در نشست خبری مطرح شد:
پتروشیمی ها پارسال ۱۶.۲۶ میلیون دلار صادرات داشتند/ کاهش ۲.۵ درصدی صادرات در سال جاری
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: ما سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که از این رقم ۱۶.۲۶ میلیون دلار (۳۰.۱ درصد) سهم پتروشیمی است و علاوه بر آن بخشی نیز به صنایع داخلی داده میشود که نهایتا بعضا تبدیل به کالای با ارزش افزوده بالاتر جهت صادرات خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، احمد مهدوی در نشستی خبری با بیان اینکه اگر موانع تولید برداشته شود، رشد اقتصادی و GDP افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: برای رشد تولید ابتدا باید بدنبال مزیت برویم و مزیت کشور ما نیز انرژی بخصوص در شرایط تحریم است،
وی با تاکید بر اینکه تحقق شعار حمایت از تولید با شعار اتفاق نمیافتد، گفت: باید در عمل از تولید حمایت شود، پتروشیمی لوکوموتیو حرکت اقتصادی کشور است بنابراین باید از آن حمایت شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: ما سال گذشته ۵۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که از این رقم ۱۶.۲۶ میلیون دلار (۳۰.۱ درصد) سهم پتروشیمی است و علاوه بر آن بخشی نیز به صنایع داخلی داده میشود که نهایتا بعضا تبدیل به کالای با ارزش افزوده بالاتر جهت صادرات خواهد شد.
وی با اشاره به نقش برجسته پتروشیمی در صادرات غیرنفتی و بازار سرمایه گفت: ۳۰ درصد این سهم متعلق به پتروشیمی است و اگر زنجیره ارزش را نیز در نظر بگیریم این رقم صادرات به ۴۵ تا ۵۰ درصد خواهد رسید.
مهدوی با اشاره به اینکه ارزش محصولات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۱، ۶.۵ میلیارد دلار بوده است، خاطرنشان کرد: عقل اقتصادی حکم میکند این صنعت را گسترش و توسعه دهیم و منافع اقتصاد ملی، GDP و صادرات را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه پتروشیمی در شرایط تحریم دچار مشکل نشد، افزود: علیرغم اینکه دشمن پتروشیمی را علیحده تحریم کرده با این وجود کار انجام می شود.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی در ادامه با اشاره با اقدام دولت برای تثبیت نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها گفت: دولت در بودجه ۱۴۰۲ نرخ خوراک و سوخت را تثبیت کرد که مورد اعتراض قرار گرفت و در نهایت در مجلس مصوب نشد و به عهده دولت گذاشته شد.
وی با بیان اینکه دولت در سال رشد تولید باید تلاش کند رشد تولید اتفاق بیفتد، خاطرنشان کرد: با رفع موانع تولید و رقابت پذیر شدن رشد اتفاق می افتاد بنابراین اکر نره خوراک قیمتی باشد که محصول نتواند رقابت کند ظلم به خودی است.
وی با اشاره به اینکه تعیین قیمت ۷ هزار تومانی برای خوراک و ۴ هزار تومان سوخت از سوی دولت که طی ۳ ماه گذشته تلاش شد تغییر کند، سرمایه گذاری را زیر سوال می برد، تاکید کرد: وقتی قیمت ها ثابت باشد توجیه سرمایه گذاری از بین می رود، ما نمی توانیم جزیره ای جدا از دنیا باشیم، محصولات صادرات محور باید در پارامترهایی که در اقتصاد پتروشیمی اثر می گذارد، لحاظ شود.
مهدوی افزود: ما قانون الحاق ۲ را داریم اما سوال اینکه چرا به آن اعتنایی نشد و قیمت ثابت شد، در حالی که طبق قانون نرخ خوراک باید باعث رقابت پذیری و جذب سرمایه گذاری شود. هرچند اکنون دولت قانع شده و فرمول نرخ را اعلام کرده که البته امیدواریم در برنامه هفتم توسعه جاری و ساری شود.
وی همچنین گفت: با تلاش فراوان و کمک پتروشیمی های اوره ای طلب ۴۵ همتی پتروشیمی ها در سامانه تعهدات دولت ثبت شد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی خاطرنشان کرد: پارسال شرکتهای پتروشیمی ۱۶ میلیارد دلار صادرات داشتند و ۱۳.۸۳۸ میلیون دلار به نیما دادیم و بقیه نیز برای پرداخت اقساط فاینانس و واردات کاتالیست مصرف شد. بعبارت دیگر طی ۱۷ ماهه ۱۷.۷۷۲ میلیارد دلار یعنی ماهانه یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار ارز به نیما دادیم.
وی بیان داشت: در ۴ ماه ابتدایی امسال نسبت به پارسال ۱.۴ درصد رشد تولید داشتیم اما صادرات ۲.۵ درصد کاهش داشته است، زیرا مواد اولیه را در اختیار بورس کالای داخل قرار دادیم.
مهدوی اظهار داشت: در ۵ ماهه پارسال ۱.۶ میلیون تن کاالا در بورس کالا فروخته شد که این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۲.۲ میلیون تن رسیده و ۲۵ درصد رشد داشته است.
وی با بیان ایکنه برای تامین بازار داخلی رقم صادرات ۳۷ میلیون دلار کاهش پیدا کرد، ابراز امیدواری کرد که با رشد ۳۵ درصدی صادرات صنایع پایین دست این کاهش صادرات پتروشیمی ها جبران شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی همچنین بیان داشت: در سال جاری قیمت فروش پلیمریها تنها ۵.۵ درصد رشد داشته و این در حالی است که رشد قیمت محصولات پایین دست بسیار بالاتر بوده است.
وی یادآور شد: در اختیار قرار دادن ریفرمیت تولیدی پتروشمیها به منظور تولید بنزین منجر به این شده که ارزآوری این صنایع ۲ میلیارد دلار در سال کم شود.
ادامه دارد.....