خبرگزاری کار ایران

خاورمیانه و ایران به سمت گرم‌تر شدن حرکت می‌کند/ لزوم بازگشت به معماری سازگار با اقلیم

خاورمیانه و ایران به سمت گرم‌تر شدن حرکت می‌کند/ لزوم بازگشت به معماری سازگار با اقلیم
کد خبر : ۱۵۱۳۲۷۰

استاد آب و هواشناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه به واسطه پدیده تغییر اقلیم، کل جهان به ویژه منطقه غرب آسیا به سمت گرم تر شدن حرکت می‌کنند، افزود: برای کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست لازم است معماری شهری کشور با تغییرات اقلیمی سازگار شود.

فرامرز خوش‌اخلاق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره افزایش شدید دمای هوا در تابستان سال جاری و شکسته شدن رکوردهای تاریخی گرما گفت: کل جهان به ویژه منطقه خاورمیانه متاثر از پدیده تغییر اقلیم و روند جهانی گرمایشکره زمین در حال گرم تر و خشک تر شدن هستند و بسته میزان اثرگذاری عوامل انسانی این روند در مناطق مختلف با سرعت متفاوتی در حال رخ دادن است. 

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: تخریب محیط زیست، انتشار گازهای گلخانه‌ای، برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و کاهش رطوبت خاک از جمله عواملی است که روند گرم شدن کره زمین را سرعت می بخشد و این روندها در خاورمیانه به ویژه در ایران از شدت بیشتری برخوردار است. 

وی با بیان اینکه روند گرم‌تر شدن جهان، همزمان با روند خشکسالی در حال رخ دادن است، افزود: یکی از مسائل مهم که در گذشته ایرانی‌ها به آن توجه داشتند، اما اکنون چندان توجهی به آن نمی‌شود، طراحی معماری شهری مطابق با اقلیم‌های مختلف است که نقش موثری در تامین آسایش حرارتی و نیز کاهش مصرف انرژی دارد.

خوش اخلاق در همین رابطه توضیح داد: لازم است در معماری شهری کشور به گونه‌ای عمل شود که شرایط نامساعد اقلیمی کمترین اثر را بر محیط زندگی شهروندان داشته باشد و با تلفیقی از روش‌های نوین مهندسی و معماری سنتی ایرانیان تا آنجا که امکان دارد، برای بهبود محیط زندگی از ظرفیت‌های طبیعی بهره‌برداری شود. 

استاد آب و هواشناسی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه رعایت هندسه شهری، جنس و رنگ مصالح ساختمان‌ها، سبک بومی ساخت خانه، پوشش گیاهی و حل معضل ترافیک از جملهراهکارهای اقلیمی تاثیرگذار بر آسایش حرارتی است، افزود: مادامی که پدیده تغییر اقلیم به عنوان یک واقعیت اجتناب ناپذیر پذیرفته نشود و در مسیر تعامل و متناسب سازی سبک زندگی با این واقعیت طبیعی گام برداشته نشود، مشکلات مرتبط با گرمایش جهانی روز به روز شرایط را برای زندگی شهروندان دشوارتر خواهد کرد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با افزایش میزان مصرف انرژی در کشور به ویژه انرژی برق متاثر افزایش شدید دمای هوا اشاره کرد و در این خصوص گفت: بر خلاف باور عمومی که در جامعه شکل گرفته است، منافع فسیلی کشور محدود و دسترسی به آن بسیار دشوار و گران است و بنابراین در کنار وظایفی برای اصلاح معماری شهری و نظایر آن بر عهده مسئولان است، عموم مردم نیز لازم است با صرفه جویی در مصرف انرژی تاب آوری محیط نسبت به تغییرات اقلیمی در حال وقوع را افزایش دهند. 

خوش اخلاق در بخش پایانی سخنان خود گفت: میزان مصرف انرژی در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای جهان بالاتر است و همین روند نیز در افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و استقرار جزیره حرارتی در کشور موثر است و بنابراین لازم است با صرفه جویی در مصرف انرژی نسبت به کاهش روند گرم تر شدن محیط کمک کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز