خبرگزاری کار ایران

وضعیت آبرسانی برخی شهرک‌های تبریز در روزهای آتی متعادل می‌شود

وضعیت آبرسانی برخی شهرک‌های تبریز در روزهای آتی متعادل می‌شود
کد خبر : ۱۳۸۹۰۲۳

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی گفت: مشکل آبرسانی به برخی از شهرک‌های تبریز تا ۳۱ مرداد برطرف می‌شود.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، در روز‌های اخیر قطعی آب شرب، مردم تبریز را دچار چالش‌هایی کرد و اهالی شهرک‌های باغمیشه، نصر، رشدیه، ولی امر، فرشته و... در روز‌های اخیر با بیشترین مشکل رو به رو شدند.

"محمد خانی" درباره دلایل بروز این مشکل و راهکار‌های حل آن گفت: سد نهند به‌عنوان یکی از منابع تأمین آب شرب تبریز، کاملاً از مدار خارج شده و آبرسانی به برخی از شهرک‌های شمال شهر را دچار مشکل کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی افزود: اگرچه شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اقدام به پمپاژ آب از مرکز شهر به سمت شهرک‌ها کرده است، اما همین اقدام، موازنه و سیستم هیدرولیک شبکه و تنظیمات آن را به‌هم ریخته و مشکلاتی نظیر قطعی آب و افت فشار در برخی از شهرک‌های کلانشهر تبریز را ایجاد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی، با اشاره به ۴ منبع خط آبرسانی به کلانشهر تبریز یعنی زرینه رود (۵۵ درصد)، سد نهند (۱۳ درصد)، چاه‌های دامنه سهند (۳۱ درصد) و قنات‌ها (۱ درصد) اضافه کرد: «سد نهند به‌عنوان یکی از منابع مهم تأمین آب شرب تبریز، به‌دلیل خشکسالی از مدار بهره‌برداری خارج شده و طی ۲۰ سال گذشته برای اولین بار کاملاً خشک شده است. به گونه‌ای که در فروردین ماه سال‌جاری، به جای ۲۴ میلیون مترمکعب، تنها ۴ میلیون مترمکعب آب داشته و کاملاً مشخص بود که امسال هیچ آورده‌ای نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در همین راستا، شرکت آب و فاضلاب استان به همراه شرکت آب‌منطقه‌ای اقدام به تأمین طرح‌های جایگزین آب نهند کرده و تلاش کرده است تا با اقدامات پیش‌دستانه مشکلات احتمالی در تأمین آب شرب کلانشهر تبریز را حل و فصل کند.

خانی با اشاره به اینکه کلانشهر تبریز هیچ مشکلی از نظر تأمین آب شرب نداشته و عمده مشکل این شهر توزیع آب شرب است، بیان کرد: پیشتر آب سد نهند از بالادست به ۶ شهرک شمالی وارد شده و طراحی شبکه از بالادست به سمت پایین بود. حال با خشکیدگی «نهند»، ما با یک اختلاف ارتفاع بالای ۲۸۰ متر مواجه شده و مجبوریم از داخل شهر تبریز با کمک ایستگاه‌های پمپاژ، آب شرب را به‌صورت معکوس به شبکه بازگردانیم.

خانی افزود: این پروژه با هدف تأمین کسری ۹۰۰ لیتر بر ثانیه آب تبریز بلافاصله آغاز شد و با تلاش کارکنان شرکت، پروژه سه ساله ظرف مدت کمتر از سه ماه آماده بهره‌برداری قرار گرفته است. هرچند که پمپاژ آب، موازنه شبکه را بر هم زده و سیستم هیدرولیک شبکه و تنظیمات آن را به هم ریخته است. باید خاطرنشان کرد که این تنظیمات، زمان‌بر بوده و تا چند روز آینده آبرسانی به تعادل خواهد رسید.

تأمین آب شرب از «زرینه رود»

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: در حال حاضر در تبریز کسری تولید آب وجود نداشته و منابع آب جدیدی ایجاد کرده و جایگزین سد نهند کرده‌ایم. اکنون آب شرب کل شهر تبریز به روش پمپاژ از زرینه‌رود تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: در حقیقت ما با خشکی سد نهند، ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب از دست داده و شاهد ۷۰۰ لیتر در ثانیه، افت سطح تمامی چاه‌ها هستیم. البته مسیر‌های انتقال آب در شهر تغییر کرده و امکان انتقال آب به شمال شهر را دچار مشکل کرده است.

خانی ادامه داد: برای رفع این مشکل اقدام به احداث چندین ایستگاه پمپاژ در شهر کرده‌ایم که این اقدام تبعاتی داشته و مشکلاتی نظیر افت فشار یا قطعی آب را برای شهروندان عزیز ایجاد کرده است. ما در حال حاضر ۸۰ درصد مسیر را طی کرده و در انتهای تنظیمات قرار داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز