وزیر اقتصاد:
تحلیلها از ادغام موسسه نور، زرد و ژورنالی است/ با تصویر درست به زلف پریشان اقتصاد شانه بزنیم
وزیر اقتصاد اظهار داشت: این عدم تصویرسازی درست از ادغام موسسه نور، شاید ناشی از سواد پایین مالی در کشور است و به جای سطح تحلیل بالاتر شاهد تحلیلهای زرد و ژورنالیستی نبود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، احسان خاندوزی در مراسم روز حسابدار اظهار داشت: اگر سیاست گذاری را علم اتخاذ تصمیماتی درست در کشور میدانیم برای تصمیمات نیازمند اطلاعات دقیق و به هنگام از موقعیت کنونی اقتصاد هستیم و این اشراف بر تصمیمات جز از طریق حسابداریهای جامع و حرفهای میسر نمیشود و تا گزارشگری مالی دقیقی وجود نداشته نباشد. سیاستگذار فرصت پیدا نمیکند به موقع تصمیم درست را بگیرد.
وی ادامه داد: گزارش مالی را میتوان به شبکه عصبی اقتصاد کشور تشبیه کرد و حسابداران سازندگان شبکه عصبی کشور هستند و دقت حسابداران این امکان را فراهم میکند که اطلاع درستی از وضعیت اندامهای اقتصادی کشور داشته باشیم و اگر این پیامها درست و به هنگام بازیگران اصلی، بازار و صنایع و مقام بالاتر به حکمران و سیاستگذار کشور ارائه شود و بتوانند آدرس درست بدهند، زمان برای اصلاحات از دست میرود و میتوان قبل از قطع عضو از اندام اقتصادی تصمیم گرفت.
وزیر اقتصاد گفت: بعضا به دلیل عدم ارایه گزارشهای مالی درست و دقیق به یکباره بعد از ۵ سال مواجه میشویم که بخشی دچار مشکلات مزمن بوده اما شبکه عصبی پیام به هنگام نمیداده و الان به مرحله ورشکستگی و علاجهای سختتر رسیدهاند.
خاندوزی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به اثرگذاری بیشتر گزارشهای مالی برای اتخاذ تصمیم درست کمک کنیم باید برای ارایه گزارشها بنابر تصاویر واقعی تلاش کنیم و البته لایه درون خود حرفه هم نیازمند اصلاحات است که مشکلات حرفه از گذشته وجود داشته و کشفیات جدیدی هم نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید با تصویر درست به زلف پریشان اقتصاد شانه زد، گفت: باید در خود حرفه و خود حسابداران به دنبال ایجاد تصویر دقیقی از نقش این حرفه در سیاستگذاری ها باشند و چرا قانون گذار نباید بدون مشورت گرفتن از حرفه، قانون دقیق تری مصوب نکند و البته نمیبینیم که از مجموعه برای درست کردن این تصویر تلاش کنند و ما از این غفلت ضربه میخوریم.
خاندوزی درباره ادغام موسسه اعتباری نور در بانک ملی گفت: این موسسه مالی کشور سالهای سال ناتراز بوده در دوره قبل برای انس موسسه تصمیم نگرفته نشد اما در این دولت رییس جمهوری دستور صریح در باره داد و ما در وزارت اقتصاد کمک کردیم این اتفاق بیفتد. اما تصویری در جامعه از این اقدام شکل گرفته این است که هزینهای از جیب مردم رفته و این اقدام به زیان بانک ملی بوده درحالی که تمام جزییات در متن این توافق امده و تمهیداتی پیش بینی شده که که بانک ملی زیان نبیند. اما چون تصویر درستی ایجاد نشده برای اقدامی که باید ۵ سال پیش به اجرای میرسید یه جای درک مثبت در جامعه گمان مردم این شد که پولی از جیب مردم پول خارج و تفسیرهای ساده انگارانه از کسانی مطرح میشود که فرق بین ناذترازی دارای و بدهی و درآمد هزینه را نمیدانند.
وی تاکید کرد: این عدم تصویرسازی درست شاید ناشی از سواد پایین مالی در کشور است و به جای سطح تحلیل بالاتر شاهد تحلیلهای زرد و ژورنالیستی نبود.
خاندوزی گفت: در راستای افزایش شفافیت همچنین تا پایان سال ٢ هزار صورت مالی که تا امروز افشا نمیشد را افشا میکنیم.