خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

دپوی ۶۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها/ افزایش ۵ برابری تعرفه ورود محموله به افغانستان/ کشتی‌ کافی برای صادرات سیب از بندرعباس نداریم

دپوی ۶۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها/ افزایش ۵ برابری تعرفه ورود محموله به افغانستان/ کشتی‌ کافی برای صادرات سیب از بندرعباس نداریم
کد خبر : ۱۱۷۴۷۹۹

دبیر خانه کشاورز استان آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: حدود ۶۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها دپو شده است این در حالیست که روزانه هزار تن صادر می‌شود که این حجم بسیار کم است و باید روزانه ۵ هزار تن سیب از کشور خارج شود.

محمد رئوف سپهرالدین در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به مشکلات پیشروی صادرات سیب درختی، گفت: در حال حاضر روند صادرات سیب درختی دشوار شده، این در حالیست که حجم قابل توجهی از سیب درختی در سردخانه‌های کشور دپو شده است.

وی ادامه داد: مشکلات پیشروی صادرات عبارتند از؛ دشواری در بازگشت ارز حاصل از صادرات، افزایش تعرفه‌ها در مرزها، مشکلات در حمل و نقل محموله‌ها.

رئوف با اشاره به افزایش تعرفه خروج محموله از مرز افغانستان، گفت: در سال‌های گذشته تعرفه خروج محموله از مرز افغانستان 20 تا 30 میلیون بود این در حالیست که در سال جاری این هزینه با افزایش 4 تا  5 برابری به 100 تا 120 میلیون رسیده است. مرز افغانستان به این دلیل برای ما اهمیت دارد که از این مرز محموله‌‌ها به پاکستان و هندوستان ارسال می‌شود.

این فعال اقتصادی ادامه داد: بعد از مشکلات ایجاد شده در مرز افغانستان بنا بر این گذاشته شد که با رایزنی‌ها وزارت امور خارجه مسیر جدیدی از مرزهای پاکستان تعریف شود که مستقیم از این کشور محموله‌های تجاری به کشورهای هدف صادراتی ما ارسال  شود.

به گفته وی، کشتی‌های مورد نیاز برای صادرات سیب در بندر عباس به میزان کافی وجود ندارد و ما در این زمینه با چالش‌های جدی مواجه هستیم.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: جلساتی در میز سیب استان برای رفع این مشکلات برگزار شده است تا درخصوص برطرف کردن این مشکلات چاره اندیشیده شود. برای رفع این مشکلات قرار است هیاتی از استان به هندوستان برود و مستقیم مشکلات در زمینه بازگشت ارز برطرف شود.

رئوف میزان صادرات سیب به عراق را کم عنوان کرد و افزود: کامیون‌های حمل سیب در عراق هزینه حمل و نقل را افزایش داده‌اند و همین مسئله قدرت رقابت ما را با کشور ترکیه کاهش داده است. ما از این کشور تقاضا کردیم که کامیون‌ها ایرانی بتوانند مستقیم محموله‌ها را به اربیل برسانند اما مافیا پشت شرکت‌های حمل و نقل عراق موافقت نکردند چرا که با این اقدام منافع آنها به خطر می‌افتد.

وی بابیان اینکه حدود 600 هزار تن سیب در سردخانه‌ها دپو شده است، گفت: روزانه حدود هزار تن سیب صادر می‌شود که این روند بسیار کند است یعنی در 3 ماه 90 هزار تن سیب می‌توان صادر کرد که این حجم در برابر 600 هزار تن سیب دپو شده در سردخانه‌ها قابل توجه نیست و در روز باید حداقل 5 هزار تن خارج شود.

به گفته این فعال اقتصادی،  بازار داخلی نیز کشش لازم برای مصرف این حجم سیب را ندارد.

رئوف قیمت ذخیره کردن هر کیلو سیب در سردخانه‌ها را 900 تومان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر همه سیب‌ها در سردخانه‌ها هستند و سیبی در دست باغداران باقی نمانده است. نیاز بازار شب عید در حدود 40 یا 50 هزار تن است و باید برای صادرات سیب چاره‌ای اندیشیده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز