مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت با اشاره به موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه گفت: تا سال 1404 هدفگذاری حداقل 15 میلیارد دلاری در تجارت با ترکیه تعریف کردیم که قرار است با کمک بخش خصوصی اتفاق بیفتد.
به گزارش ایلنا از سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در همایش تخصصی «قطب نمای تجارت ترکیه» که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با تأکید بر اینکه ایران و ترکیه میتوانند شرکای تجاری بسیار مناسبی برای هم باشند، گفت: در زمینه صادرات میتوانیم رشد بیشتری را با ترکیه هدفگذاری کنیم چون زیرساختها تقریباً فراهم است. در زمینه واردات هم ترکیه میتواند نقش ویژه در تأمین نیازهای کشور داشته باشد. در زمینه ترانزیت همکاریهای خوبی بین دو کشور وجود دارد و ایران و ترکیه گذرگاههای خوبی برای صادرات کالاهای یکدیگر به کشورهای ثالث هستند.
به گفته او خدمات فنی و مهندسی، صادرات مجدد و تولید مشترک میتواند از دیگر زمینههای بسیار خوب همکاری میان ایران و ترکیه باشد.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت با اشاره به موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه گفت: این موافقتنامه 400 تا 500 کالا بین دو کشور را در بر میگیرد اما برخی از این کالا مشمول تحریمها شدهاند و بنابراین برای اثربخشی این موافقتنامه باید مذاکرات بیشتری انجام بدهیم.
پیلتن دریافت عوارض از برخی کالاهای ایرانی فراتر از عرف بینالملل و یا ایجاد محدودیتهایی در ترانزیت کالاهای ایرانی و ایجاد انحصاراتی برای برخی شرکتهای ایرانی در بازار ترکیه را از جمله موانع موجود در توسعه روابط دو کشور دانست و گفت: در صدد حلوفصل این مسائل از طریق گفتوگو هستیم.
او تأکید کرد: تا سال 1404 هدفگذاری حداقل 15 میلیارد دلاری در تجارت با ترکیه تعریف کردیم که قرار است با کمک بخش خصوصی اتفاق بیفتد.