مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد؛
ساخت ۱۰۰ شناور ایرانی با سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی
مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: ما ۵ هزار حلقه چاه نفتی و گازی داریم که از این تعداد ۷۰۰ چاه متروکه و کم یازده هستند که میتوانیم یازده هر چاه را با یک میلیون یورو بالا ببریم. قرارداد با ۴۸ شرکت با ایده متفاوت و حداکثر ۵ خلقه چاه برای مدت ۳ سال با ۵۰۰ میلیون دلار منعقد می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محسن خجسته مهر در همایش فرصتهای سرمایه گذاری در پروژه های جذب شناوری با بیان اینکه صنعت نفت پیشران اقتصاد کشور است و این وظایف ما را سنگینتر کرده و میطلبد برای به ثمر رساندن این صنعت جدیت ویژهای داشته باشیم، اظهار داشت: نفت مهمترین اهرم رشد اقتصادی کشور ما است بنابراین باید پتانسیلهای بالقوه بالفعل شوند.
وی افزود: آرمانگرایی خوب است و باید تلاش کنیم محقق شود، زمانی نامطلوب است از ظرفیتها استفاده نکنیم، اکر نتوانیم از ظرفیتهای خالی استفاده کنیم یک ایراد است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه طرح های نفت درآمدزا و در عین حال سرمایه بر است، گفت: معمولا پروژه ها ۲۰ ساله تعریف می شوند اما امروز طرح هایی در صنعت نفت داریم که ۱۱۰ سال است بهره برداری میشوند زیرا متصل به ذخایر زیرزمینی هستند و تا زمانی که ذخایر ادامه دارند زنجیره فعالیت ها هم تداوم دارد.
وی با بیان اینکه طرحهای صنعت نفت اشتغال پایدار به دنبال دارند، افزود: طرحهای نفتی میتوانند مولد باشند و شکوفایی به دنبال داشته باشند، همچنین برنامه محور هستند یعنی باید بتوانیم در حداقل زمان ممکن بهترین برنامه ریزی را داشته باشیم و سریع نتیجه بگیریم و قادر باشیم سریع اجرا کنیم ولی نمیشود یک طرفه باشد و همراه نداشته باشد، این همراه مردمی کردن اقتصاد است.
وی با بیان اینکه مردم و صنعتگران و سازندگان میتوانند اقتصاد را شکوفا کنند، افزود: با مردمی کردن پروژهها اقتصاد را شکوفا خواهیم کرد. ما باید زمین بازی را آماده کنیم تا مردم بتوانند بازی کنند.
وی در ادامه با اشاره به توسعه آزادگان گفت: فاز اول آزادگان شمالی را شرکتهای خارجی توسعه دادند و ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری شد، فاز اول آزادگان جنوبی توسط متخصصان داخلی توسعه پیدا میکند و اکنون شتاب گرفته، موانع برداشته شده است، از سال گذشته ۲۰ حلقه چاه را توسعه دادیم، تعداد دکلها به عدد ۱۲ رسید و ناوگان حفاری ۷۰ درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه تولید در آزادگان شمالی و جنوبی به ۵۷۰ هزار بشکه خواهد رسید، گفت: تمام مطالعات بین المللی و تخصصی را بکار گرفتیم و ۷ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم، این میزان سرمایه به گونهای برنامهریزی شده که سرمایه گذار ۲.۵ میلیارد دلار هزینه می کند و چون تولید زودهنگام داریم از محل درآمد طرح تبدیل به درآمد سرمایه گذار می شود.
خجسته مهر تاکید کرد: همیشه با بانکها مشکل تسهیلات، وثیقه ریسک را داشتیم، بنابراین اکنون به جای اینکه تسهیلات بدهند طرح های جذاب را با حداقل ریسک به بانکها می دهیم در این راستا ۶ بانک و ۶ شرکت E&P را وارد کار کردیم که ۸۰ درصد سرمایه از بانکها و ۲۰ درصد را شرکتها تامین می کنند.ضمن اینکه تضمین دادیم این شرکتها با لغو تحریم هم کنار گذاشته نمی شوند.
وی با اشاره به تاسیس شرکت دشت آزادگان اروند و برنامه ریزی برای اخذ مجوز از بانک مرکزی برای سرمایه گذاری تصریح کرد: برنامه ریزی به گونه ای است که تولید زودهنگام داریم و بازگشت سرمایه سریع خواهد بود.
وی با اشاره به برطرف شدن دغدغه پتروشیمیها نیز گفت: برای رفع نگرانی ها تضمین بلندمدت خوراک دادیم.
خجسته مهر در ادامه گفت: ما ۱۰۰۰ میلیارد تومان، ۵۵ میلیون یورو را در قالب ۲۲ طرح بالادست به ۱۳ دانشگاه بزرگ دادیم، اکنون میدان محور را به مسئله محور تبدیل کردهایم یعنی مشکل چاههای نفتی برطرف شود.
وی گفت: ما ۵ هزار حلقه چاه نفتی و گازی داریم که از این تعداد ۷۰۰ چاه متروکه و کم بازده هستند که میتوانیم یازده هر چاه را با یک میلیون یورو بالا ببریم. قرارداد با ۴۸ شرکت با ایده متفاوت و حداکثر ۵ خلقه چاه برای مدت ۳ سال با ۵۰۰ میلیون دلار منعقد می شود.
وی با اشااره به فاصله زیاد تا بندر فجیره برای اقدامات بانکرینگ و تعمیرات شناورها خاطرنشان کرد: باید زنجیره بانکرینگ را توسعه دهیم تا کشتی های عبوری بهجای فجیره به قشم بیایند.