خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان در گفت‌وگو با ایلنا:

گاز ۶۰ کارخانه سیمان قطع می‌شود/ مازوت‌سوزی آغاز شد/ کاهش ۵ درصدی صادرات سیمان در سال جاری

گاز ۶۰ کارخانه سیمان قطع می‌شود/ مازوت‌سوزی آغاز شد/ کاهش ۵ درصدی صادرات سیمان در سال جاری
کد خبر : ۱۱۶۱۲۱۸

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت:‌ فاز سوم قطعی گاز هم از امروز آغاز می‌شود که طی آن گازرسانی به تنها 16 شرکت ادامه می‌یابد و گاز باقی شرکت‌ها قطع می‌شود. یعنی بخشی از کارخانجات تهران، البرز و برخی از کارخانجات جنوب کشور همچنان گاز خواهند داشت.

عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد آخرین وضعیت کارخانجات سیمان اظهار کرد: فاز قطع اول گاز کارخانجات سیمان از 15 آبان ماه آغاز شد که از میان 76 شرکت سیمان، گاز 15 کارخانه در شمال و شرق کشور و همینطور آذربایجان قطع شد. در فاز دوم که از 25 آبان ماه آغاز شد گاز 24 کارخانه دیگر قطع شد. فاز سوم قطعی گاز هم از امروز آغاز می‌شود که طی آن گازرسانی به تنها 16 شرکت ادامه می‌یابد و گاز باقی شرکت‌ها قطع می‌شود. یعنی بخشی از کارخانجات تهران، البرز و برخی از کارخانجات جنوب کشور همچنان گاز خواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که اولویت‌بندی قطعی گاز کارخانجات بر چه اساسی است، گفت:‌ بخشی از این موضوع به مسائل تکنیکی مربوط می‌شود. فشار گازی که به شمال کشور می‌رسد کاهش پیدا می‌کند و قاعدتا باید برای این مناطق واردات از کشورهای آن منطقه انجام شود که این واردات انجام نشد و در نتیجه کارخانجات این مناطق در اولویت اول قطعی گاز قرار گرفتند و اولویت‌بندی بعدی هم به شکل انجام شد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: در صنعت سیمان زمان طراحی کارخانه، مخازن ذخیره مازوت را در کارخانه‌ها  تعبیه کرده‌اند. ما امکان ذخیره‌سازی 600 تا 650 میلیون لیتر مازوت را داریم که برای 30 تا 35 روز این صنعت جوابگو است. از ابتدای سال همه می‌دانند که گاز در زمستان قطع می‌شود، خواسته ما این بود؛ اجازه دهند که کارخانجات سیمان ذخیره‌سازی مازوت به صورت اعتباری را انجام دهند. همه این ذخایر هم توسط وزارت نفت یا شرکت پخش فرآورده‌های نفتی پلمپ شوند تا در زمانی قطعی گاز فک پلمپ شود.

وی افزود: در یکی دو ماه اخیر برای این موضوع اقدام شد ولی چون نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و کارخانجات فولاد هم همین مشکل را دارند، فشار مضاعفی به حمل و نقل و ترابری مازوت وارد می‌شود که باز اولویت‌بندی انجام می‌شود که اول مازوت برای نیروگاه‌ها و بعد برای کارخانجات صنعتی ارسال شود. با این حال بیشتر کارخانجات سیمان توانسته بودند که برای استفاده 15 روز ذخیره‌سازی مازوت را انجام دهند ولی برخی هم به علت سخت‌گیری‌ها نتوانستند. از زمان قطعی گاز، هر فازی که گاز آن قطع شده مازوت‌سوزی را شروع کرده است.

شیخان در مورد وضعیت صادرات سیمان خاطرنشان ساخت:‌ در 7 ماهه گذشته حدود 2 میلیون و 400 تا 500 هزار تن صادرات سیمان و 4 میلیون و 700 هزار تن نیز صادرات کلینکر داشتیم. بنابراین در 7 ماه گذشته حدود 7 میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر کشور بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 5 درصد کاهش را تجربه کرده که قیمت آن 25 تا 30 دلار است. کشورهای هدف صادراتی ما نیز بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه آسیای میانه، عراق و افغانستان هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز