در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
تغییر مسیر فراوردههای روس به سمت بازار ایران/ جنگ مسکو-کییف؛ برای تهران خطرناک شد؟
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: آنچه باعث نگرانی است موضوع فراوردهها است، روسیه روزانه حدود 2.5 میلیون بشکه صادرات فراوردههایی مثل ، گاز مایع ، روغن پایه ، مازوت و گازوئیل دارد که بازارهای کشورهای همسایه را تحتتاثیر قرار میدهد.
سیدحمید حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تصاحب بازار نفت ایران از سوی روسیه اظهار داشت: اخیرا کپلر که کشتیهای نفتکش را ردیابی میکند، ادعا کرده که صادرات نفت ایران در ماه اوریل 34 درصد کاهش پیدا کرده است. از طرف دیگر خبرگزاری دیگری مدعی شده است که صادرات نفت روسیه به هند که رقم پایینی در حد 20 هزار بشکه بوده، الان به 600 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است. همچنین بلومبرگ ادعا کرده که روسیه در هر بشکه نفت 30 دلار تخفیف میدهد.
وی افزود: تا زمانی که اروپا نفت روسیه را تحریم نکرده خیلی نگرانی وجود ندارد چون روسیه میتواند 4.5 تا 5 میلیون بشکه نفت در روز صادر کند که 50 درصد آن به اروپا میرود و همه کشورهای اروپایی نیز این میزان را خریداری میکنند، ممکن است روسیه بازارهایی مثل کانادا و امریکا را از دست بدهد که فعلا هند جایگزین شده و حدود 600 هزار بشکه در روز به این کشور صادر میکند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: روسیه یک خط لوله هم به چین دارد که از قبل حدود یک میلیون بشکه نفت را در روز به این کشور انتقال میداد، بنابراین آن میزان نفت روسیه که بدون مشتری مانده و بارگیری شده و به سمت بازارهای جهانی حرکت میکند، رقم عمدهای نیست، اما قیمتهای بازار را دچار مشکل میکند.
وی در ادامه بیان داشت: در هر حال قطعا با توجه به اینکه نفت و شرکت نفت روسیه تحریم نیست و امریکاییها هم به چینیها در این رابطه معافیت دادهاند، چون نمیخواهند کمبود در بازار جهانی ایجاد شود، همه این موارد حکایت از این دارند که روسها بالاخره سهم ما را خواهند گرفت و باید هشیار باشیم که در آینده نزدیک هیچ بعید نیست که سهم ما در بازار نفت چین کاهش پیدا کند.
حسینی تاکید کرد: آنچه باعث نگرانی است موضوع فراوردهها است، روسیه روزانه حدود 2.5 میلیون بشکه صادرات فراوردههایی مثل مازوت و گازوئیل دارد که بازارهای کشورهای همسایه را تحتتاثیر قرار میدهد.
وی گفت: بنابراین تحریم روسیه میتواند خطر بالقوه برای بازار انرژی ایران باشد و در این رابطه بهترین فرصت برای ایران این است که توافق برجام را احیا و به راحتی 600 هزار بشکه نفتش را روانه اروپا کند.