خبرگزاری کار ایران

در پاسخ به ایلنا مطرح شد؛

قرار نیست سامانه‌های بارشی ترکیه حتما وارد ایران شوند/ عربستان هم کاهش بارش دارد

قرار نیست سامانه‌های بارشی ترکیه حتما وارد ایران شوند/ عربستان هم کاهش بارش دارد
کد خبر : ۱۴۲۸۹۵۴

رییس سازمان هواشناسی گفت: الگوی بارش در کشورهای هم مرز لزوما نمی‌تواند شبیه به هم باشد چرا که توپوگرافی و مسیرهای جوی در این زمینه نقش مهمی دارد و متفاوت از هم هستند و قرار نیست سامانه‌های بارشی ترکیه حتما وارد ایران شوند ضمن اینکه باید توجه داشت میانگین بارش در ترکیه ۵٠٠ میلی متر و در ایران ٢٣٠ میلی‌متر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سحر تاجبخش در نشست خبری نمایشگاه بین المللی حمل و نقل و لجستیک با بیان اینکه کشور ما متاثرترین منطقه کره زمین تحت تاثیر ناشی از تغییر اقلیم است، اظهار داشت: طی سالهای اخیر شاهد بارش‌ها و مخاطرات به صورت تاثیرگذار ناشی از تغییر اقلیم هستیم و در این شرایط مسأله مهم مدیریت مخاطرات است و ما اثر افزایش دما را می‌بینیم.

وی ادامه داد: سال ٢٠٢٣ گرمترین سال بوده و روند رخداد جوی را تحت تاثیر قرار داده که این باعث بر هم زدن شرایط جو س زمین و سطح اقیانوس‌ها شده است، برای مدیریت این شرایط برنامه‌هایی را اعلام کردیم و برای گذر از این بحران‌ها مکلف هستیم که برنامه‌های مدون داشته باشیم.

وی درباره کاهش بارش‌ها در پاییز علیرغم پیش‌بینی‌ها گفت: آنچه را که می‌بینم براساس مدل‌ها و معادلات است و شرایط را زودتر اعلام می کنیم و اطلاعات براساس  پیش گویی نیست و معادلات جو است. آنچه که از خردادماه تا شهریورماه شاهد آن بودیم براساس اطلاعات مدل‌ها بود که نشان دهنده از بارش در کشور به ویژه نیمه غربی بود و این الگو تا شهریور ماه هم به اجرا رسید و تا مهرماه افزایش بارش را داشتیم اما در آبان و آذر بارش خوبی نداشتیم و نکته ضروری این است که پیش بینی‌های بلندمدت بر پایه احتمالات بیان می‌شود که ما هم آن را اعلام کردیم.

رییس سازمان هواشناسی با بیان اینکه حتما سناریوهای بدبینانه برای منابع آبی دیده شده است، ادامه داد: منابع آبی در چند سال متوالی با مشکل مواجه بودند و باید راهکارهای متفاوتی برای آن داشته باشیم باید توجه داشت کشور ما در کمربند نیمه خشکی و خشک قرار دارد و  مدیریت منابع آبی باید در دستور کار جدی قرار بگیرد و این برنامه حتی اگر بارش نرمال داشتیم این در دستور کارقرار دارد.  

وی گفت: در زمستان هم با توجه به اتفاقاتی که در تغییر اقلیم رخ داده قطعا باید سناریوی بدبینانه داشته باشیم. چهار سال گذشته ذخایر برف ناچیز داشتیم.

تاخبخش در پاسخ به سوال ایلنا درباره تصویری که امروز در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر کوه‌های پر برف در ترکیه و کوه‌های خشک ایران در نزدیکی مرز با ترکیه اظهار داشت: الگوی بارش در کشورهای هم مرز لزوما نمی‌تواند شبیه به هم باشد چرا که توپوگرافی و مسیرهای جوی در این زمینه نقش مهمی دارد و متفاوت از هم هستند و قرار نیست سامانه‌های بارشی ترکیه حتما وارد ایران شوند ضمن اینکه باید توجه داشت میانگین بارش در ترکیه ۵٠٠ میلی متر و در ایران ٢٣٠ میلی‌متر است.

وی در پاسخ به این سوال دیگر ایلنا که چرا در کشور خشکی مانند عربستان شاهد بارش هستیم اما بازی ایران هر ساله کاهش پیدا می‌کند و آیا این کشورها و کشورهای همسایه از فناوری خاصی برای بازارسازی ابرها استفاده می‌کنند، ادامه داد: در عربستان هم موضوع توپوگرافی منطقه مطرح می‌شود و شرایط مناطق پایین تر از خلیج فارس متفاوت است و توپوگرافی موقعیت ها تعیین کننده هستند ضمن اینکه در عربستان نرخ بارش ۶ میلی متر کاهش پیدا کرده و فعلا عربستان و کلا در خاورمیانه با کاهش بارش و خشکی دست و پنجه نرم می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: باروری ابرها هر چند یک موضوع علمی و در حال انجام است اما سازمان جهانی هواشناسی اعلام می‌کند و این اقدام فعلا به حدی برای از بین بردن خشکسالی نرسیده است و کشورهای فعال در این حوزه در مرحله توسعه و تحقیق هستند و این اقدام به صورت آزمایشگاهی انجام شده اما در علمیات بزرگ توصیه و تایید نشده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز