قطارهای تجاری بین افغانستان- ایران- ترکیه آغاز شده است و موانع از سر راه عبور قطار تجاری برداشته شد و خوشبختانه صاحبان بار استقبال خوبی از این کریدور ریلی دارند و دسترسی آزاد برای انتقال بار ترانزیتی از این مسیر دارند.
نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان درباره ظرفیت این مسیر ریلی برای جابجایی بار اظهار داشت: در حال حاضر بارانداز در بخش افغانستان تکمیل نشده و در صورت تکمیل باراندازها جابهجایی بار از مسیر به ٢ میلیون تن میرسد و برآوردها این است که تا پایان امسال حداقل ۵٠٠ هزار تن بار در این مسیر جابهجا خواهد شد و در سال آینده این ظرفیت به یک میلیون تن میرسد و در سال سوم به شرط تکمیل بارانداز و مسیر ریلی هرات، ظرفیت جابهجایی دو میلیون تن بار در این مسیر ایجاد خواهد شد اما به طور کلی ظرفیت این خط برای جابه جایی ٧ میلیون تن بار است.
وی همچنین از راهاندازی قطار مسافری مشهد- هرات خبر داد و گفت: یکی از موضوعاتی که مطرح شده و ایجاد این ظرفیت جزو وظایف کنسرسیوم توسعه ریلی (مجموعه کاملا ایرانی) بوده راهاندازی قطار مسافری در این مسیر است و در مرحله اول قطار مشهد - هرات راهاندازی خواهد شد.
میرشفیع ادامه داد: اقدامات لازم برای راهاندازی این قطار مسافری از جمله موضوعات مرزبانی و گذرنامه و ... باید انجام شود. البته باید فاصله ۴٠ کیلومتری مسیر ریلی هرات تا ایستگاه روزنک راهاندازی شود و افغانها در حال ریلگذاری این مسیر هستند.