اتصال به شبکه برق ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر تا سال آینده
معاون وزیر نیرو با اشاره به امضای قرارداد ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر گفت: این پروژه در ۸۹ ساختگاه در حال اجراست. امیدواریم سال آینده جشن اتصال شبکه ۵۰۰۰ مگاوات تجدیدپذیر را برگزار کنیم.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، محمود کمانی، معاون وزیر نیرو در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت بهرهوری و توسعه انرژی تجدیدپذیر در سیاستهای جهانی و کشورمان، ایران دیده شده است؛ گفت: در حوزه بهرهوری، با هماهنگی و همکاری وزارت نیرو، صمت و سازمان استاندارد، استانداردهای جدید تدوین شده که بر اساس آن ۶ رده برچسب انرژی کولرهای آبی حذف شد و از ابتدای دی ماه با ابلاغ استانداردهای جدید اجباری، کولرهای آبی تولیدی با رده (A) و به بالا، تولید و سبب صرفه جویی حدود ۵۰۰ مگاوات برق در بخش مصرف در طی یک سال میشود.
وی افزود: با همکاری رئیس جمهور و وزیر نیرو، خوشبختانه استاندارد اجباری اعلام شد و رونمایی از ظرفیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه جدید الکترو موتورهای پربازده در سال را با حضور وزیر نیرو خواهیم داشت.
کمانی عنوان کرد: اتفاق مهم دیگر در حوزه لامپها و روشنایی بوده است. ردههای پایین برچسب انرژی پایین تر از (A) حذف شد و از مرداد امسال تولیدکنندگان لامپ موظف شدند تولید با رده انرژی A به بالا داشته باشند و وزارت نیرو در این حوزه برای ۱۰ هزار مگاوات کاهش مصرف در حوزه بهرهوری هدفگذاری کرده است.
کمانی با بیان اینکه بهینهسازی روشنایی معابر کل کشور در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: بخش خصوصی در این بخش استقبال کرده و قرار است روشنایی معابر با لامپهای کممصرف جایگزین شود که سبب کاهش بیش از ۵۰۰ مگاوات انرژی خواهد شد. در این زمینه قرارداد اجرایی ۸ استان برای بهینهسازی روشنایی معابر چندین استان میان ساتبا، توانیر و سرمایه گذاران در حضور وزیر نیرو امضا میشود.
کمانی با تصریح بر اینکه در حال حاضر ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که قرار است با کولرهای پربازده و کم مصرف جایگزین شوند، ادامه داد: با جایگزین شدن کولرهای پربازده در کشور، صرفهجویی ۸۰۰۰ مگاواتی در سطح تولید اتفاق میافتد؛ در همین زمینه تفاهمنامهای برای اجرای طرح پایلوت جایگزینی ۲۰۰ هزار دستگاه الکتروموتور کولرهای آبی با الکتروموتورهای فوق کم مصرف با حضور وزیر نیرو انجام شد.
وی با بیان اینکه ریل گذاری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برای دوره پنج ساله انجام شده است، اضافه کرد: در این زمینه مصوبات عمده، تدوین روش ها، مقررات و دستورالعملها انجام شده و شرکتهای مجری انتخاب و قراردادها امضا شده است؛ هم اینک ساخت ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپدیر در ۴۰۰ ساختگاه در حال اجراست. این هدف گذاری در سال گذشته در مرحله ایجاد بوده و هم اینک در حال اجراست.
رئیس ساتبا با اشاره به امضای قرارداد ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با حضور رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: این پروژه در ۸۹ ساختگاه در حال اجراست. امیدواریم سال آینده جشن اتصال شبکه ۵۰۰۰ مگاوات تجدیدپذیر را برگزار کنیم.
کمانی اضافه کرد: مناقصه ساخت ۱۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط ۲۳ شرکت ارزیابی شده و قرار است هفته آینده برنده مناقصات این پروژه مشخص شود.
وی درباره روند پروژههای ساخت نیروگاههای بادی در کشور خاطرنشان کرد: قرار است مناقصه ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی برگزار شود. همچنین ساخت در مجموع ۲۰۰ مگاوات نیروگاه زیست توده در حال انجام است که در صورت تحقق آن، معضل تولید زباله در کلان شهرها و به خصوص شهرهای شمالی حل میشود.
کمانی با اشاره به مصوبه تامین برق بخشی از ادارات با انرژیهای تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی از ابتدای سال آینده موظف هستند بخشی از برق مورد نیاز را با انرژی تجدیدپذیر تامین کنند.
وی با بیان اینکه صادرات برق نیروگاههای تجدیدپذیر و تدوین مدل مختص کشاورزان در حال بررسی است، نوید داد: در صورت تداوم سیاستها و وعدههای داده شده، ساخت نیروگاههای در حال ساخت تسریع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تامین مالی اقدامات خوبی انجام شده است، بیان کرد: تفاهمنامههای خوبی از جمله با صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین مالی حوزه تجدیدپذیر انجام شده است.