خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

ریزش ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی خودروهای داخلی/ سیاست خودروسازان متناسب با منافع مافیاست/ زد و بند عامل افزایش نرخ محصولات چینی

ریزش ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی خودروهای داخلی/ سیاست خودروسازان متناسب با منافع مافیاست/ زد و بند عامل افزایش نرخ محصولات چینی
کد خبر : ۱۳۵۴۰۸۶

عضو هیات مدیره اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطر نشان کرد: نمی‌دانیم فاطمی امین چه روند مدیریتی را در پیش گرفته بود که کمتر از 24 ساعت بعد از خداحافظی وی با وزارت صمت، شاهد افت قیمت‌های خودروهای داخلی بودیم. بطوریکه نرخ خودروهای داخلی حدود 30 تا 100 میلیون تومان در بازار ریزش کردند.

اسد کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با تایید خبر افت قیمت خودروهای داخلی بعد از استیضاح وزیر صمت، گفت: نمی‌دانیم فاطمی امین چه روند مدیریتی را در پیش گرفته بود که کمتر از 24 ساعت بعد از خداحافظی وی با وزارت صمت شاهد افت قیمت‌های خودروهای داخلی بودیم نرخ خودروهای داخلی حدود 30 تا 100 میلیون تومان در بازار ریزش کردند.

وی با بیان اینکه ثبت نام سراسری و یکنواخت خودرو از سوی شرکت‌ها اثر 10 درصدی بر قیمت‌ها در بازار گذاشت، گفت: می‌توان روی این بازار حساب کرد و اگر تغییرات خاصی انجام نشود و همین روال ادامه داشته باشد دیگر شاهد افزایش قیمت‌ها نخواهیم بود.

این فعال صنفی در پاسخ به این پرسش که قیمت برخی خودروهای داخلی به یک میلیارد تومان هم رسید آیا این احتمال وجود دارد که نرخ این خودروها به قیمت‌های گذشته برگردند و واقعی شوند؟ گفت: یک ماه پیش دنا پلاس یک میلیارد و 100 میلیون تومان فروخته شد این در حالیست که نرخ این خودرو بعد از استیضاح حدود 100 میلیون تومان در بازار افت کرد؛ همچنین قیمت پژو 206 که بورس بازار است حدود 40 تا 50 میلیون تومان افت قیمت را تجربه کرد.

به گفته کرمی؛ قیمت پژو 206 تیپ دو حدود 600 میلیون تومان است اما خریداری در بازار ندارد چراکه مردم منتظر افت قیمت بیشتری هستند و احتمال می‌دهند که نرخ‌ها بیشتر کاهش پیدا کند.

عضو هیات مدیره اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با تاکید بر وجود مافیا در صنعت خودرو، گفت: خودروسازان متناسب با منافع مافیا سیاست‌های خود را جلو می‌برند نمی‌توان متصور شد که خودروسازان خودسرانه کاری را پیش می‌برند؛ اقدامات آنها با مجوز آقایانی است که در این بازار سهام دارند و از آنها دستور می‌گیرند؛ به نظر می‌رسد خودروسازان در افزایش قیمت‌ها نتوانند نقشی را ایفا کنند و دست‌های پشت پرده این صنعت را مدیریت می‌کند که امیدواریم این دست‌ها از صنعت کوتاه شوند.

وی با اشاره به ایجاد التهاب در فروش خودرو، گفت: یک هفته پیش هیجان خرید در بازار ایجاد شده بود اما بعد از استیضاح همه به‌دنبال فروش هستند؛ بازار به‌دنبال ثبات در قیمت‌ها و خرید و فروش‌ها است؛

به گفته کرمی؛ نوسان‌های نرخ ارز اثری در بازار خودرو نگذاشته است.  

این فعال صنفی با تاکید بر نقش نظارتی وزارت صمت در صنعت خودرو؛ گفت: وزارت صمت نباید دست نشانده آقازاده‌های صنعت خودرو شود و باید از خود اراده نشان بدهد و خودروسازان باید از این وزارتخانه حرف شنوی داشته باشند و اگر کسی گران‌تر از نرخ واقعی خودرو را بفروشند آن را جریمه کنند به عبارت دیگر وزارت صمت باید توان کنترل بازار را داشته باشد.

وی با بیان اینکه قیمت خودروهای خارجی افت نکرد، گفت: نرخ فروش هایما و جک به بالای 2 میلیارد تومان رسید این در حالیست که در سال‌های گذشته برای خرید این خودروها التماس می‌کردند و قیمت آنها بین 160 تا 180 میلیون تومان بود؛ اما از آنجایی‌که کیفیت این خودروها پایین بود کسی تمایل به خرید آنها نداشت بعد از اینکه مافیا، پشت خودروهای چینی آمد و آنها خودروسازان چینی زد و بند کردند قیمت این خودروها بالا رفت و نرخ آنها به سانتافه رسید.

بنا به اظهارات کرمی؛ واردات خودرو دسته دوم 60 تا 70 درصد بازار داخلی را به شرایط تعادل نزدیک می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز