رئیس انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران مطرح کرد:
چهار عامل مهم برای کاهش مصرف انرژی/ خودمان را با هیچ کشوری مقایسه نکنیم
رئیس انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران، با بیان اینکه ما به دلایلی نتوانستیم شدت مصرف انرژی را در کشور مدیریت کرده و کاهش دهیم، تاکید کرد: طبق چشم انداز توسعه کشور تا برنامه پنجم باید شدت مصرف انرژی دوسوم و تا پایان برنامه ششم یک دوم کاهش می یافت که به دلیل تورم، کاهش ارزش پول، تحریم و نبود تکنولوژی این هدف محقق نشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سعید مهذب ترابی در نشست خبری در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه بالا بودن شدت مصرف انرژی در کشورهای مختلف امکان مقایسه با اقلیمهای مختلف را ندارد، اظهار داشت: مثلا ما نمی توانیم مصرف انرژی ایران را دیگر نقاط دنیا از جمله اروپا و ترکیه مقایسه کنیم، چون ساختار فرهنگ و اقلیم ما با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست.
وی افزود: کمتری کشوری مانند ایران وجود دارد که دو خط انتقال انرژی(برق و گاز) به روستاها برده باشد.
رئیس انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران، با بیان اینکه ما به دلایلی نتوانستیم شدت مصرف انرژی را در کشور مدیریت کرده و کاهش دهیم، خاطرنشان کرد: طبق چشم انداز توسعه کشور تا برنامه پنجم باید شدت مصرف انرژی دوسوم و تا پایان برنامه ششم یک دوم کاهش می یافت که به دلیل تورم، کاهش ارزش پول، تحریم و نبود تکنولوژی این هدف محقق نشد.
وی با بیان اینکه تناقض ساختار مدیریتی به بالا رفتن مصرف انرژی در کشور دامن می زند، گفت: وزارتخانه های نفت و نیرو متوالی تولید، توزیع و انتقال انرژی هستند، خودشان هم به کاهش مصرف انرژی توصیه می کنند و این تناقض ایجاد می کند.
مهذب ترابی در ادامه گفت: در کشور ما ۳۰۰ هزار حلقه چاه برقدار بیشترین مصرف آب و برق را دارند.
وی تاکید کرد: یکی از دلایلی که در کشور ما مصرف انرژی کنترل نمی شود تناقضات است، ما به لحاظ قانون کمبود نداریم، قانون اصلاح الگوی مصرف و هدفمندی یارانه ها را داریم و از این بابت مشکلی نیست، مسیله مهم فرهنگسازی و آموزش عمومی مصرف است.
وی عدم ثبات سرمایه گذاری و موضوع قیمت را از دیگر عوامل در راستای اجرایی نشدن کنترل مصرف دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که می خواهند با قیمت شدت مصرف انرژی را کنترل کنند به ناکجاآباد رفته و ایجاد بهم ریختگی می کنند.
وی همچنین به تکنولوژی اشاره و اظهار داشت: اگر هر سه عامل یاد شده موجود باشد اما تکنولوژی نباشد بازهم سیاستهای کنترل مصرف ناکارا هستند و نمی توانیم از پس شدن مصرف انرژی برآییم.
وی تاکید کرد: ۴ فاکتور قوانین، فرهنگ سازی، قیمت و تکنولوژی باید باهم دیده شوند.
مهذب ترابی با بیان اینکه ۳۳ درصد مصرف برق کشور در بخش خانگی است، افزود: ۶۰ تا ۷۰ درصد برق صنایع را نیز الکتروموتورها مصرف می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از دلایل عدم موفقیت بهینه سازی مصرف، نحوه تضامین است، گفت: تا شرایط اینگونه است و قراردادها شفاف نیست، مشکلی حل نمی شود.
رئیس انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در کشور ما جدای از بحث بالا و پایین بودن، غیرمنطقی است، گفت: تناقضات مدیریت انرژی باید در کشور حل شود تشکیل شورای عالی انرژی نیز به همین منظور بوده است.
وی تاکید کرد: مباحث تکنولوژی باید در سرلوحه تصمیمات حاکمیتی قرار گیرد در غیر این صورت هر اقدام دیگری آب در هاون کوبیدن است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه تعیین ساعت صفر برای کنترل مصرف برق باید بخوبی برنامه ریزی شود، وسایل برقی غیراستاندارد ار چرخه مصرف خارج شود، کلیه ساختمانها مقررات مبحث ماده ۱۹ را رعایت کنند، در این صورت خیلی ار مسائل برق و گاز کاهش می یابد در غیر این صورت همین وضعیت کماکان ادامه دارد.