خبرگزاری کار ایران

یک مسئول وزارت نیرو؛

روضه خواندن برای آب دیر شده است/ کمبود آب سکوی ارتقای کسانی شده که تریبون در اختیار دارند

روضه خواندن برای آب دیر شده است/ کمبود آب سکوی ارتقای کسانی شده که تریبون در اختیار دارند
کد خبر : ۱۲۵۳۷۷۹

متاسفانه گاهی موضوع کمبود آب به صورت منطقه‌ای سکوی ارتقا جایگاه فردی است که تریبون در اختیار داشته و صدای بلندتری دارد و اینها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مهرزاد احسانی در نشست بررسی چالش‌های ناشی از کمبود آب که به همت مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و فدراسیون صنعت آب برگزار شد، با بیان اینکه امروز روضه خواندن برای آب دیر شده است، درباره لزوم مدیریت بهم پیوسته آب اظهار داشت: یکی از دلایل لزوم این رویکرد ذینفع بودن چندین استان، ارتباطات تاسیسات، رقابت بالادست و پایین دست و بروز برخی تنش های سیاسی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه ظرفیت حل مسایل آب در استان وجود ندارد، تاکید کرد: باید تغییر ساختار و سازمان اتفاق بیفتد تا برنامه ها هدایت شود.

رییس حوضه های آبریر زهره، جراحی و جنوبی وزارت نیرو با بیان اینکه در حوضه‌های آبریز بر سر هر آنچه مشترک است، حتی چشمه و قنات مناقشه است، در برخی مناطق فضای فکری وجود دارد که بر سر مالکیت بر آب خود را محق می‌دانند که هر اندازه بخواهند از آب بهره کند شوند، تبعیض هم به این مباحث دامن می‌زند، فشار سیاسی و تهییج افکار عمومی هم در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: متاسفانه گاهی موضوع کمبود آب به صورت منطقه‌ای سکوی ارتقا جایگاه فردی است که تریبون در اختیار داشته و صدای بلندتری دارد و اینها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

احسانی با بیان اینکه تمام ارکان حاکمیت در کشور با مباحث آب درگیرند و تاثیرات مثبت، خنثی و گاه منفی دارند، گفت: نقش افرادی که تریبون در اختیار دارند بسیار تاثیرگذار است که معمولا مغفول می‌مانند و وقتی صحبت از بحران آب است تلاش می‌شود بخش خاصی را مورد هدف قرار دهند تا مقصر پیدا شود و اجزایی نیز که کارکرد مستقل خود را دارند پنهان می‌مانند.

وی در ادامه گفت: تاکنون در زمینه اینکه بحران آب چه تاثیری در اقتصاد کشور ایجاد کرده محاسبه نشده است. تاثیر بر گردشگری مغفول مانده، تاثیر بر روان جامعه بررسی نشده، به لحاظ جنبه‌های حقوقی هم مباحث حل نشده است.

رییس حوضه‌های آبریز زهره، جراحی، جنوبی وزارت نیرو یادآور شد: در کشور ما هر کس تریبون دارد و صاحب منصب است شبکه‌ای شکل می‌دهد و منافعی دنبال می‌کند که نگران کننده است که بحران آب را تشدید کرده و گره‌ها را سفت‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه مدیریت بهم پیوسته آب یک فرایند است، گفت: بدون تعامل اهداف تعریف شده تحقق نمی‌یابد، در سال ۹۹ ساختاری برای مدیریت بهم پیوسته آب ایجاد و تغییرات اساسی بوجود آمد که کشور به ۹ حوضه آبریز تبدیل شد، بنابراین تغییرات سازمانی در وزارت نیرو شروع شده و باید این تغییرات در دیگر دستگاه‌ها هم انجام شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بودجه ریزی در کشور استانی است که باید این رویه تغییر کرده و حوضه‌ای شود و در این راستا نیاز است همه دستگاه‌های کشور این عزم را داشته باشند، ما سعی کردیم با برنامه و بودجه به تعامل برسیم ولی مقاومت می‌شود در حالی که اگر بنا بر این باشد که تغییر اتفاق بیفتد باید اعتبارات بودجه متمرکز بر مدیریت پایدار حوضه آبریز باشد نه استانی.

احسانی خاطرنشان کرد: برای مدیریت منابع آب نیاز به عزم ملی و حمایت حداکثری در عالی‌ترین سطوح از جمله دولت، مجلس و قوه قضاییه است چراکه برخی نگرانی‌ها از ناهمسویی و تضاد را شاهدیم و دانش و تجربیات مدیریت بهم پیوسته خوب توسعه پیدا نکرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز