ورودی و خروجی صندوقهای بازنشستگی نامتوازن است/ صادرات ۲۰ درصدی محصولات بهصورت مستقیم/تزریق ۵۰ میلیارد دلار به نیما طی مدت ۵ سال
مدیر عامل تامین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: تامین اجتماعی سالانه ۱۳۰ تا ۱۳۵ همت حقوق می دهد که بخشی از آن را دولت تامین می کند و با توجه به افزایش حقوق در سال آتی به بحران صندوق بازنشستگی می رسیم و این رویه دولت را از کار زیربنایی بازداشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سیدمجید ابنالرضا در مراسم گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی با بیان اینکه رشد نقدینگی در ۵ سال گذشته تقریبا ۲۰ تا ۴۰ درصد در کریدوار خاصی بوده است، اظهار داشت: افزایش سطح عمومی قیمتها نشان می دهد رشد اقتصادی و خالص سرمایه گذاری بین ۳ تا ۵ درصد بوده بنابراین استهلاک سرمایه بیش از سرمایه گذاری و نرخ بیکاری نیز ۱۰ تا ۱۷ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه همیشه بودجه عمرانی به ۱۰ درصد رسانده شده، افزود: همواره بخش عمده بودجه به حقوق اختصاص داده شده است مثلا تامین اجتماعی سالانه ۱۳۰ تا ۱۳۵ همت حقوق می دهد که بخشی از آن را دولت تامین می کند و با توجه به افزایش حقوق در سال آتی به بحران صندوق بازنشستگی می رسیم و این رویه دولت را از کار زیربنایی بازداشته است.
مدیر عامل تامین اجتماعی نیروهای مسلح با بیان اینکه پیش بینی شده که ما باید ۴۰ میلیارد دلار طرح در تامین اجتماعی اجرا کنیم، تاکید کرد: هر قدر بتوانیم روی جمعیت جوان و بین نسلی کار کنیم وضعیت بهتری داریم، بعبارت دیگر باید مراقبت کنیم به سمت بحران که ما را زمینگیر می کند، نرویم.
وی بیان داشت: در حال حاضر ورودی و خروجی از صندوقها نامتوازن است، یعنی ورودی ۳ برابر خروجی است و این باعث زمینگیر شدن صندوقها می شود.
ابن الرضا به سهم قابل توجه آریاساسول و دانش بنیان شدن این شرکت اشاره و تصریح کرد: هر قدر که در حوزه علم سرمایه گذاری کنیم ثروت بزرگتری حاصل می کنیم.
وی تاکید کرد: باید نگاه توسعه، جهش و تحول به کار داشته باشیم در غیر این صورت زمانی می رسد که باید از سرمایه بخوریم و این نگران کننده است.
مدیر عامل تامین اجتماعی نیروهای مسلح با بیان اینکه تنوع بخشی به سبد اهداف تامین اجتماعی باید در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید ظرفیت ها را به سمت منابع معدنی و معادن و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی تنظیم کنیم به همین منظور ما در وزارت دفاع قرارگاه معدن تشکیل داده ایم.
وی افزود: باید به این سمت برویم که بدانیم با چه کشورهایی و با چه تعامل و رویکردی می توانیم کار کنیم. در این مسیر منابع مالی از مشکلات بزرگ ما است که می توان از تسهیلات با نرخ موثر و از ظرفیت بانک مرکزی استفاده کرد.
ابن الرضا یادآور شد: رویکرد دیگر ساتا این است که کسب و کار دولت محور را به مردم محور تغییر دهیم و این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
۲۰ درصد محصولات بهصورت مستقیم به بازارهای هدف صادر میشود
همچنین در این مراسم محمدرضا حیدرزاده با بیان اینکه صنعت پتروشیمی صنعت مهدی است که در قله های پیچیده حرکت می کند، اظهار داشت: آنچه امروز ملاحظه می کنیم پیشرفت در طرح های توسعه است و در حوزه صنعت پتروشیمی به نقطه ای رسیده ایم که در صادرات غیرنفتی و ارزآوری رتبه نخست را داریم.
وی با بیان اینکه ما با مقاومت به رکوردهای خوبی دست یافته ایم، افزود: یکی از مباحث مهم این صنعت ارزآوری است و صنعت پتروشیمی در این حوزه پیشرفت قابل توجهی داشته است که البته نتیجه مقاومت پیشینیان در این حوزه نیز غیر قابل انکار است.
مدیرعامل آریاساسول با ابراز امیدواری از اینکه با کار تیمی و روحیه جهادی بتوانیم سالها برای صنعت پتروشیمی افتخارآفرینی کنیم، خاطرنشان کرد: ما اهداف و تارگتهایی برای خود در نظر گرفته ایم و در این راستا سالها در کار تیمی پیشرو بوده و سعی کرده ایم در این صنعت برندسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همیشه در مسیر تحول گرید جدید، بهره وری، منابع انسانی و دانش بنیان گام برداشته ایم و این شرکت توانسته به عنوان یک شرکت دانش بنیان انتخاب شود.
حیدرزاده بروز بودن را از جمله شاخصه های آریاساسول ذکر کرد و گفت: ما سعی کرده ایم در مقوله های رهبری بازار، تکنولوژی و فناوری پیشتاز باشیم و در این مسیر تلاش کرده ایم که راه گذشتگان و پیشکسوتان را طی کنیم تا در سالهای آتی سهامداران و مردم بهره ببرند.
وی به رکورد بینظیر تولید در این شرکت در سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار داشت: این شرکت موفق شد بیشترین تولید و فروش ۹ ماه ادوار خود را از آغاز تاکنون با عدد یک میلیون و ۴۷۶ هزار تن در تولید و ۸۷۲ هزار تن در حوزه بازاریابی و فروش بهدست آورد.
مدیرعامل آریاساسول با بیان اینکه بهتازگی حدود ۲۰ درصد محصولات خود را بهصورت مستقیم به بازارهای هدف صادر میکنیم، به تولید گرید جدید LEC 1969 با کاربری اکستروژن کوتینگ در این شرکت از سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: با تولید این محصول جدید، ایران در کنار دو کشور دیگر تولیدکننده این نوع خاص گرید قرار دارد و سالانه از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۱ از محصول خاص DataRai در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رونمایی کردیم که از آن بهعنوان حلقه گمشده اتصال شبکههای صنعتی به فناوری اطلاعات یاد میکنند.
حیدرزاده تصریح کرد: طرح پلیاتیلن سنگین و متوسط این شرکت با پیشرفتی شگرف نسبت به اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ در حال اجراست و پیشبینی میشود با بهرهبرداری از آن، سالانه ۱۰۰ میلیون دلار درآمدزایی حاصل شود.طرح کوره دهم واحد الفین نیز با جدیت در این مجموعه دنبال میشود که بر اساس پیشبینیها انتظار میرود با روند پیشرفت کنونی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری برسد. همچنین طرح جداسازی +C3 به ظرفیت سالانه ۱۶۵ هزار تن را از دیگر طرحهای توسعهای این شرکت است و پس از بهرهبرداری از این طرح، سالانه ۱۰ میلیون دلار درآمدزایی برای سهامداران شرکت و کشور رقم میخورد.
طی مدت ۵ سال ۵۰ میلیارد دلار به نیما تزریق کردیم
همچنین در این مراسم احمد مهدوی با بیان اینکه ما به لحاظ منابع خدادادی هیدروکربوری غنی هستیم و پتروشیمی کیمیاگری این منابع است، اظهار داشت: ما در ۵ سالی که ترامپ از برجام خارج شد ۶۱ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشتیم و ۲۷ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیون دلار مواد اولیه به صنایع پایین دست دادیم، همچنین ۱۱ میلیون تن کود شیمیایی به جهاد کشاورزی دادیم و این در حالی است که فقط ۶ هزار تومان بابت هر متر مکعب گاز پرداخت کرده ایم.
وی با بیان اینکه واحدهای اوره ۵۰ همت از دولت طلبکارند، افزود: ما طی مدت ۵ ساله ۵۰ میلیارد دلار به نیما تزریق کرده ایم.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در خدمت اقتصاد کشور است، خاطرنشان کرد: باوجودی که این صنعت و برخی مدیران آن در لیست تحریم قرار دارند، اما اگر این صنعت نبود ما در شرایط تحریم شاید یک صدم هم ارزآوری نداشتیم. یعنی عملا این صنعت در مراحل مختلف به اقتصاد کشور کمک کرده است.
وی با بیان اینکه ما به عنوان اولین صنعت برای سرمایه گذاری در صنعت گاز ورود کرده ایم، گفت: برای این منظور کنسرسیوم تشکیل دادیم ولی تاکنون اقدامی برای اجرایی شدن آن انجام نشده است.
مهدوی اظهار داشت: در حال حاضر تراز گاز منفی است و دلیل آن عدم استخراج، عدم مصرف بهینه و عدم سرمایه گذاری است
وی با بیان اینکه باید علاوه بر تشویق به صرفه جویی مردم به سمت سرمایه گذاری در صنعت گاز نیز حرکت کنیم، گفت: ما در این حوزه بنا داریم یک میلیارد دلار در مخزن خارتنگ که ۳۵ میلیون متر مکعب تولید گاز دارد، سرمایه گذاری کنیم.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی ادامه داد: بر این اساس شرکتهایی که پایه گازسوز هستند می توانند به آینده امیدوار باشند که خوراک در اختیار خواهند داشت.
وی بیان داشت: طبق برنامه هفتم؛ دولت رشد اقتصادی را ۸ درصد و افزایش صادرات غیرنفتی را ۲۳ درصد در سال عنونا کرده اما این ارقام محقق نخواهد شد.
مهدوی با بیان اینکه نگاه تنگ نظرانه به صنعت پتروشیمی ضربه می زند، تصریح کرد: ما به لحاظ منابع هیروکربوری دارای منابع غنی هستیم و باید با عربستان، قطر و روسیه و امریکا و کانادا مقایسه شویم، عربستان ۶۰۰ میلیار دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری می کند در حالی که ما از ابتدا تنها ۶۰ میلیار دلار در این صنعت سرمایه گذاری کرده ایم و این باعث می شود بازارهای ما اشغال شود.
گفتنی است در پایان این مراسم، تندیس و گواهینامه جهانی یونسکو در حوزه مسئولیت اجتماعی محیط زیستی به شرکت پلیمر آریاساسول برای جلوگیری از انقراض آهوی جبیر اهدا شد.