خبرگزاری کار ایران

آب و برق باید به صورت عادلانه در کشور توزیع شود

آب و برق باید به صورت عادلانه در کشور توزیع شود
کد خبر : ۱۳۶۰۴۰۰

معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو با اشاره به ضرورت توزیع عادلانه آب و برق در نقاط مختلف کشور، گفت: برای آمایش صحیح خدمات صنعت آب و برق باید از تکنولوژی‌هایی از جمله سیستم اطلاعات مکانی به بهترین شکل استفاده کنیم.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "احمد حیدری" امروز سه‌شنبه در هفتمین کنفرانس ملی سیستم اطلاعات مکانی GIS در صنعت آب و برق گفت: تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی در کشور ظرفیت تولید برق در ایران کمتر از 7 هزار مگاوات بود، اما اکنون ظرفیت تولید برق به بیش از ۹۱ هزار مگاوات یعنی ۱۳ برابر رسیده است.

وی در ادامه گفت: امروزه بیش از ۹۹.۷ درصد روستا‌های کشور از نعمت برق برخوردار هستند و به لحاظ این شاخص کشور ما جزو ۵ کشور برتر دنیاست.

معاون پارلمانی وزیر نیرو همچنین افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد صنعت آب و برق کشور خودکفاست و توسط دانشمندان و مهندسان داخلی اداره می‌شود که این موضوع جای افتخار دارد.

حیدری در ادامه با اشاره به اینکه امروزه برخی کشور‌ها به تکنولوژی و توانمندی مهندسان ایرانی در صنعت برق نیاز اساسی دارند، بیان کرد: آمیختگی وزارت نیرو با دانشگاه و استفاده به روز از آخرین دانش و اطلاعات علمی سبب شده تا صنعت آب و برق کشور نسبت به بسیاری از کشور‌های منطقه در شرایط به مراتب بهتری قرار بگیرد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه سرعت پیشرفت و توفیقات صنعت آب و برق کشور با شروع دولت سیزدهم شتاب بیشتری گرفته است، گفت: دولت سیزدهم در حالی در سال ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد که کشور با مشکلات فراوانی در بخش آب و برق مانند ناترازی برق رو به رو بود، اما همگان شاهد بودند که در تابستان سال ۱۴۰۱ با مدیریت صحیح مصرف برق و همچنین تولید بیش از ۶ هزار مگاوات برق شرایط به خوبی مدیریت شد.

حیدری همچنین با اشاره به تلاش‌های وزارت نیرو برای آبرسانی به بیش از ۱۰ هزار روستا در نقاط مختلف کشور بیان کرد: تکمیل و تجهیز سیستم آبرسانی شهر سنندج و پروژه آبرسانی خوزستان از جمله نقاط قوت وزارت نیرو در دولت سیزدهم است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه امروز صنعت آب و برق زیرساخت تولید و توسعه کشور است، گفت: اگر می‌خواهیم رشد اقتصادی، تولید مناسب و اشتغال کافی داشته باشیم، چاره‌ای جز توجه ویژه به صنعت آب و برق و توسعه همه جانبه این دو صنعت نداریم.

حیدری در ادامه با اشاره به اینکه دولت سیزدهم متعهد شده است تا ۳۵ هزار مگاوات از روش‌های مختلف به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند، افزود: برای توفیق هر چه بیشتر در ارائه مطلوب خدمات صنعت آب و برق، به طرح‌های آمایش سرزمینی و بهره گیری از سیستم اطلاعات مکانی GIS به شدت نیاز داریم.

معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو اضافه کرد: نگاه به GIS و اطلاعات استخراج شده از آن به توزیع عادلانه، شفاف و منطبق با قوانین کمک زیادی خواهد کرد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه لازم است در قوانین و مقرراتی که به تصویب می‌رسد، لزوم استفاده از تکنولوژی GIS دیده شود، گفت: برای اینکه بهره گیری از دانش سیستم اطلاعات مکانی و خروجی‌های آن در حوزه مدیریتی صنعت آب و برق کشور با جدیت دنبال شود، باید به گنجاندن مواد و بند‌های مرتبط با این موضوع در اسناد و قوانین بالادستی توجه ویژه شود.

حیدری در ادامه به ضرورت ایجاد دبیرخانه بهره‌مندی از اطلاعات تخصصی در بدنه وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: باید دبیرخانه‌ای تشکیل دهیم که در چارچوب آن بتوانیم با نویسندگان مقالات دانشگاهی و پژوهشگرانی که ایده مطلوب برای حل مشکلات کلیدی صنعت آب و برق ارائه می‌دهند، ارتباط گرفته و از ظرفیت و دانش آن‌ها در این حوزه استفاده کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز